Dershane öğretmeninden

Üyelik
15 Haz 2011
Mesajlar
25
Merhabalar..

Ben kasım 2010'da bir dershanede işe başlam..Sigortam,maaşım düzenli ödenecekti..
Verilen sözlerin tutulmadığını ilk bir ay içinde gördüm.
Israrlarım neticesinde iş sözleşmesini 15 ocakta ancak yaptırabildim.
2 aylık bir sigorta kaybım oldu.
Sigortam asgari ücretten yatırılıyordu,ancak ben daha yüksek olan maaşlarımıda elden,hiçbir kayıt-imza olmadan ancak ısrarlarım sonucunda alabiliyordum..

Derken mart ayında dershanenin devri gündeme geldi..
Bana devir nedeniyle sigorta kaybım olmayacağı söylenerek istifa dilekçesi alacaklarını ve hemen yeni sözleşme yapacaklarını söylediler..İnandım..İstifa dilekçesini imzaladım..
Ama hata etmişim..Devralan dershane ile iş sözleşmesini yine ısrarlarım sonucunda ancak 15 mayısta yapabildim.
Tabi,bu arada yine 45 gün sigorta kaybım oldu.

Yalnız,yeni iş sözleşmesinde bir hata yapmışlar..Sözleşme nedeni olarak ''KURUM DEVRİ''ni göstermişler..Yani devreden dershaneden istifa etmiş gibi gözüken bir kişiyi, devralan dershane ''kurum devri'' gerekçe gösterilerek yeniden işe almış...Çok çelişkili..
En büyük tutamaklarımdan biri bu..
İkinci olarak,elimde kasımdan işten ayrıldığım güne kadar kesintisiz çalıştığımı kanıtlayabilecek,ders verdiğim tüm öğrenci guruplarının yoklama-ders çizelgeleri,telefon listeleri var.
Bu öğrencilerden bir kısmını tanık olarak dinletsem,benim orada aralıksız çalıştığım ispatlanır.

Bu eksik yatırılan sigorta primlerim ve düzensiz ödenen maaşlarım konusunca çok ısrarcı olduğum için ve Açıköğretim sınavlarından sonra iş yüküm oldukça azaldığı ve daha düşük paraya bu işi yaptırma düşüncesinde oldukları için birgün bana ''yarın işe gelme'' diyebildiler..

7 ay içinde hiçbir öğrencimden şikayet olmadı,patronda öğrencilerde memnundu.
Sırf bu eksik yatırılan sigorta primleri konusunda ''gerekeni yaparım'' dediğim için oldu bu durum.
Ama,ben onların niyetini anlar anlamaz gittim NOTER'e..
Eksik yatırılan sigorta primleri ve zamanında ödenmeyen maaşlarımı gerekçe göstererek haklı nedenlerle iş sözleşmesini feshettim ve çektiğim İHTARNAME ile 15 gün süre vererek eksik sigorta primlerimin ödenmesini ve ödenmeyen maaşlarımın verdiğim banka hesabına yatırılmasını istedim.

Şimdi bekliyorum.
15 gün süre vermem doğru mudur?
Bu süre dolduktan sonra gerekli ödemeleri yapmazlarsa SGK Müdürlüğüne ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayet dilekçelerini vereceğim.
Oralardan da tatmin edici bir netice alamazsam İş Mahkemesine Hizmet Tesbiti ve Alacak davası açacağım.

Buraya kadar yaptığım bir yanlışlık veya eksiklik var mıdır acaba?

Sorularım şunlar:

-Yaptığımız tartışmalar sırasında bana eksik yatan sigorta primlerini SGK'ya cezalı yatırmaktansa ''sana verelim bu primleri'' dediler.Ben asla kabul etmem dedim.
Daha sonra benim sorunlarımı içeren ve patron tarafından el yazısıyla yazılmış, ''sigorta primlerini elden verelim veya temmuz 20'ye ssk ödeyelim..maaşlarını ödeyelim'' diye yazılı bir not geçti elime..Mahkemede bunu delil olarak kullanabilir miyim?

