Demirbaş kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muh1111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muh1111

Katkı Sunan Üye
yapmış olduğumuz sözleşme ile 1 adet bilgisayarı sözleşme yaptığımız kuruma teslim ettik. konu ile ilgili sözleşmede madde var. bu durumda alım faturasını gider olarak kullanabilirmiyim? kdv ve demirbaş kaydı yapmalımıyım. yoksa 1 tl lik satış faturası düzenleyerek gelir kaydı yapmak suretiyle demirbaş satışı gösterebilirmiyim.

Ynt: Demirbaş kaydı

bir kamu kurumu ile sözleşme yaptık ve sözleşmede 1 adet bilgisayarın kuruma teslim edileceği yazılı. bilgisayarı firmamız adına alarak ödemesini de firmamız tarafından yaptık. şimdi bu faturayı demirbaş alımı olarak kaydedemiyorum. çünkü demirbaş elimizde değil. bu durumda nasıl bir yol izlemek gerekir. olamayan bir demirbaşın ödemesini yapmış oluyorum. çözüm için yorumlarınızı bekliyorum.

Selam üsdat, aldığın bilgisayarı promosyon amaçlı aldığından veya sözleşme istinaden kuruma verdiğinden dolayı bilgisayarı demirbaş değil stoklu malzeme olarak kaydetmen lazım kuruma telim ettiğin zamnada alım yaptığın bilgisayarı maliyete vermen lazım yani 153-320 - 320 -102 621-153 seklnde olur diye düşünüyorum

sayın shark62
bu firma bir hizmet firması 153 kullanmak sıkıntılı olmasın.

yıl başında müsterilere pormosyon amaçlı ajanda vb birçok firma farklı ürünler dağıtıyor ürünleri stoklarında takip ediyor ve bedelsiz olarak irsaliyeli dağıtıyor burda stok adeti aynı zaman takip etmek zorunda