fonradar

Çok mu Geç ?

Üyelik
20 Eki 2015
Mesajlar
8
Konum
ankara
gny arkadaşlar. uzun zamandır takip ediyorum. ama yeni üye oldum. benim fikrinizi almak istediğim konu 34 yaşındayım 2 önce smmm ruhsatımı aldım ama aktif olarak mesleği icra etmedim. küçük çaplı ticaretle uğraştım ama tat vermedi. şimdi mesleğin içine girmek istesem çok mu geç kalmış olurum. mesleğin içinde olan siz arkadaşlar fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. tşk.
 
Hiç bir zaman geç değildir. Benim bildiğim bir edebiyat öğretmeni, 65 yaşında üniversiteye gidip mimar olmaya karar verdi. daha sonra uzun yıllar çok başarılı bir mimar olarak çalıştı.
 
öncelikle tşk ederim. peki nerden başlamalı. ehliyetin var ama araba kullanmayı biliyorsun gibi bişey benimkisi
 
işte sıkıntı tam orda başlıyo. mesleği aktif olarak yapan arkadaşlarımla istişare yaptığım zamanlarda hep şu sözleri duydum. bu meslek yapılmaz sıkıntılı sitresli bi nevi meslekle arama set örmeme neden oldular. yaş da ilerleyince yapı olarakda çok girişken bi kişilik olmadığımdan dolayı taa buralara kadar geldik
 
Niyet önemlidir. ancak her meslekte olduğu gibi bizim mesleğinde çok çok zor tarafları var. Öncelikle yapılan iş bilgi ve deneyime bağlı değil. kendini iyi PAZARLAMAK çok önemlidir.
 
1. İki yıllık zaman sürecinde takip etmedi iseniz kanunlardaki değişikliklere bakarak bilgilerinizi güncellemeniz gerekir.
2. Çevreniz var ise yani mülkellef bulabilecek durumda iseniz büro veya bir şirkette bağımlı olarak çalışabilirsiniz.
 
sayın nguroy; kendini pazarlama konusunda özgüven sıfır yani çok girişken biri değilim zaten. sayın merkür cvp için tşk ederim. mesleği icra etmeyen biri olarak uygulama kısmım yok denecek kadar zayıf. benim asıl derdim yaş faktörü göz önünde bulundurulduğu zaman (34) kendini dışarda kabul ettirmek için yaşı 26-27 olan rakiplerime göre çok mu olumsuz. şimdiden ayırdığınız zaman için tşk ederim.
 
gny arkadaşlar. uzun zamandır takip ediyorum. ama yeni üye oldum. benim fikrinizi almak istediğim konu 34 yaşındayım 2 önce smmm ruhsatımı aldım ama aktif olarak mesleği icra etmedim. küçük çaplı ticaretle uğraştım ama tat vermedi. şimdi mesleğin içine girmek istesem çok mu geç kalmış olurum. mesleğin içinde olan siz arkadaşlar fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. tşk.

Vallahi geç sayılır.Defter bulman lazım,beyannameleri nasıl vereceğini bilmen lazım.Bordroları bilmen lazım.Bu saatten sona başkasının yanında sıfırdan başlamakta olmaz.
 
Gerçekten çok mu geç sayılır yaa. Desenize bu saatten sonra o ruhsattan çok güzel duvar dekoru olur.
 
bağımlı çalışmak ta yaş faktörü sıkıntı olmaz mı. tecrübe de yok. inanın zaman zaman bunalıma giriyorum düşünmekten
 
Bence yapılmayacak birşey yoktur. Elbette il zamanlar çok sıkıntılı geçececktir. Ancak bunlar atlatılır. Önemli olan niyettir.
 