-Hizmet tesbit davası ile maaş alacağı davasını birlikte açabilir miyim? (alacağıma karşılık son 3 ayın bordrosunu imzalamadım)

-Milli Eğitim mevzuatına göre dershane öğretmenlerinin sözleşmeleri bir yıldan aşağı yapılamıyor..Onlar her iki sözleşmede bitiş tarihini belirtmediler.Buna rağmen bu sözleşmeleri belirsiz süreli değilde bir yıllık kabul ederek,süresinden önce haklı nedenlerle feshettiğim için kalan 5 aylık bir süre için tazminat davası açabilir miyim?

-Benim son üç yılda 1000 gün kadar sigortalılığım var..Ama İŞKUR sanıyorum son 120 günün sigortalı olmasını şart koşuyor..Hizmet tesbit davasını kazandığım takdirde son 120 gün içinde eksik yatmış primlerim yatacağı için işsizlik maaşı alma hakkınıda kazanmış olacağım.
Şimdilik bu haktan mahrumum,ama hizmet tesbit davasını kazandıktan sonra 8 aylık takribi 3000 tl işsizlik maaşından mahrum bırakıldığım için dershane hakkında tazminat davası açabilir miyim?

Uzun,ince bir yolda olduğumun bilincindeyim..
İnşallah tüm hukuki yollara başvurmaya gerek kalmadan hatalarını telafi ederler..Temennim bu..
Beni, bu haklı çıktığım yolda önümü aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

Sorunuzu özetlerseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz. Çok uzun yazdığınız için okuyamadım :)
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

Buraya kadar yaptıklarım doğru mu sorunuza kadar olan kısım doğru :) Tebrikler.
Hizmet tesbit davasını SGK ve İşvereni muhatap alarak açacaksınız.
Ücret alacaklarınızın muhatabı işveren olduğundan işverenden talep edebilirsiniz.Ancak aynı davada hem eksik yatan SGK primlerinizin ödenmesini hem de ödenmeyen ücretlerinizi talep edebilirsiniz elbette.
Bölge Çalışma Müdürlüğü ve SGK na yapacağınız şikayetler haklılığınızı ıspatlamanız konusunda size yardımcı olsa da , kurumlardan gelen yanıtlar gecikmekte.
Delil olabileceğine inandığınız her türlü yazılı -görsel objeyi davanızda delil olarak sunabilirsiniz.Sİz ayrıştırmayın, bırakın hakim değerlendirsin kabul edilip edilemeyeceğini derim.
Davanızda gerçek ücretinizin daha yüksek olduğunu iddia ettiğinizde ıspatlamak zorunda kalacağınızdan, emsal ücret tesbiti talep edebilirsiniz.

Yolunuz (prosedürler-sistemin yavaşlığı nedeniyle) uzun, ama ucunda başarının göründüğü bir yol.
Başarılar :)
Kolay değil,
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

keremcem ' Alıntı:
Davanızda gerçek ücretinizin daha yüksek olduğunu iddia ettiğinizde ıspatlamak zorunda kalacağınızdan, emsal ücret tesbiti talep edebilirsiniz.

Yolunuz (prosedürler-sistemin yavaşlığı nedeniyle) uzun, ama ucunda başarının göründüğü bir yol.
Başarılar :)
Kolay değil,

Sayın keremcem,
Yazdığınız iç rahatlatıcı yazınız için çok teşekkür ederim..


''Davanızda gerçek ücretinizin daha yüksek olduğunu iddia ettiğinizde ıspatlamak zorunda kalacağınızdan, emsal ücret tesbiti talep edebilirsiniz.'' diyorsunuz verdiğiniz yanıtta..

Ben bu konuda savınızı destekleyen şöyle bir yönetmelik hükmü buldum..
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'nin 45. maddesinin 3.fıkrasında şöyle diyor:

''Okullarda yöneticilik ve eğitim-öğretim hizmeti yapanlara, kıdemlerine göre (emekliler hariç) dengi resmî okullarda ödenen aylık ile sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından az ücret verilemez '' http://www.gunlukplan.org/kanun-ve-...nligi-ozel-ogretim-kurumlari-yonetmeligi.html

Sanırım bu maddeye göre ''emsal ücret tesbiti'' rahatlıkla yapılabilir.Yani,işveren Devlet okullarında aynı konumda bulunan bir öğretmeni ''ben asgari ücretle çalıştırdım'' diyemez.

