Çırakların sağlık yardımı.

nisanda_sen

Katkı Sunan Üye
18 yaş üstü ve altı çıraklara vizite kağıdı verilebiliyor mu? 18 yaş altındakilere verilmiyor, ya anne baba üzerinden ya da GSS'dan bakılacak diye biliyorum. 18 yaş üstündekiler için uygulama nasıldır? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

Ynt: Çırakların sağlık yardımı.

nisanda_sen ' Alıntı:
18 yaş üstü ve altı çıraklara vizite kağıdı verilebiliyor mu? 18 yaş altındakilere verilmiyor, ya anne baba üzerinden ya da GSS'dan bakılacak diye biliyorum. 18 yaş üstündekiler için uygulama nasıldır? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

Merhaba,

Aday çırak, çırak ve öğrencilerin iş kazası, hastalık veya meslek hastalıkları hâlinde Sosyal Sigortalar Kurumu doktor veya sağlık kuruluşuna " vizite kâğıdı" ile giderler. Bu kâğıt çalıştıkları işverence 2 nüsha olarak hazırlanır. Kaşe ve imzalar tamamlandıktan sonra meslekî eğitim merkezi müdürlüğü tarafından mühürlenerek sigortalının sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır. Ancak vizite kağıdının doldurulması, sigorta primlerinin merkez müdürlüğü tarafından yatırıldığında prime esas kazanç tutarlarında merkez müdürlüğünce doldurulması gerektiğinden sevk kâğıtları okul tarafından düzenlenmektedir.

Ynt: Çırakların sağlık yardımı.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiye, yasal dayanağını da belirtebilirseniz çok sevinirim.