Devamsızlık Sebebiyle İşten Çıkarılma

Merhabalar benim sorum şu;

başka bir iş bulduğunu söyleyerek (ya da sebep söylemeyerek) işyerini terk eden ve işe gelmeyen işçinin çıkışı yapılırken normalde;
-gelmediği günler için tutanak tutulur (3-4 gün)
-noterden ihtarname çekilir ve iş akdi noter kanalıyla fesh edilerek sgk bildirimi yapılır.

Ancak; işçi "beni haksız yere işten çıkardılar" diye daha sonra dava açtığında mahkemeler işverenin tuttuğu tutanakları geçerli saymıyor ve işveren ya kıdem ve ihbar ödemek zorunda kalıyor, yada işe geri almak zorunda kalıyor.

Bu durumda ne yapılabilir diye düşünüyorum?
1-) Ben işçiyle bir orta yol buluncaya kadar çıkışını geciktirsem (1-2 ay) ve aylık prim belgesinde eksik gün için devamsızlık yazsam olur mu?

2-) Yine sgk çıkışını geciktirip (1-2 ay) o sırada başka bir yerde işe başlamışsa bu sebeple iş akdini feshetsem"haklı sebeple fesih" kapsamınagirer mi?

3-) Yada ne yapabilirim?

Şimdiden Teşekkürler...

Ynt: devamsızlık sebebiyle işten çıkarılma

cetinuzun ' Alıntı:
Ancak; işçi "beni haksız yere işten çıkardılar" diye daha sonra dava açtığında mahkemeler işverenin tuttuğu tutanakları geçerli saymıyor ve işveren ya kıdem ve ihbar ödemek zorunda kalıyor, yada işe geri almak zorunda kalıyor.

Bu edindiğiniz bilgi yanlış. Bu şekilde yapmış ve çıkış işlemi 6 iş günü içersinde sonlandırdığınız süreçte böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

Ynt: devamsızlık sebebiyle işten çıkarılma

bu konuyla ilgili bilgi ve fikir sahibi olan başka kimse varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

Ynt: Devamsızlık sebebiyle işten çıkarılma

Haber vermeden yada gerçek bir devamsızlık nedeni olmadan (hastalık gibi veya akraba vefatı ,kardeş hastalığı gibi) işe gelmezse
ihtarname çekilir ve tebliğ tarihinden itibaren 1 gün içinde haber verilmezse tazminatsız çıkarılacak denir ve haber vermezse tazmnatsız çıkarılır
burda mesele noterden ihtarname çekilmesi ve ihtarnamenin eline ulaşması yani evine tebliği olduğu halde cvp vermemesi
istediği mahkemeye gitsin hiçbişey alamaz
o kadar basit değil

Ynt: Devamsızlık sebebiyle işten çıkarılma

Noterden çekin ihtarnameyi Sn.APAÇİ nin belirttiği ifadeleri yazın. Bir süre sonunda gelmediği takdirde iş aktine son verileceğini yazın. Eğer maaş alacağı vb.. var ise postaneye yatırın. Bu durumda bir problemle karşılaşmazsınız ancak noterden çektiğiniz ihtarnamenin kişinin eline ulaşıp ulaşmadığını noterden sorun.

Ama, işçi çok önemli bir neden gösterir ise ve nedeni deliller ve şahitlerle ispatlar ise zor duruma düşersiniz. Bu sebeple iş sözleşmelerinde kişiye ulaşılamaması halinde ulaşılabilecek ek bir telefon numarası alınması çok yararlıdır. Bir kaç yargı kararı vardı, bulursam eklerim.

İzmir de bir ilçe belediyesine hizmet veren özel güvenlik firmasında 20 ay süre ile çalışmaktaydım bu süre zarfında 11ay 26 gün firmada kalan süreyide bu son firmamda çalıştım hakkımda süren bir dava nedini ile özel güvenlik kartımın yenilemesi tedbir amacı ile özel güvenlik komisyonunca yapılmadı işverenim bu durumda beni çalıştıramayacaklarını ve istifa etmem gerektiğini söylediler işsizlik ödeneğinden faydalanmak için istifa etmedim ve bana işbaşı vermemelerine rağmen beni devamsızlıktan işten cıkaracaklarını söylediler benim durumumda
özel güvenlik kartım şuan için elemde olmadığı için sözleşme maddesi gereği tek taraflı fes etmeleri gerekirken bu yola başvurmak istiyorlar bana yardımcı olup yol gösterbilirmisiniz şimdiden teşekkürler.