Damga Vergisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AHMET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Meslek Mensuplarının müşterisi ile yapmış olduğu Mali Müşavirlik Sözleşmesinden doğan damga vergisini 15 günlük süre içinde kendi vergi dairesine beyanname yoluyla mı beyan ederek ödemeli,yoksa beyanname düzenlemeden sözleşmeyi vergi dairesine götürerek mi ödemelidir.
İzlenecek yol nedir?

Teşekkürler,

sayın ahmet bey

damga vergisi beyannamesi ile yeditepe veraset ve harçlar vergi dairesine beyan edip ödeyebilirsiniz(maliye kompleksinin içinde vatan caddesi)

saygılarımla
taner ozturk

Merhaba,

Ben bağlı bulunduğum VD.ne beyan ettim hem de GV iade alacağımdan mahsup ettim. Ben de şaşırdım ama oldu.... :)

Bir de son çıkan kanunların biryerlerinde gizli bir şekilde mükellefler artık kendi vergi dairelerine de beyan edip ödeme serbestisi getirildi diye hatırlıyorum ama... Dayanağını araştırmak gerekir....

İyi çalışmalar,

şirket kurulurken şirketle muhasebe ücreti sözleşmesi imzalanıyor ve bunu damga vergisini yatırıyoruz, şirket kuruluşu için ayrı sözleşmemi imzalanıp ayrıca damga vergisi yatırılmalımı?

Sayın MELEK
Şirket kuruluşu için sözleşme yapmanıza gerek yoktur.Tahsil ettiğiniz kuruluş ücretinin s.m.makbuzunu kesmeniz yeterlidir.

merhaba,

konu ile ilgili 44 nolu tebliği incelemenizi öneririm, daha önce süreklilik arz etmeyen damga olarak ödediğim iz damga vergileri artık sürekli hale gelmiştir.

3- Serbest meslek erbabının sürekli damga vergisi mükellefiyetine ilişkin uygulama:

32 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde[4] yer alan listeye 43 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile eklenen 13 üncü sıradan sonra gelmek üzere “serbest meslek erbabı”nın da eklenmesi uygun görülmüştür. Buna göre, 488 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirilmesi durumunda, bir ay içinde düzenlenen kağıtların vergisinin, ertesi ayın yirminci günü akşamına kadar gelir vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine damga vergisi beyannamesi ile bildirilip yirmialtıncı günü akşamına kadar ödenmesi gerekir.