personel maaş programı

Doğum izni

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan veli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

veli

Katkı Sunan Üye
Merhabalar;

Arkadaşlar bir mükellefimizin bayan işçisi hamile hastaneye gitmiş. 06.01.2012 tarihli ropar almış ,raporda doğum öncesi 8 hafta iznin kullanılması uygundur diyor.. Fakat bayan raporu bize bu gün getirdi 2012/ocak bildirgesi raporlu olarak verilmedi ..

Ne yapmamız gerekir ücretsiz doğum öncesi izin raporlu olarak görülmesimi gerekecek 2012/ocak bildirgesi düzeltilecek mi yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler

Ynt: Doğum izni

Sayın Veli,
2012/Ocak ayına iptal ve ek bildirgesi elden bir dilekçe ekinde veriniz. 2012/Ocak ayı bildigesinde eksik gün nedenine raporlu diye yazınız.

İlla düzeltmek isterseniz Sn. MOHİCANS'ın dedği yapasınız. Ancak Doğum istirahati süresinde
primleri tam ödemenizde de bir sıkıntı olmaz.

Ben doğum öncesi doktor kontrolunde 06/01/2012 tarihinde alınan rapora istinaden eksik gün bild. formu düzenleyip(25 gün çalışmamış şeklinde) daha önce verdiğim bildirgeleri sayın mohicans dediği gibi iptal ve ek hazırlayıp vermeyi düşünüyorum. Doğum gerçekleşene kadar bu şekilde ücretsiz izinli göstersem raporlu yani doğum gerçekleştikten sonrada 8 hafta yine benzer şekilde yapmayı düşünüyorum. Burda bir yanlışlık yada eksik hususlar var mı ?

teşekkürler

Elinizdeki doğum izni raporunu da götürerek sadece fazlalık gün ve kazanca iptal vermeniz yeterli. Tamını iptal edip doğrusuna ek vermenize gerek yok. Ayrıca her ne kadar süresi geçöişde olsa ekinde doğum izni rapor fot. olan eksik gün formunu vermeyi unutmayın. Doğum izni raporu sonradan düzenlenebilecek bir belge olmadığından eksik gün bildirimini kabul edeceklerdir.

Ek bildirge verilmesini istememizdeki başlıca neden Aylık Prim ve hizmet belgesinde Eksik gün bildirimi bölümünde raporlu işçi olarak bildirilmesi sağlamaktır. Aksi takdirde Rapor ücreti ödenirken SGK sıkıntı yapmaktadır. Diğer tarafdan eksik gün bildiriminin verilmemesi konusunda mutabık olduğumuzu bildiririm.