Defter Tastik Ücretleri Ne Alacağız ???

Sevgili Arkadaşlar,

Malum Aralık ayı defter tastik ayı. Önceden odalar defterlerin sınıflarına ve potansiyeline göre tastik ücretlerini açıklarlardı. Ama 2-3 senedir böyle bir uygulamayı kaldırdılar. Hal böyle olunca da meslektaşlar arasında fiyatlarda uçurumlar ortaya çıkmaya başladı. Sırf mükellef alabilmek için defter tastiği almayız biz veya yarısı alırız diyenleri üzülerek duyuyoruz.

Konu hakkındaki görüşlerinizi lütfen paylaşalım.

İyi Çalışmalar

işletme :
işçili: 110
işçisiz: 85

bilanço :
işçili : 225
işçisiz: 200

defter tasdik ücretleri hakkımız arkadaşlar.

K O N Y A L I' Alıntı:
..........
..............
.....
defter tasdik ücretleri hakkımız arkadaşlar.

Merhaba,
Sadece SM ve SMMM olanların hakkı olduğunu hatırlatmak isterim...
"smm" gibi olmayan ünvanlar altında meslek icra edenlerin değil...

Tüm forumdaşlara saygılarımla,

Kütahya SMMM odasının önerdiği ve almakda zorlandığımız defter tasdik ücretleri;

İşçili İşçisiz
İşletme Defeteri ve SM Defteri: 90 60

Bilcnço ve Şirket Defterleri 250 200

Diğer odaların ücretlerine baktım helal olsun mesleği biryerlere getirmişler sanırım o ücretleri de alabiliyolardır. Maalesef bizim gibi küçük şehirlerde meslek meslekten çıkıp katiplik seviyesine inmiştir. Nedeni nedir ben hala çözemedim mesleğe adım attığım bu günlerde beni bir hayli üzmektedir.

İzmir SMMM Odasının tarifesi

işletme : 180 240

bilanço : 480 540 olup bunların asgari ücretler olduğunu düşünüyorum firmanın işçi sayısı ve iş hacmi, A.Ş. olması gibi ölçeklere göre daha fazlalalaştırılabilir.

sayın forumdaşlarım
aydın smmm odasının defter tasdik fiatları
işletme :90,00 - 110.00
bilanço :270.00 - 300,00 ytl olarak tesbit edildi ama bu fiatlar minimum fiatlardır.

Kars için defter tastikleri
İşletme: 100- 120
bilanço: 250-275
Ltd: :300-325
Birde korsanlar bu piyasadan silinse daha iyi olacak SAYGILAR
YILDIRAY İKİZLER KARS

Denizli için Defter Tastik Ücretleri

işletme (işçisiz) : 120
işletme (işçili) : 165

bilanço (işçisiz) : 370
bilanço (işçili) : 455

Yaw arkadaşlar ne diycem biliyormusunuz?

Bazen biz kendi yaptıklarımız yüzünden kendi işlerimizi azaltıyoruz gibi geliyor.

Mesela geçen dönem yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamesini ne güzel internetten vermek gibi bişi vardı. Vermeyenlere 1.180 ytl para cezası kesilmişti. Aslında rakam yüksek bazı arkadaşlar bana kızacak ama bana göre uygulanması gerekiyordu. Vergi mahkemelerinde buna karşı açılan davalar kazanıldı ayrıca İSMMMO da bu konu ile ilgili bayağı ilgilendi. Bedeli ne olursa olsun bu cezanın uygulanması gerekiyordu. Belgesiz muhasebe yapanlar kaçak olarak vergisiz kayıtsız kuyutsuz çalışıyor ve mesleğimizi ayağı indiriyor. Bu uygulamalar yaygınlaşırsa aramızdaki çürük elmalar da temizlenmiş olur. Mesleğimiz de saygın hale gelir. Aramızda kendini yenileyemeyen muhasebeciler yüzünden bu uygulamalar bir türlü yaygınlaşmıyor.

sayın mehmet arkadaşımın görüşlerine ve duygularına aynen katılıyorum.bazen birbirimize destek yerine köstek oluyoruz.mesleğimiz yenileşmeye en açık meslek dalıdır. meslektaşlarımın kendini yenilemesi gerekir.