.........

Bu arada başımdan geçen bir olayı anlatayım..Ben noter ihtarnamesini hem devreden hemde devralan dershaneye çektim.Devralan dershaneye tebligatta bir sorun olmadı..Ama devreden dershanenin sorumlusu olan kişinin soyadında noter bir harf fazladan yazmış ve adam bunu bahane edip teslim almamış.
Bir noterin ihtarnamenin gönderildiği zarfın üzerine muhatabın soyadını yanlış yazması çok manidar geldi bana.
Durumu öğrenince gittim notere..hemen düzelttiler ve tekrar gönderdiler.
Kısacası,böyle bir ihtarname çektiğinizde noterden posta barkodlarını alıp PTT'nin gönderi takip linkinden takibini yapmakta yarar var.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

Bahsettiğiniz yönetmelik özel okullarla alakalı dersaneler ve kurslar bu yönetmeliğe tabi değil, zaten tabi olsaydı belirtilen ücretlerden daha düşük ücretli sözleşme düzenleyemezlerdi o yüzden emsal ücret tesbiti için dayanak olamaz. Kaldı ki emsal ücret tesbiti kaygılanmanız gereken bir durum değil piyasa şartları 3 aşağı beş yukarı bellidir zaten. Noterin hatasında bir art niyet aramayın kesinlikle maddi bir hatadır çünkü onlarında kendilerini bağlayan ağır yaptırımları olan mevzuatları var bilerek yapmaları mümkün değil bence.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

Haklısınız sayın hlydent..
Özel dershaneler yönetmeliğinde,yukarıda yazdığım madde yok..
Gerçi ''görevlendirme'' işleri Özel Okullar Yönetmeliğine göre yapılır diyor ama,Özel Dershaneler Yönetmeliğinde maaşlar ile ilgili bir madde yok..

PTT takip linkinde ihtarnamenin ikinci muhatabına bugün teslim edildiğini gördüm;rahatladım.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

1-Dershaneyi devreden ve devralan muhatapların yazılı olarak yanıt vermeleri gerekir mi?Hiçbir yazılı yanıt vermeyip,eksik primleri ve maaşları yatırmadıkları takdirde ''sükut ikrardan gelir'' anlamına yorumlanabilir mi?

2-Milli Eğitim Müdürlüğünde yaptığım araştırmada,dershanenin devredildiği gözükmüyor..Hala ilk dershanede çalışıyor gözüküyorum.Bu durumun belgelenmesi için dilekçe verdim.Sanırım buda lehte bir durumdur.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

hlydent ' Alıntı:
Noterin hatasında bir art niyet aramayın kesinlikle maddi bir hatadır çünkü onlarında kendilerini bağlayan ağır yaptırımları olan mevzuatları var bilerek yapmaları mümkün değil bence.

Ahh..sayın hlydent..
İnsan bazı şeyleri ancak başına gelince anlıyor..ve..her işi sağlam kazığa bağlamanın gerekliliğini anlıyor..
Bakın..Noter'de başıma bir aksilik geldi,ben takip edip ortaya çıkardım ve düzelttik..

