fonradar

Demirbaş Ve Amortisman Kayıtları İçin Yardım

Merhaba,

Yeni başladığım firmada demirbaş ve Amortisman kayıtlarını çok üstünkörü yapmışlar.
Mesela büro için alınan mobilyaları 255 hesap altında tek hesaba ofis mobilyaları diye kayıt açmışlar ve tutar olarak 21.000TL yazıyor..
karşılık olarak amortisman kayıdı olarak yine 257 altında bir hesap açılmış ve tutar olarak 19.000 TL var.Fakat burda toplu olarak kayıt yapılmış daha önceden , birikmiş amortismanı anlayamıyorum.

Şimdi soruma gelirsek , Biz ofisteki mobilyaların birazını sattık (1500TL KDV dahil) bir firmaya.

onlara Fatura kesmek istiyorum fakat muhasebe kaydı nasıl olmalı? yardımcı olabilir misiniz?

Mrb. Aktife giriş tarihlerinden yola çıkarak faturaları tek tek bulup bir liste yapmalısınız once. Ve hangisi için ne kadar amortisman ayrıldığını tespit etmelisiniz. Sonrasında ayrılan amortisman kadar tutarı 257 den kapatıp kar / zarar olma durumuna göre 689 / 679 hesaba farkı yazmalısınız.

Merhaba , cevap için teşekkürler fakat sorun o geçmişten Excel listesinde muhasebe tutuyorlarmış sonrasında 4-5 sene önce sistem almışlar ve onada toplu bir şekilde yazmışlar. Faturalar da ortada yok.
Mevcut durumda birşey yapılabilir mi diye sormuştum?