Çalışma saatleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HAKK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir fabrikada 12 saat işçilerin çalıştırılması sonucunda bu konu nasıl Çalışma Bakanlığına internet üzerinden şikayet edilebilir? yardımcı olur musunuzzz???

Ynt: Çalışma saatleri

12 saat mi çalışıyorsunuz.. 11 saat mi? öğlen istirahatiniz var mı? fazla mesai ücretinizi alabiliyormusunuz? hangi saatler arasında çalışıyorsunuz..haftasonu da aynı şekilde çalışma yapıyormusunuz? işverene bu konuda bir onay verdiniz mi?

Ben biraz daha konuyu açayım da.. bir üstad illaki cevap verir..

bn değil bnm bi tanıdıgım.bu konuda yapmam gerekeni bilmior musunuz?tabi ki de ara var ama akşam 7 den sabah 7ye kadar calışma 12 saat oluyor degil mi??? sizce kim böle bişeye rızasıyla evet der. mesai ücretini onlara ben bile verebilirim okdar az! İNTERNET ÜZERİNDEN nasıl şikayet edebilirim??????????????

-Sabah 07:00 akşam 19:00.. 1 saat öğlen paydosu varsa şayet 11 saat çalışma söz konusu..

-Senelik fazla çalışma 270 saatten ibarettir.

-270 saatten sonra işçiden onay alınması gerekir..( teknik ve olağanüstü bir durum söz konusu ise onay aranmaz )

-Günümüzde ekonomik şartlar işçinin işverenin mesaisine hayır demesine müsait değildir..bir çok işçi kabul etmek zorunda kalıyor maalesef.

-İş sözleşmelerinde fazla mesailerle ilgili bir madde varsa.. ve bu maddeyi okumadan imza attılarsa ne yapabilirsiniz? Hoş bazı durumlarda.. fazla mesailerle ilgili her yıl onay alınması gerekir diyorlar ama.. bu duruma göre değişiyor..

-Mesai ücretinin az olduğunu söylemişsiniz..sadece hafta içi 5 gün mesai yapılıyor.. hafta sonu çalışma yoksa zaten.. ortalama aylık 40 saat hafta içi mesai yapılır.bu da zaten düşük ücretli bir çalışan için çok fazla bir kazanç sağlamaz..

İnternetten filan şikayet söz konusu değil.. bağlı bulunduğunuz bölge müdürlüğüne gideceksiniz.. şikayetinizi yazılı olarak yapacaksınız..

fabrikada işçiler 6 gün calısıyor pazar günleri tatil.ama bu ülkede bir fabrikada sadece hafta içi calısan işciler bilmiorum ben k.bakmayın. yazılı olarak sikayet etmek zaten aklımda vardı ama bu hem uzayabilir hem de büyük olasılıkla o kişinin işten atılmasına sebep olabilir. ben o yzden internet üzerinden yapılabiliyorsa diye merak etmiştim. Bu ülkede ne dogru dzgün demokrasi var ne de dogru düzgün işçi hakkı. neyse ilginize teşekkürler...

HAKK ' Alıntı:
fabrikada işçiler 6 gün calısıyor pazar günleri tatil.ama bu ülkede bir fabrikada sadece hafta içi calısan işciler bilmiorum ben k.bakmayın. yazılı olarak sikayet etmek zaten aklımda vardı ama bu hem uzayabilir hem de büyük olasılıkla o kişinin işten atılmasına sebep olabilir. ben o yzden internet üzerinden yapılabiliyorsa diye merak etmiştim. Bu ülkede ne dogru dzgün demokrasi var ne de dogru düzgün işçi hakkı. neyse ilginize teşekkürler...
Ne yapmak istediğinizi veya neye kızdığınızı inanın anlamadım :)
Bir yerde çalışan biri var, yakınınız.
Sabah 7, akşam 7 saatleri arasında işyerinde bulunuyor. Çalıştığı süre 11 saat ve bu süre yasal günlük en fazla yapılabilecek çalışma süresidir.
Haftada 6 gün bu şekilde çalışn kişinin 66 saat çalışması vardır ve bunun 11 saati fazla çalışmadır.11 saatin ücreti de %50 arttırılmış olarak 16,5 saatlik normal çalışma ücretine karşılık gelen bir fazla çalışma ücreti demektir.
Sürekli bu şekilde çalışılıyorsa aylık ücretinin 1/4ü kadar fazla para geçiyor demektir eline.Madem onu siz bile ödeyebilecek durumdasınız, lütfen ödeyin o zaman ağanın eli tutulmazmış.Ancak bu nedenle ne demokrasi var ne işçi hakları var tribine girmenizi anlamak mümkün değil