Sonrada başıma şu olay geldi:
Ben Millli Eğitim Müdürlüğüne APS ile bir dilekçe göndererek dosyamdaki belgelerin (iş sözleşmesi,işten ayrılma,ders çizelgeleri) onaylı nüshalarını istedim.
PTT'nin posta takip linkine 7 günden beri bakıyorum teslim edildiğine dair çıktı almak için..yok..yok..yok..Oysa PTT ile Milli Eğitimin arasındaki mesafe 1 kilometre..
Dayanamadım,bugün PTT'deki sorumlu şube müdürüne gittim,durumu anlattım..O da posta dağıtım merkezinin müdürünü aradı..Sonuçta benim gönderimin ''kaybolduğu'' anlaşıldı..
PTT şube müdürü şikayetimi aldı..yarın sabahta PTT Dağıtım merkezine gidip yazılı dilekçe vereceğim.
Bana söylenene göre gönderi ücretinin 50 katı tazminat ödeniyormuş..
Benim derdim para değil ama tazminatıda isteyeceğim.
Aradan 7 gün geçti;buna mı yanayım..Sinirlerimin bozulduğuna mı?
İnsan peşpeşe böyle olaylar yaşayınca hiçbir şeye güveni kalmıyor..
Çünkü karşımda bana ''ben siyasetçiyim..benimde çevrem var'' diye tehditvarıi konuşan bir işveren var..
Bu yüzden hep kötü sürprizlere hazırlıklıyım ve herşeyi en ince noktasına kadar inceleyip takip ediyorum.
İşim zor..
İnandımki,bu ülkede olmaz olmaz..
Keşke sizin kadar iyimser olabilseydim..
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

Dershane devir işlemleri bir ay sürüyor..Bu süre zarfında devralacak dershanenin patronları sürekli dershaneye gelip gidiyor,benim derslere girdiğimi görüyor..hatta öğretmenlerle toplantılar yapılıyor..tüm bunlardan sonra 16 nisanda iki dershane devir sözleşmesi yapıyor..
Fakat benim orada sürekli çalıştığımı gördüğü ve 16 nisanda devir sözleşmesini yaptıkları halde,benim sigorta girişimi devirden 17 gün sonra 3 mayısta,iş sözleşmesini ise 30 gün sonra yani 15 mayısta yapıyor.Sonrada bana kalkıp ''ben dershaneyi 16 nisanda aldım,yaptığım işlemler doğrudur'' diyor..
Peki..Adama sormazlarmı,madem 16 nisanda devraldın dershaneyi,niye öğretmen aralıksız çalıştığı halde 17 gün sonra sigorta ilk girişini,sözleşmesinide 30 gün sonra yapıyorsun?'' diye sormazlar mı?
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

fulya.c ' Alıntı:
Bu eksik yatırılan sigorta primlerim ve düzensiz ödenen maaşlarım konusunca çok ısrarcı olduğum için ve Açıköğretim sınavlarından sonra iş yüküm oldukça azaldığı ve daha düşük paraya bu işi yaptırma düşüncesinde oldukları için birgün bana ''yarın işe gelme'' diyebildiler..

7 ay içinde hiçbir öğrencimden şikayet olmadı,patronda öğrencilerde memnundu.
Sırf bu eksik yatırılan sigorta primleri konusunda ''gerekeni yaparım'' dediğim için oldu bu durum.
Ama,ben onların niyetini anlar anlamaz gittim NOTER'e..
Eksik yatırılan sigorta primleri ve zamanında ödenmeyen maaşlarımı gerekçe göstererek haklı nedenlerle iş sözleşmesini feshettim ve çektiğim İHTARNAME ile 15 gün süre vererek eksik sigorta primlerimin ödenmesini ve ödenmeyen maaşlarımın verdiğim banka hesabına yatırılmasını istedim.

Ben Noter İhtarnamesi çekerek,haklı nedenlerle işsözleşmesini feshettiğim ve 12 haziranda işi bıraktığım halde bugün yaptığım e-devlet hizmet dökümü sorgulamasında haziran ayının tamamının sigorta priminin yatırıldığını gördüm.

Bunu nasıl yorumlarsınız?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,Bölge Çalışma Müdürlüğü ve İlçe SGK Merkezine verdiğim dilekçelere 1 aydan beri henüz cevap yok..
Ödenmeyen maaşlarımı işveren hala yatırmadı..
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

İşvereniniz kötü çalışan bir personel birimine sahip şeklinde yorumlarım ben :)
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

keremcem ' Alıntı:
İşvereniniz kötü çalışan bir personel birimine sahip şeklinde yorumlarım ben :)

Sayın keremcem,

Her ne kadar işveren benim haziran ayında çalışmadığım 18 günlük sürenin sigorta primini yatırmış olsa da bu benim haketmediğim birşey..Bu konuda acaba SGK'ya müracaat etsem mi diye düşünüyorum..