Marmariste
işletme 275
Bilanço 400 / 500 ytl arasındasır

Ama ben defter tasdiklerinde (Noter masrafı hariç) para alınmaması kanaatindeyim.

Sayın Mustafasmm,

Bizlerde mükellef olsaydık Defter tastik ücreti bizede dokunurdu, fakat ortamda o kadar sistem sorunları varki bizler kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz. Muhasebe ücretlerinde tutarlılık yok herkes tutturabildiğine Defter tastiğindede bu böyle. Mükellefler için bilanço gelir tablosu veya hesap özetleri vizite kağıdı vs.gibi bir sürü işlem yapıyoruz bunlara hiçbir ücret talep etmiyoruz. Ayrıca mükellefler de eskisi gibi değil nerdeyse fırsat versen fiş kesmediğinden dolayı tutanağın cezasını bile bizlere yükleyecekler. İSMMO nun da pek yasal dayanak bulamadığı için ücret belirlememsi bundandır.

mustafasmmm' Alıntı:
Marmariste
işletme 275
Bilanço 400 / 500 ytl arasındasır

Ama ben defter tasdiklerinde (Noter masrafı hariç) para alınmaması kanaatindeyim.

katılıyorum,

biraz radikal bir görüş olacak belki ama defter tasdik ücreti alınacaksa dahi bunun noter + kırtasiye masrafının üzerine en fazla bunların yarısı kadar bir tutar konması ve bunun da mükellefe açıkça bildirilmesi gerekir,

yasal dayanaktan yoksun bir uygulamadır, yaptığımız işleri yasalara dayandıramamak mesleğimize yakışmıyor gibi geliyor bana, mesleğin sorunları varsa da sorunsuz bir meslek yoktur,

mesleğimizde sorunlar var diye boşluk yakalayıp o boşluğu kafamıza göre doldurmaya çalışmak bana biraz ters geliyor, şahsi görüşümdür,

yine de karşı görüşlere saygılar.

Bence defter tasdik ücreti diye bir şey olamaz arkadaşlar. Serbest Meslek Ücreti denen şey bir ay boyunca yaptığımız herşey için hakettiğimiz ücrettir.Bunun içinde de tüm masraflarımız ve kazancımız vardır. Defter tasdik ücretini bir "Yıllık İkramiye" gibi görme anlayışı mesleki etik açısından doğru gelmiyor.Bunu talep edip alırken mükellefimize borçlu kalıyoruz.Kimse bana işte;"masraflarımız var,şunu yapıyoruz,bunu yapıyoruz "demesin. Açın meslek ile ilgili mevzuatlarımızı görevlerimize bakın, söylediklerimizin çoğu orada asil görev olarak var. Ben tasdike konu defterlerin ücretleri ve noter masrafından başka bir para talep etmiyorum.Aylık ücretimi ise masraflarımı da göz önüne alarak hakettiğim ölçüde talep ediyorum.Bu da mükelleflerimce yadırganmıyor.Aldığım ücretler de tarifelerin altında değil.
Saygılarımla

Ynt: Defter Tastik Ücretleri Ne Alacağız ???

Arkadaşlar,ankara odası için tarife nedir biliyor musunuz?

defter tasdiki olmadan bu çile çekilmez arkadaşlar en azından notere verilen paranın 2 katını almamız gerekir.. zaten ayakta durmakta sıkıntı çekiyoruz cezalar almış başını gidiyor.. büro masrafları vs. şöyle bir çözüm olabilir.. yasal hale gelip standart oluşturalabilir..

Defter tasdik ücretinin yasallığı nedir? Makbuz kesen var mı dır? Bu iş asgari ücret altında defter tutulması nedenli kaybedilen farkın dönem sonunda eşitlenmesi midir?

kanunkaide ' Alıntı:
Defter tasdik ücretinin yasallığı nedir? Makbuz kesen var mı dır? Bu iş asgari ücret altında defter tutulması nedenli kaybedilen farkın dönem sonunda eşitlenmesi midir?

makbuz kesen yoktur sanmıyorum ama odalar ve türmob tarifeyi onay veriyor.. evet 2. söylediğinize kısmen katılıyorum bazı mükellefler için kaybedilen farkın kapatılması gibi birşey.