Demirbaş Satışı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efendi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efendi

Katkı Sunan Üye
merabalar
demirbaş satışıına kdv miktarı ilave edilecek kdv kısmına atılcak diye biliyorum.peki satışa ait kısım 255 deki rakam kdv beyannamesinde herhangi bir yere atılıyor mu.özel matraha falan?teşk ederim

Ynt: Demirbaş Satışı

sayın efendi,
bahsettiğiniz konu daha önce bu forumda tartışılmıştı.
bir kısmımız kdv beyannamesinde teslim ve hizmetlerin içinde gösterilecek demiştik.
bir kısmımız da teslim ve hizmetlerin içinde gösterilmeyecek,sadece kdv'si ilave edilecek kdv satırına yazılıp beyan edilecektir diye yazmıştık.
benim şahsi görüşümde muhasebe kayıtlarının ve kdv beyannamesinin tutması içi ilave edilecek kdv satırına yazılması idi.
ama forumda yazan arkadaşlardan sonra fikrim değişti.
demirbaş ve araç satışlarında normal satış gibi teslim ve hizmeletre gösterilmesi
muhasebe ilkelerine daha uygun olacağını düşünüyorum.
rast gele

ben arkadaşların(demirbaş/taşıt satış tutarının kdv beyannamesinde gösterilmelidir diyen arkadaşlara) katılmıyorum. duran varlıklar satıldıklarında kayıtlardaki maliyet değeri ve ayrılmış amortisman ve satış bedeli karşılaştırılarak aradaki fark kar/zara hesaplanıp doğrudan kar zarar hesabına atılmakta dolayısıylada bence sadece kdv si beyannamede görülmeli ve ilave edilecek kdv de görülmelidir

sayın mehsum.
14/01/2005 tarih ve KDVK-24/2005-3 Sayılı KDV sirkülerini okurmusunuz.
(ilave Edilcek kdv satırını)
rast gele