İkinci olarak sorum şu: Bir dershanenin devir işleminin Noterde yapılıp SGK'ya bildirilmesi yeterli midir?
Aynı anda Milli Eğitim nezdinde de devir işleminin yapılması gerekmez mi?
Çünkü benim anladığım kadarıyla Milli Eğitim nezdindeki devir işlemleri temmuz ayında ancak yapılabilmiş..
Ki..Ben Haziran ayı başlarında Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verip işten ayrılma belgelerini istediğimde bana ''sen hala devreden dershanede çalışıyor gözüküyorsun'' demişlerdi..
Ve anladığım kadarıyla devralan dershanenin hiçbir başvurusu dahi yoktu Milli Eğitim'de..

Yani devreden dershane benden mart sonunda aldıkları istifaen ayrılma dilekçesini bile Milli Eğitim'e göndermemiş ve haziran ayında dahi hala burada çalışıyor gözüküyorum.

Bu durumda her iki işverenin Noter'de yaptıkları devirin geçerlik tarihi, ancak Milli Eğitim'deki devir işleminin yapıldığı tarih olmaz mı?

Bu konuda Milli Eğitim'e de 2 dilekçe yazdım..Her iki dershanedeki işe başlama ve ayrılma Kaymakamlık onay belgelerini istedim..Aradan bir buçuk ay geçmesine rağmen cevap bile vermiyorlar..Sanıyorum,devir işlemi hala yapılmadığı için ve ben hala devreden dershanede çalışıyor gözüktüğüm için ne belge,nede cevap veremiyorlar..
Ben de Milli Eğitim Müdürlüğünü M.Eğitim Bakanlığına şikayet ettim.
Kısacası,benim devralan dershaneyle yaptığım ve Milli Eğitim'e bildirilemiyen i sözleşmesini feshettiğim haziran ayında bile hala devreden dershanenin işçisi olarak gözükmem bile iddialarımın ispatı değil midir?
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

bu neyin mücadelesi anlamak gerçekten zor....
sanki bir siz mi buna maruz kalıyorsunuz...
sektör bu iş piyasası bu...
5 ay çalışılmış...eee...ne olacak.....
5 ayın hesabı mı olur....duyan da 20 yıllık bir emek var da kıdem ihbar ödenmemiş sanır...
sanki o dershaneler de paraları cuvalla götürüyorlar...
belki ki müflis bir kurum zor bela ayakta durmaya çalışıyor....
siz bu boş mücadeleden vazgeçin...
kendinize iş bulun....
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

özel öğretim kurumları çalışanları herhangi bir yönetmeliğe falan filan bağlı değil......iş sözleşmeleri 4857 iş kanununa tabii....ayrıca yapılan sözleşmeler ders ücretli yapılmış da olabilir..(sömürünün kralı) sizin de sözleşmeniz büyük ihtimalle ders ücretli yapılmıştır...brüt 9.30 tl işte bu kadar....sömürünün kralı....çıkıp bakılsa ders programına ve size verilen derslere siz kuruma borçlu çıkabilirsiniz...dikkatli olun.....
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

ilgili ' Alıntı:
bu neyin mücadelesi anlamak gerçekten zor....
sanki bir siz mi buna maruz kalıyorsunuz...
sektör bu iş piyasası bu...
5 ay çalışılmış...eee...ne olacak.....
5 ayın hesabı mı olur....duyan da 20 yıllık bir emek var da kıdem ihbar ödenmemiş sanır...
sanki o dershaneler de paraları cuvalla götürüyorlar...
belki ki müflis bir kurum zor bela ayakta durmaya çalışıyor....
siz bu boş mücadeleden vazgeçin...
kendinize iş bulun....

