Büro Kapanış e Beyan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turkasia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turkasia

Tanınmış Üye
merhabalar

26.03.2009 tarihi itibariyle smmm büromu kapattım. vergi dairesiyle görüştüm. mart ayı beyannameleri ve 2009 1. dönem geçici vergi beyannamelerinin gönderilmesinin benim sorumluluğumda olduğunu söylediler. ama güvenemiyorum. yanlış bir şey yapmak istemiyorum. mart ayının bitmesinden önce çünkü büromu kapatmışım. dolayısıyla mükeleflerin 26.03.2009 dan sonraki işlemlerini de benim yaptığım anlamına gelmezmi. büroyu kapatmışsın ama faaliyetine devam etmişsin sonucu çıkar diye düşünüyorum.

Ynt: büro kapanış e beyan

2009/1.dönem geçici vergi beyannameleri mayıs ayında veriliyor.siz büronuzu 26.3.2009 da kapatmışsınız.

Nasıl mümkün olacak geçicileri göndermeniz.Şifreniz iptal olmuş olacak.

26.03.2009 dan sonraki işlemlerini de benim yaptığım anlamına gelmezmi. büroyu kapatmışsın ama faaliyetine devam etmişsin sonucu çıkar diye düşünüyorum.

aynen o sonuç çıkar.Kapatmış olduğunuz tarihten sonraki verilen beyanlardan siz sorumlu değilsiniz.Sizi bilgilendiren ,yanlış bilgilendirmiş.

Ynt: büro kapanış e beyan

Kapatmadan önceki tarihleri kapsayan beyanlardan tbiiki sorumlusunuz. Sizin doğru veya yanlış (Yanlış anlamayın genelleme yaptım.) kayıt yaptığınız yeni meslektaşı ilgilendirmez o dönemlerin kayıtlarından siz sorumlusunuz ve o kayıtlarda hazırlanacak beyanlar da sizin sorumluluğunuzda.

Ynt: Büro Kapanış e Beyan

Serpil YAVUZ ' Alıntı:
2009/1.dönem geçici vergi beyannameleri mayıs ayında veriliyor.siz büronuzu 26.3.2009 da kapatmışsınız.

Nasıl mümkün olacak geçicileri göndermeniz.Şifreniz iptal olmuş olacak.

26.03.2009 dan sonraki işlemlerini de benim yaptığım anlamına gelmezmi. büroyu kapatmışsın ama faaliyetine devam etmişsin sonucu çıkar diye düşünüyorum.

aynen o sonuç çıkar.Kapatmış olduğunuz tarihten sonraki verilen beyanlardan siz sorumlu değilsiniz.Sizi bilgilendiren ,yanlış bilgilendirmiş.
Yanlış bilmiyorsam geçici bir süre şifreler iptal edilmiyor. Bu konuda daireyle görüşebilirsiniz. Mükelleflerle irtibat halinde olun, yeni meslek mensubu ile sözleşme imzaladılar ise o meslek mensupları ile de iletişim halinde olun. Mükelleflerin mart dönemi KDV beyanlarını imzalayan meslek mensubu geçici vergi ve diğer beyanları yapacaktır.

konuyla ilgili görüştüğüm iki ayrı vd ve 444 0 435 e beyan çağrı merkezi beyanları benim yapmam gerektiğini söylüyor. hadi tamam e beyan mevzuatı ve diğer vergi mevzuatı açısından sıkıntı yok diyelim. peki mesleki mevzuat çerçevesinde bi sıkıntı söz konusu olabilirmi.

Olmaz. Çünkü siz işinizi defter kayıtlarını tuttuğunuz dönem beyanlarını vermekle sonlandırmış olursunuz. Yasal düzenleme gereği beyan tarihi sonraki aylara sarksada mükellef olduğunuz döneme ait beyan vereceksiniz.

T U R K O ' Alıntı:
Olmaz. Çünkü siz işinizi defter kayıtlarını tuttuğunuz dönem beyanlarını vermekle sonlandırmış olursunuz. Yasal düzenleme gereği beyan tarihi sonraki aylara sarksada mükellef olduğunuz döneme ait beyan vereceksiniz.

en doğrusu bu, şifrenizin iptal tarihi için vergi dairesine tekar uğrayın vermeniz gereken beyannamelerden sonraki dönemde şifrenizin iptal edilmesini isteyin.verilmeyen bir beyanname için kesilen cezaların yüksekliğini düşünürsek, birde eski mükelleflerinizde bunun yüzünden başınızı ağrıtmasın.