Devreden Kdv

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan edms
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba geçen ay devreden kdv fazla yazılmış , bu ay nasıl düzeltme yapmam gerekir ?
Merhaba hocam,
Güncel dönemdeki KDV beyannamesinde İNDİRİMLER sekmesinde öncedeki dönemden devreden kdv'de düzeltme yapıldıktan sonra Önceki Dönemden Devreden KDV Tutarında Değişiklik Tablosu kısmına değişikliğe dair açıklamanın yapılması gerekiyor.

190 devreden KDV fazla yazilabiliyir mu? 191 ve 391 hesaplar yanlış olursa 190 yanlış olur ben böyle biliyorum doğrusu nedir?

190 devreden KDV fazla yazilabiliyir mu? 191 ve 391 hesaplar yanlış olursa 190 yanlış olur ben böyle biliyorum doğrusu nedir?
Hocam eğer, yanlışlık yapılan dönemde düzeltme sonrası ödeme çıkmıyorsa problem olmaz diye düşünüyorum yani fazla devir yada eksik yazılan dönemi değil bir sonraki döneme ait beyannamede düzeltme yapılacak. Sonuç olarak bakılırsa her türlü devir edecek ve çıkan sonuç her halükarda damga vergisi.
Bakıldığı zaman herhangi bir vergi kaybı yok sonraki dönem de (güncel dönemde) indirimler kısmında önceki dönemden devir eden KDV yi düzeltme yapacaksınız ve açıklamasını yazacaksınız. (Önceki dönem devreden KDV değişiklik tablosunda)