Hayatta hiçbir şeyle mücadele etmediyseniz,boşvermeyi,sineye çekmeyi alışkanlık edindiyseniz tabiki bu mücadeleyi anlamanız zor..
Haksızlığın,hak yenmişliğin 5 ayı da,20 yılıda aynıdır..Bir aylık hakkının dahi yenilmesine izin veren kişi 20 yılı yendiğinde de aynen sizin gibi tepkisiz kalır..hakkını alamaz..

Ben müflis,ayakta durmakta zorlanan bir kurumu kurtarmak üzere işe girmedim..iflastan kurtulması için de kendi haklarımdan zerre kadar fedakarlık yapamam.

Önerilerinizi kendinize saklayın.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

ilgili ' Alıntı:
özel öğretim kurumları çalışanları herhangi bir yönetmeliğe falan filan bağlı değil......iş sözleşmeleri 4857 iş kanununa tabii....ayrıca yapılan sözleşmeler ders ücretli yapılmış da olabilir..(sömürünün kralı) sizin de sözleşmeniz büyük ihtimalle ders ücretli yapılmıştır...brüt 9.30 tl işte bu kadar....sömürünün kralı....çıkıp bakılsa ders programına ve size verilen derslere siz kuruma borçlu çıkabilirsiniz...dikkatli olun.....

Keşke sizin dediğiniz gibi olsa..
Ben haftada 40 saat ayda 160 saat 220 kişiye matematik için kafa patlattım..
Sizin 9.30 Tl ders ücretine göre hesaplarsanız 1488 Tl yapar..Onların gösterdiği asgari ücret bordrosuna göre alacaklı çıkarım.
.......
İşveren dürüst olsaydı,yıllık gelirim 19.600 tl. olacaktı..
5 ayda bana 8000 tl vererek işlerini gördüler ve beni kullanılmış mendil gibi atmak istediler..
En çok ağırıma giden de bu..kandırılmak..

Lütfen mücadele eden bir insanı hafife alacak sözler yazmayın..
Somut bilgileriniz varsa paylaşın..
Yoksa,benim aklım bana yeter.

Zaten yazdıklarınıza bakılırsa işçiden yana değil,işverenden yana gibi bir üslubunuz var.Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama sizde ayakta durmakta zorlanan bir işverenseniz,benim gibi mücadeleci insanların yazdıklarını anlamazlıktan gelir,canınızı sıkılır..
İşverenlerin en sevmediği şey hakkını arayan insandır.

Aslında size hiç yanıt vermemem gerekirdi..değmezdi..

BİR GÜN dahi hakkı yenilmiş insan emeğine azıcık saygınız varsa konuşun..yoksa,lütfen susun.
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

siz dediğiniz gibi maaşlar en güzel devlette ödenir...zaten de bir öğretmen tabiat gereği devlette çalışmaları gereken kişilerdr.....gir-çık derse al 2000 tl...işte en güzeli...yok sigorta yok şu yok bu....dert yok tasa yok...siz piyasayı kafanıza takmayın ve bence hemen devlete girin...rahat edin.....zaten özel sektörde emekli olmak mucize artık....


devlet bile ders ücretli öğretmen çalıştırıyor....aynı okulda kadrolu 2000 tl ücretli 700 tl....ne güzel değil mi??ama hakkımı nasıl ararım diye yazan yok.....hem de sigortası nasıl hesaplanıyor girdiği ders bölü 8 kaç gün eder ise o kadar...yani devlet bile 30 günden sigorta ödemiyor...ne kadar ödüyor haftada 24 saat mi girmiş o zaman 3 gün ...ayda 12 gün ....nasıl???bence gayet iyi...peki hakkını arayan var mı??yok....şikayet eden var mı??yok....işine gelirse....bakın bu devlet uygulaması.....

neyin derdindesiniz anlamak zor???
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

devlette çalışsa idiniz hem alacağınız para daha az olacaktı hem de primleriniz daha az yatacaktı....kardasınız diyorum ama inandıramıyorum....
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

öğretmenler tatlı insanlar....askerden bile daha düz mantıkçı insanlar...haksızlığa gelemiyorlar...öğretmen ya....doğrucu....hakkın yanında...olması gereken ne ise o olacak......anlıyorum sizi...

fulya hnm size kolaylıklar dliyorum...gerçekten umarım devlete atanırsınız...öğretmenlerin yeri devlet okulları...dershaneler şunlar bunlar değil....
 
