Damga Vergisi

arkadaşlar,2007 yılı için mükelleflerle yapılacak sözleşmenin;
1)belli bir tarihi varmı
mesela şubat 15 de yaptığım beyannamenin bir sıkıntısı olur mu

2)sözleşmeden dolayı damga vergisi beyannamesi verecekmiyim ?

3)en geç ne zamana kadar vermeliyim eğer verilecekse ?
4)oranı nedir?

şimdiden teşekkür ederim

Ynt: Damga Vergisi

evet vereceksin.,sözleşmenin yapıldığı tarihden itibaren 15 gün süresi var.damga vergisi matrahın 1 yıllık tutarının binde 7.5 .oranında ödemesi var.

sayın nisan teşekkür ederim cevabınız için.

fakat bişeyi tekrar soracam.internetten gönderebiliyormuyuz?bunu bizler mi ödemek zorundayız?

damga vergisinin mükellefi, çıkar sağlayan kişilerdir.yani bizleriz. ben hiç internetten göndermedim onun için bilmiyorum.ama damga vergisi beyannamesini internetten yollayabilmek için sanırım, sürekli d.v.mükellefi olmak lazım.aksi takdirde zaten sistem kabul etmeyecektır diye düşünüyorum.

teşekkür ederim.Genel olarak verdiğiniz cevapları dikkate alıyorum.Her konu ile ilgili.Sağolun.

damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirirseniz, internetten gönderebilirsiniz. aslına bakılırsa bence en iyisi damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirmek. çünkü yıl içerisinde işe başlamalar olabiliyor ve herseferinde vergi dairesine damga vergisi beyannamesini elden vermek yerine internetten gönderebilirsiniz. 15 gün yerine birsonraki ayın 20 sine kadar beyannamenizi gönderebilirsiniz. işlem olmadığı zamanda zaten beyanverme zorunluluğu kalktı. ek olarak bir damga vergisi defteri tasdik ettirmeniz gerekecektir.