doğum izni

öncelikle herkese kolay gelsin
hamile bi personelimiz 30.07.09 da hastaneden doğum öncesi sağlık raporu aldı
ve raporun içeriği;
doğumuna 8/10 hafta vardır
sigortalının sağlık durumu ve kendi isteği ile doğum öncesi 3 haftaya kadar ÇALIŞIR.
Ben bu rapora göre nasıl eksik gün bildirimi düzenleyeceğim ?
Ve en önemlisi bu raporu aldı dün çalışırken aniden rahatsızlanıp hastaneye yatmış ve dün doğum gerçekleşti.
yani 12.08.09 dan itibaren izni başlıyo yenidenmi rapor alması gerekiyor?

Ynt: doğum izni

30/7 - 11/8 arası 5 haftadan az olduğu için doğum öncesi izin kullanamadan doğum gerçekleşmiş. Doğum sonrası iznini tekil doğumsa 8+5 13 hafta kullanacak ve 13 haftalık iş göremezlik ödemesi alabilecek. (Hatırladığım) SGK doğum izni ile ilgili örnekli detaylı açıklaması yayınlanmıştı.

yani doğum öncesi kullanmadığı 3 haftası boşamı gitti şimdi ?
ben yasal boyutunu araştırmaya devam ediyorum ama
benim şuan çözmek zorunda olduğum kısım doğum raporuna uymadı...
11 ağustosda doğum yaptığına dair bana bi belge getirmesi gerekmezmi ?
ben ağustos ayı primlerini, maaşını ( 11 günlük )ve eksik gün bildirimini yapabilmem için bana yeni bi rapor alıp vermesi gerekmiyor mu?

3 hf çalışabilir raporundan hariç, normal şartlarda doğuma 3 hafta kalınca doktordan rapor alması ve bu rapora göre izne başlatmanız, doğum gerçekleştikten sonra aynı rapora doğum sonrası rapor bitiş ve işe başlama tarihlerinin yazılması gerekmekte idi. Doğum yaptığına göre doğum izni başlangıcı ve bitişini gösteren uzun formu doldurtup size getirmeliler.
Erken doğum olduğu için 3 hf işgöremezlik ödemesi öldü.

peki 3 haftalık doğum öncesi izni doğum sonrası iznine eklenirmi?
verecekleri raporu 16 hafta olarakmı verirler ? yoksa 13 hafta izin kullanıp dönmesimi gerekiyor ?
yani toplam 16 hafta izin hakkı halen geçerlimi

3 hf kesin öldü, 5 hafta için ise detaylı anlatımlı sgk açıklamasına bakmalısınız. 5 haftanında sadece ilk rapor ile doğum arasını dikkate alabilirler.

kusura bakmayın ama doğum izniyle ilgili sgk yönetmeliği ni bulamıyorum bide bunun için yardımcı olursanırınız sevinirim....