Defter Tasdiki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talcid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

talcid

Katkı Sunan Üye
işletme esasına tabi bir mükellefimizin internetten verdiğimiz muhtasar beyannamesinde vergi iade mahsubunu dikkate almadığımızdan aynı gün içerisinde düzeltme beyanı verdik memur mahsubu dikkate almamış ödeme emri geldi bizde dilekçe ile anlattık durumu bizden bordroları muhtasar beyanname eklerini alış satış faturalarını yevmiye defterini istediler bütün evrakları hazırladım işletme defterini dökecektim işletme defterinin tasdik edilmediğini farkettik burada ne gibi bir işlem yapabiliriz defter tasdiki geriye dönük yapılabilirmi cezası ne kadardır. (bütün aksilikler üst üste geliyor yaa :( ) vergi dairesine düzeltme vermekte sorun bir daha verirken 100 kere düşünecem defterleri bile incelemeye aldılar

düzeltme verilen döneme ilişkin inceleme yapmaları normal arkadaşım.
defter tasdiği konusunda ise ara tasdik falan yaptırmış olmayasanız.

Tasdiki mecburi olan defterlerden herhangi birinin tasdik muamelesinin yaptırılmamış olması; (Kanuni sürenin sonundan başlayarak 1 ay geçtikten sonra tasdik ettirilenler, tasdik ettirilmemiş sayılır.)

mükellef yeni işe başlamadı ise Ekim ayında olduğumuzu da düşünürsek cezalı duruma düşersiniz. buda 1.derece usulsüzlük ve 2. sınıflariçin 200 TYL

noterlerin tasdik bilgilerini vergi dairesine bildirdiklerini biliyorum.
bu yüzden geçmişe yönelik işlem yapılmaz.

siz en iyisi tasdiksiz çekip verin defteri. en fazla daha önce dediğim gibi 200 ceza yersiniz. ama hiç vermezseniz daha ciddi cezalara maruz kalırsınız.

tasdiksiz defter resen takdir nedenidir. indirilecek kdv'ler reddedilir.