Damga Vergisi Beyannamesi

trmersin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2009
Mesajlar
123
Konum
ankara
Arkadaşlar tereddütte kaldım. Her ay verilen Damga vergisi ve ötv beyannameleri, boş yani herhangi bir matrah yada indirim yani hiçbirşey yoksada her ay boş olarak verilmek zorundamı? Eskiden boş veriliyordu yada dilekçe vardı. Bir arkadaşım boşsa göndermeye gerek yok dedi ama eskiden boşda olsa veriyorduk.
Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Mükellefiyetliğinizi tesis ettirdi iseniz her ay boşda olsa vermelisiniz. Yoksa hiç verilmemiş beyanname üzerinden ceza ile karşı karşıya kalırsınız.
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Mükellefiyet tesis ettrilse bile eğer boş ise vermenize gerek yok. 4-5 yıl öncesine kadar ya boş olarak verilmesi yada dilekçe verilmesi gerekiyordu. Hukiki dayanağını bulursam gönderirim.
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Ötv beyannamesi içinde aynı şeyi söyleyebilecekmisiniz.
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Pardon kusura bakmayın ben tamamen başlığın etkisi altında kalmışım. ÖTV'de sadece belirli mallarla ilgili işlem yoksa bildirim yapılması gerekmez(ama hangileri olduğunu hatırlamıyorum ekli listelerine bakmak lazım) diğerleri için boşda olsa bildirim yapılmalıdır.
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Merhabalar benim öğrenmek istediğim dv. beyannamesini kanuni süresinde göndwerdim fakat el alışkanlığı tarihi 2011 yazmam gerekirken 2010 olarak yazmışım dönemi 2011 olarak gönderdim bunu nasıl düzeltebilirim. bana sorun çıkarır mı
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Sistem bu şekilde onaylamaz, siz nasıl verdiniz.
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

dönemi doğru sözleşme bilgilerini girerken 2010 yazmışım yanlışlıkla
 
Ynt: Damga Vergisi beyannamesi

Düzeltme verin vergi ziyaı olmayacağı için ceza çıkmaz.
 
488 sayılı Damga Vergisi Kanununun¹ 5281 sayılı Kanunla değişik 15 inci maddesinde; "Damga vergisi makbuz karşılığı, istihkaktan kesinti yapılması veya basılı damga konulması şekillerinden biriyle ödenir. Bu ödeme şekillerinin hangi işlemler için ne suretle uygulanacağını tespite Maliye Bakanlığı yetkilidir." hükmü ile, 18 inci maddesinde de "Bu Kanunda gösterilen haller dışında Damga Vergisi makbuz karşılığında ödenir. Maliye Bakanlığı makbuz karşılığı ödemeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir." hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda belirtilen maddelerde yer alan hükümlerin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden, sürekli damga vergisi mükellefiyeti olan veya ihtiyarilik kapsamında olup sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettiren mükelleflerin, kanuni süresi içinde beyan etmeleri gereken damga vergisi bulunmaması halinde damga vergisi beyannamesi vermelerine gerek bulunmadığı ancak keyfiyetin bir yazı ile vergi dairesine bildirilmesi gerektiğine ilişkin 12 ², 32 ³ ve 43 4 seri nolu Damga Vergisi Genel Tebliğlerinde açıklamalara yer verilmiştir.

Söz konusu bildirim yükümlülüğü ile, damga vergisine tabi bir kağıdın düzenlenmemesi sebebiyle ödenecek damga vergisinin bulunmadığı aylarda, mükelleflerin vergi daireleri tarafından yakından izlenebilmesi amaçlanmıştır.

Ancak, sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettiren mükelleflerin vermek zorunda olduğu söz konusu bildirim uygulamasının; gerek vergi dairelerinin gerekse mükelleflerin iş yükünü arttırdığı ve çeşitli ihtilaflara sebebiyet verdiği tespit edilmiştir.

Bu çerçevede bundan böyle, sürekli damga vergisi mükellefleri ile ihtiyari olarak sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettiren mükelleflerin, kanuni süresi içinde beyan etmeleri gereken damga vergisi bulunmaması halinde, keyfiyeti bir yazı ile vergi dairesine bildirmeleri zorunluluğu kaldırılmıştır.

Önceki Tebliğlerin bu Tebliğe aykırı hükümleri yürürlükten kaldırılmıştır.
 
Üst