Ne hukuk,ne çalışma ekonomisi,nede diğer ilgili bölümlerden mezun değilim,mesleğe(İK)32 yaşımda başladım, yaklaşık 20 yıl çalıştım,başlangıçta istememiştim ama sonradan merakım, sevgim,özgüvenim arttı,dolayısıyla yoğunlaştım,çevrem(arkadaşlar-yöneticiler-müşavirler-müfettişler)den destek aldım,sonuçta tabiri caizse üstad olamadım ama belki çıraklığı geçmişimdir!...
Sevdikten sonra sn.Nizam beyin dediği gibi"yapılmayacak bir şey yok"yeterki sevelim,elbette her mesleğin zorlu yönleri,sıkıntılı zamanları var/olur ve olması da gayet doğal,esas mesele sevmek,sabretmek,emek vermek olsa gerek,sevginiz az ise sabrınız, emeğiniz,veriminiz de az olacak,dolayısıyla hedefe ulaşmada başarı grafiğiniz düşük kalacaktır.
Takdir sizin
saygılarımla
 
bağımlı çalışmak ta yaş faktörü sıkıntı olmaz mı. tecrübe de yok. inanın zaman zaman bunalıma giriyorum düşünmekten

Bağımlı olarak çalışmak için sizin yaşınız avantaj ama tecrübeniz yoksa tutunamazsınız. Nacizane tavsiyem orta ölçekli bir firma da ön muhasebe ile başlayıp mevzuat ve Muhasebe Teknolojisi açısından kendinizi geliştirin. Bu arada çevre ve mükellef edinin. Sizde daha ileri yaşta Büro açarak işlerini büyüten birçok meslektaş şahsen tanıyorum.
 
öncelikle tşk ederim duyarlılığınızdan dolayı. sayın şeref aydemir ve smmm 01. peki benimde durumumda olan bi meslek mensubu ankara gibi bi yerde 2000 gibi rakamı görebilir mi sizce yoksa çok mu abartıyorum hem tecrüben yok hemde maddi beklenti içerisinde olmam. hakkımızda hayırlısı inş. bize de nasip olur mesleğin hakkını vermek
 
Bu konuda elbette farklı yorumlar olabilecektir ama İK olarak şahsi düşüncem;<br>
a-ya sn.SMMM.01 dediği gibi<br>
b-yada kurumsal bir işletmenin muhasebe departmanın işe başlamak ve burada meseafe almaya gayret göstermek,zira bunu başaracağınıza inanıyorum,eminim bu belgeyi alan bu başarıyı da gösterir ,ilk başlangıçta ücret 1.500 ila 2000 arası olabilir.<br>
(Burada bilenler bilir,benim düşüncem işletmelerde diğer çalışanlara göre sizin gibi meslek mensupları daha verimli ve etkin olabilir))
 
Hiç kimse büro açarken herşeyi bilerek açmıyor. Önemli olan işin temelini bilmek (ki belge aldıysanız biliyor olmalısınız), ve ne bilmediğinizi bilmek, neyi bilmediğinizi bilirseniz öğrenmek mümkündür. Burası ve diğer forumlar var, maliye danışma hattı var, ssk ile ilgili konularda tereddüt ettiğiniz durumlarda ssk'yı telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz, cevaptan tereddüte düşerseniz başka bir sigorta müdürlüğüne sorup teyit edebilirsiniz. Sorunun ne olduğunu bilebiliyorsanız çözüm bulursunuz. Ama bu tecrübeyi kurulu bir sistemi olan mevcut bir büroda, veya şirkette (bağımlı çalışarak) edinmeniz daha iyidir.
 
tşkler sayın smmm-ankara. benim en büyük korkum karşı tarafın benden çok büyük beklentiler içerisine girmesi oldu. Hani diyorsunuz ya belgeniz var ise, işte tam bu noktada evli biri olarak çok komik rakamlara çalışmayı göze alamadım. Allaha şükür mevcut durumda 3-5 ay idare edecek pozisyondayım ama yinede size sormak istediğim ankara gibi bi yerde 2000tl civarı bi rakamla kendimi kabul ettirecek bi yer bulabilirmiyim. yoksa pişene kadar beklemem mi gerekir şimdiden tşkler.
 
Kesinlikle bulabilirsiniz, Ankara gibi bir yerde çok rahat bulabilirsiniz, başvuru yapacağınız işleri gözünüzde büyütmeyin, işin içine girince herşey yerine oturur, samimi olup bilmediğiniz konuda araştırayım dersiniz, işverenler için önemli olan işin sorunsuz yürümesi, kimse herşeyi ezbere biliyor olmanızı beklemez.
 
Üst