Büro açmadan kartvizit bastırabilir miyiz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kater
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kater

Katkı Sunan Üye
Bir şirkette çalışmadan veya büro açmadan kartvizit bastırmamızın ve ünvanımızı, iletişim bilgilerimizi yazmamızın bir sakıncası var mı? Kanunda veya yönetmeliklerde buna engel bir durum var mı?

Ynt: Büro açmadan kartvizit bastırabilir miyiz?

eğer ünvanın sahibi değilsen çok büyük sorunla karşılaşırsın. örneğin stajerken smmm ünvanıyla bir kartvizit bastırman şikayet halinde smmm olma ihtimalini sıfıra indirebilir. (oda sekreterinden duymuştum...) bu arada Smmm stajeri diye kart bastırmada sakınca yok tabi bağlı olduğun smmm adı falan da yeralmalı...
yok zaten ünvan sahibiysen ve bağımlı yada bağımsız çalışmıyorum madem ünvanı aldım havasını atmak için kart bastıracağım diyorsan o konuda bir sorun yaşıyacağını sanmıyorum.

smmm ünvanım var zaten ama bürom yok bağımlıda çalışmıyorum bu şartlar altında kartvizit bastırmamda sakınca olur mu?

sorun yok.
ama kartı ne amaçla kullanacağın da önem teşkil ediyor.. kartı bastırma amacında kanuna aykırılık yoksa olmayacaksa sorun yokkk...

kanun, yönetmelik gibi bir dayanak var mı?

arkadaşlar öncelikle smmm stajyeri diye bi kart bastıramazsın benim bildiğim

şuan seni çok iyi anlayabiliyorum
insanlarla görüşüp kartını verip mükellef toplamayı amaçlıyorsun
mantıklı bir davranış geliyor ama insanın aklını hemen karıştıran soruda bu sanırım
sonuçta karta adres belirteceksin büron var gibi bu bir yalan beyan olur
ama şu var
kart bastırmadanda kimle görüşebileceksin büro açtım diye?

Adres olarak ya birşey yazmayacağım yada ev adresimi yazmayı planlıyorum

hımm bak kardeş sana şunu söyleyim
adres muhakkak olmalı çünkü birine kart verdiğinde
adam adresi merak eder

kart verdiğin bölgedeki meslek mensupları seni şikayet edebilir dikkat et

carihesap ' Alıntı:
kart verdiğin bölgedeki meslek mensupları seni şikayet edebilir dikkat et

Hocam benimde merak ettiğim bu zaten. Şayet kanun veya yönetmeliklerde yasak yoksa, şikayet etselerde problem olmaz. Yok kanun veya yönetmeliklere göre yasaksa zaten bastırmayacağım.

Bu şekilde kart bastırmak yasak ise seni odaya şikayet edeceklerdir. Bu yüzden soruyu odaya sorman daha mantıklı olur bence.

odaya sor bu soruyu çekinme 2 3 gün içinde cevap verirler

meslek mensuplarının şikayetine gelince diyelimki bastırdın girdin dükkanlara aynı bölgede yüzlerce işyerine dağıttın müşteriyi bu şekilde aradın bu olay o defterlere bakan müşavirleri işkillendirir ilçe veya küçükse il sorumlusuna şikayet ederler duruma göre eğer müşterilerindende fazla miktarda sana geçme olursa ilgili meslek mensupları boş durmazlar

Yukarıda anlattığım şekilde kullanacaksan bu etikte değil zaten (bu şekilde davrananları hoş karşılamazlar bende bu gruba dahilim) ama bu şekilde kullanmayacaksan eşe dosta tanıdığa akrabaya verip müşteri arama yoluna gideceksen bir problem olacağını zannetmiyorum ama ynede odaya sormakta fayda var benim yazdığımla bağlı kalma

ben sınavı kazandım ve ankaraya olan tutarı da yatırdım ancak odanın istediklerini hemen yatıramıcam çünkü 2300 tl para isteniyor,2009 yılının bitmesine de 2 ay kaldıboşuna aidat ödemek istemiyorum,2010 da yapıcam açılışı,fakat bu 2 aylık süre zarfında müşteri bulmam gerekiyo ki büro açabileyim,bu durumda kart bastırmam da bi sakınca var mı? yoksa hiç kart dağıtmadan ve müşteri bulmadan büro açmak gibi bi deliliğe bulaşmış olcam ...saygılar

* Mekanın olmadan müşteri gelmez.(önce yer,sonra müşteri)akraban bile gelmez.
* Kartvizitini esnafa dağıtmak reklam sayılır.3568.sayılı yasada yasaktır.Tespiti halinde disiplin cezası alırsın.
* Büroculuğa başlayacaksan,mesraflarını en aza indirge ayrıca 2 sene hiç müşteri gelmeyecekmiş gibi düşün.
Zira bir büronun oturması 2-3 sene demek.

Yeni açtığın için deneyimsiz diye gelmeyenlerde olacaktır.Kendinizi sürekli geliştirip güncel tutarak ,müşteri ile dialoglarınızda bunları aştığınızı hissettirmelisiniz.

Kartvizit bastırıp dağıtmaktan ziyade eşe dosta akrabaya vermeyi planlıyorum. Bir sakıncası olur mu acaba?

verebilirsin kardeşim hiç bir şey olmaz devam et

kartvizit reklama girmez bastır görüşmelerinde dağıt
sana yamuk yapacak kim olabilir sence meslek mensuplarımızdan başka
onlara dağıtma gerisi yalan ;)
Allah yolunu açık etsin bolşanslar hayırlı işler