Damga vergisi hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Okay KIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okay KIR

Tanınmış Üye
Slm Kolay Gelsin
Ticari işlerde yapılan sözleşmeler ile ilgili
-yapılacak sözleşmede sadece akaryakıt alımı ile ilgili alımlarla ilgili uygulanacak indirim konusu belirtilecek (yani belli bir tutarı belirtmeyen sözleşme) bu sözleşme ile ilgili damga vergisi ödenecek mi bildiğim kadarı ile belli tutarı olmayan sözleşmelerden hiç damga vergisi alınmayacak yani maktu damga vergiside kalktı
Yaptığımız bu sözleşme ile ilgili damga vergisi ödeyecek miyiz
Ayrıca maktu damga vergisi nedir maktu damga vergisi nasıl ödenecek bilmiyorum
Ayrıca noterde yapılan sözleşmelerden noter damga vergisi kesiyor ayrıca bizde tekrar damga vergisi ödeyecekmiyiz çünkü noter zaten bizim adımıza damga vergisini kesiyor
Teşekkürler

Ynt: Damga vergisi hesaplanması ?

İşyeri kira sözleşmelerinde Damga Vergisi Brüt Kira üzerinden mi hesaplanır? Brüt nasıl bulunur ?

Ynt: Damga vergisi hakkında

Bürütten hesaplanır. Son stopaj oranı olan %20 göre net alınan kira 0,80 bölünür ve bürüte ulaşılır.

asliyz ' Alıntı:
İşyeri kira sözleşmelerinde Damga Vergisi Brüt Kira üzerinden mi hesaplanır? Brüt nasıl bulunur ?

Valla vergi daireleri hep net üzerinden hesaplama yapıyor. ;D

Siz kira kontratına "net" ifadesini yazmaz iseniz onlarda bu rakamın bürüt olduğunu varsayıp işlem yaparlar. ;) Genelde açılış yoklamasında bu durum sorulup tutanağa geçirilir.

Merhaba Arkadaşlar,

Harcırah Damga Vergileri, Damga vergisi defterine işlenip Damga Vergisi Beyanı ile mi beyan edilmelidir, yoksa ücret gibi görülmeli ve tahakkuk yapılarak Muhtasar Beyanname ile mi bildirimi yapılmalıdır. İşleyişle ilgili birşeye rastlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler,

Ben de aynı durumla karşılaştım iki farklı vergi dairesi damga vergisini biri brütten biri net üzerinden hesaplıyor. vergi dairelerine bu soruyu sorarken rakam belirtmedik sadece biri brütten diğeri netten hesaplanacağını söylemekde.