Çocuğum Mükellef Yaptıracağım Bağkur Durumu Ne Olacak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kalemlik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mükellef olma şartları arasında yaş bulunmamakta.her yaştaki kişi mükellef olabiliyor.maliye 3 yaşında bile mükellef olunabilinir ancak vergi sorumluluğunu velisi alır dedi.şimdi ben çocuğumu mükellef yaptırmak istiyorum.sorum şu 10 yaşındaki çocuğum mükellef olduktan sonra bağkurlu olmak zorunda mı.bağkurlu oldu diyelim.sağlık masraflarının durumu ne olacak.ayrıca ben emekli sandığındayım.ben ölürsem çocuğuma maaş bağlanması sırasında çocuğun bağkurlu olması maaş almasına engel olur mu.
yaşı 18 den küçük olduğu için mükellef olduğu halde bağkurlu olmama imkanı yok mu.şayet bağkurlu olması zorunluysa ben bağkura bildirmesem ne olur.teşekkürler.

Bağ-kur 19 yaşına girdiği gün başlar 18 yaş ve öncesi bağkur aranmaz.18 den küçük olanların temsil haklarını velisi vasisi
kullanır.Geliri olduğu için sağlık masraflarını kurum karşılarmı bakmak lazım çok sık rastlanmayan ince bir konu.Geliri olan çocuklar muhtaç olmadıkları tezi ile yetim aylığı bağlanmıyor.Mükellef olmasında amacınız ne gerçekten bir işmi yapacak
usulen yapılan işlemlerin doğru olmadığı anlaşılırsa ki anlaşılır buradan gelen avantajlar yok sayılır.Genelde küçüklere veraset yolu ile bir hak iş kalırsa mükellef yapılıyor 10 yaşında bir çocuk hangi bilgi tecrübe ve yetenek,sermaye ile işyeri açacak.Olaya birde bu açıdan bakmakta yarar var.Kolay gelsin.

Bağ-kur 19 yaşına girdiği gün başlar 18 yaş ve öncesi bağkur aranmaz.18 den küçük olanların temsil haklarını velisi vasisi
kullanır.Geliri olduğu için sağlık masraflarını kurum karşılarmı bakmak lazım çok sık rastlanmayan ince bir konu.Geliri olan çocuklar muhtaç olmadıkları tezi ile yetim aylığı bağlanmıyor.Mükellef olmasında amacınız ne gerçekten bir işmi yapacak
usulen yapılan işlemlerin doğru olmadığı anlaşılırsa ki anlaşılır buradan gelen avantajlar yok sayılır.Genelde küçüklere veraset yolu ile bir hak iş kalırsa mükellef yapılıyor 10 yaşında bir çocuk hangi bilgi tecrübe ve yetenek,sermaye ile işyeri açacak.Olaya birde bu açıdan bakmakta yarar var.Kolay gelsin.

cevabınız için teşekkür ederim.ben ve eşim memur olduğumuz için ticaret yapamıyoruz.bu sebeple bu yola ihtiyaç duyuyorum.internetten satış yapmak istiyorum.biraz araştırdım.çocuk mükellef olabiliyormuş.benim yapmam gereken çocuğumun mükellef olduğunu bildirmem.sebebi de çocuk yardımının kesilecek olması.bunu kabul edebilirim.ancak sağlık ve yetim aylığında sorun olursa bu yoldan vazgeçmem gerekir.cevabınız için tekrar teşekkür ederim.