Ynt: Dershane öğretmeninden

fulya.c ' Alıntı:
keremcem ' Alıntı:
İşvereniniz kötü çalışan bir personel birimine sahip şeklinde yorumlarım ben :)

Sayın keremcem,

Her ne kadar işveren benim haziran ayında çalışmadığım 18 günlük sürenin sigorta primini yatırmış olsa da bu benim haketmediğim birşey..Bu konuda acaba SGK'ya müracaat etsem mi diye düşünüyorum..

İkinci olarak sorum şu: Bir dershanenin devir işleminin Noterde yapılıp SGK'ya bildirilmesi yeterli midir?
Aynı anda Milli Eğitim nezdinde de devir işleminin yapılması gerekmez mi?
Çünkü benim anladığım kadarıyla Milli Eğitim nezdindeki devir işlemleri temmuz ayında ancak yapılabilmiş..
Ki..Ben Haziran ayı başlarında Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verip işten ayrılma belgelerini istediğimde bana ''sen hala devreden dershanede çalışıyor gözüküyorsun'' demişlerdi..
Ve anladığım kadarıyla devralan dershanenin hiçbir başvurusu dahi yoktu Milli Eğitim'de..

Yani devreden dershane benden mart sonunda aldıkları istifaen ayrılma dilekçesini bile Milli Eğitim'e göndermemiş ve haziran ayında dahi hala burada çalışıyor gözüküyorum.

Bu durumda her iki işverenin Noter'de yaptıkları devirin geçerlik tarihi, ancak Milli Eğitim'deki devir işleminin yapıldığı tarih olmaz mı?

Bu konuda Milli Eğitim'e de 2 dilekçe yazdım..Her iki dershanedeki işe başlama ve ayrılma Kaymakamlık onay belgelerini istedim..Aradan bir buçuk ay geçmesine rağmen cevap bile vermiyorlar..Sanıyorum,devir işlemi hala yapılmadığı için ve ben hala devreden dershanede çalışıyor gözüktüğüm için ne belge,nede cevap veremiyorlar..
Ben de Milli Eğitim Müdürlüğünü M.Eğitim Bakanlığına şikayet ettim.
Kısacası,benim devralan dershaneyle yaptığım ve Milli Eğitim'e bildirilemiyen i sözleşmesini feshettiğim haziran ayında bile hala devreden dershanenin işçisi olarak gözükmem bile iddialarımın ispatı değil midir?

MEB Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinin 15. maddesinin e fıkrası 8. paragrafında '' Kurum devir işlemleri, kurum açma iznini veren merci tarafından sonuçlandırılmadıkça kurum devredilmiş sayılmaz.'' diye yazıyor.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26810_0.html
Oysa Noterde nisan ayı içinde devir yapılan bu dershanenin Milli Eğitim nezdindeki devir işlemleri ancak temmuz ayında yapılabilmiş.

Bu durumda benim devralan dershane ile ilgili sözleşmelerim geçersiz olmuyor mu?

Kaldı ki,ben işten ayrılış belgelerini almak için haziran ayında Milli Eğitime başvurduğumda bana '' sen hala devreden dershanede çalışıyor gözüküyorsun'' denmişti.
Yani,mart sonunda istifaen işten ayrıldığım Milli Eğitime bildirilmemiş ve işten ayrılma için Valilik onayı alınmamıştı.Oysa benden alınan istifa dilekçesine göre bu durumun 5 iş günü içinde Milli Eğitime bildirilmesi gerekiyordu. Bırakın 5 günü. 2 ay sonra bile bildirmemişler..
Yaptıkları hiçbir iş mevzuata uygun değil..
Karmakarışık.
Nasıl izah edecekler müfettişlere bilmem.
 

Benzer konular

Üst