Bu Zamanda Kaşeler Neden Önemseniyor Artık?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mızmız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, ben bu zamanda neden hala kaşe kullandığımızı anlayamıyorum. Heryerde bir kaşeci var ve isteyen herkese yapıyorlar. Mesela muhasebeci bir arkadaşım adına bir kaşe çıkarmışlar ve sahte bilançolarına basmışlar. Olay mahkemeye intikal etti tabii. Bence ya matbaacılar gibi kaşeciler de bazı evraklar olmadan kaşe çıkarmasınlar ya da kaşenin bir hükmü olmasın.Haksız mıyım?

Darphane çıkışlı kaşeleri arıyorlar artık.Onu da odalar veriyor dışarıda yaptıramazsınız.Vergi Dairelerine.bankalara darphane çıkışlı kaşe kullanmak zorunlu
Öbürlerini de yanında kulanıyoruz

matbaada basılan evraklar sürekli olarak tüketildiği için bir devamlılık söz konusu. bu nedenle de iş sürekliliği ve garantisi daha fazla.

ancak kaşecilerde böyle bir durum söz konusu değil. bir kaşe yaptırıp, aynı kaşeyi 10-15 sene kullanabiliyoruz. o yüzden onlar da gelen iş konusunda fazla seçici olamıyorlar. istediğiniz bir kaşeciye giderek, istediğiniz firma ve şahıs adına kaşe bastırabilirsiniz. ayrıca kaşe yapmak, basılı evrak yapmaktan çok çok daha kolay ve hızlı olduğu için, evraksız kaşe bastırtmamanın da pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. kısacası olay arz talep meselesi.

sn. sema sinangil'in dediği gibi darphane çıkışlı kaşeler de kullanılsa da bunların sahtesini de yaptırmak olası. yani arkadaşınızın başına gelenler, hepimizin başına gelebilecek türden bir olay. bunu çözmenin en kesin yolu, caydırıcı cezalar vermekten geçer...

Odanın verdiği kaşe birçok meslektaş tarafından kullanışsız bulununuyor zaten. Kim demiş dışarıda bu kaşeler yapılamıyor diye?Kaşeciler yapıyor valla. Ben de kaşelere artık itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her yerde kaşeci var ve her kaşeyi yapıyorlar.

Merhaba,

Onca para sayarak darphane çıkışlı kaşemi aldığım günden beri kullanıyorum.
Ancak şeklini hiç beğenmiyorum. Hem de çok kullanışsız. Okunaksız. Bazen alışveriş yaptığım firmaların Aylık Hizmet Bildirimlerindeki kaşeleri görüyorum. Belli ki dışarıda yaptırılmış. Çok havalı yani. Hani noterlerin ya da YMM lerinki gibi yuvarlak mühürlü.
Orjinal SMMM kaşeleri de öyle olsa çok iyi olur derim ben.