dddd

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Hem Mali Müşavirlik hemde Bağımsız Denetim Olurmu ?

TÜRMOB?un MECBURİ MESLEK KARARINA İLİŞKİN GENELGESİ
...
Ortaklık Bürosu ve Ünvanlarındaki Yasaklar

Madde 4- Ortaklık Bürosu veya şirketlerin ünvanlarında 3568 sayılı Kanunun 8 nci maddesine göre yetki almış kişilerin isim ve soyadları dışında yabancı isim veya unvan kullanılması veya meslek ünvanları dışında da danışmanlık, denetim ve benzeri rumuzların yer alması yasaktır.
...

Hemen hemen bütün mesleki şirketlerde bu yasak deliniyor öyleyse. Demekki turmob un bu konuda pek yaptırım gücü yok.

Merhaba M.Gür arkadaş hemen hemen bütün şirketlerde yasak deliniyor demişsiniz SMMMlerin kurduğu bağımsız denetim şirketleri var Sermaye piyasasında ve diğer alanlarda (bddk, epdk, sigorta tarımsal vb) Fakat bunlar sadece bağımsız denetim yapabiliyorlar yani defter tutamıyorlar Bu ayrımı yapmak gerekiyor bence Paylaşım her zaman gereklidir Saygılarımla İyiçalışmalar

Arkadaşlar, bir mali müşavirin bir vakfın hem muhasebesini hem de aynı yıla ait iç denetimini yapmasında bir sakınca var mı?

kanunen var mı bilmiyorum ama mantıken var bence

kendi yaptığını denetliyorsun. Bankada veznelerde bile 3 ayda bir değişim oluyor bence sakıncalı

Kanunen sakıncası olduğuna dair herhangi birşeye rastlamadım ben. Mantıken neden olsun ki? Vakıflar Genel Müdürlüğü her halde teftiş yapabilir yine, iç denetim oldu diye denetim olmayacak diye birşey yok. Ki iç denetim raporu da sonuçta incelemeden geçiyor.

denetim unsurlarından tarafsızlık unsuruna ters bence

Sarbanes-Oxley Yasasına göre denetim yaptığın yere danışmanlık bile yapamıosun