Doğum Parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sözcü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkse Merhaba; bir şey öğrenmek istiyorum ben hamileyim vede bugün öğrendiğime göre emzirme yardımı veya 16 haftalık sürenin ücreti dışında doğum parası adında sgk dan alınacak bir para varmış 5 yıldır çalıştığım için sürede sorun yok ama doğruluğunu teyit etmek ve nasıl hesaplandığını öğrenmek istedim konuyla ilgili geniş bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim teşekkürler...

Ynt: doğum parası

birkereye mahsus olmak üzere çocuğunuzun doğum raporuyla birlikte bağlı bulunduğunuz sgk ya başvurn 70 tl doğum parası vereceklerdir.

Ynt: Doğum Parası

Harca harca bitmez yani , sırtınız yere gelmez artık. Ben olsam bankaya yatırır faiziyle yaşardım. :(

merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacak 13.07.2009 da32 haftalıkken çalışabilir raporu aldım 14.08.2009 da doktorum kararıyla doğum iznime ayrıldım ve iş yerim beni 14.08 09 işden çıkarmış iş yerimde 6 aydır çalışanım 22.08.09 doğum yaptım şimdi iznim 13.11.09 bitio ben sskdan paramı alabilecekmiyim cvplarınız için teşekkürler

Elfida ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacak 13.07.2009 da32 haftalıkken çalışabilir raporu aldım 14.08.2009 da doktorum kararıyla doğum iznime ayrıldım ve iş yerim beni 14.08 09 işden çıkarmış iş yerimde 6 aydır çalışanım 22.08.09 doğum yaptım şimdi iznim 13.11.09 bitio ben sskdan paramı alabilecekmiyim cvplarınız için teşekkürler

Rapor aldığınız aynı gün size çıkışmı verildi yani , siz çıkış aldıktan sonra mı rapor aldınız , yoksa normal şarlarda raporlu olan kişiye ihbar süresini doldurmadan çıkış veremezler , yani en azından ihbar süreniz kadar olan doğum parasını alabilirdiniz devletten. Yanlış bilyorsam arkadaşlar düzeltsin tabiki ama ben bu şekilde uygulandığını biliyorum.

işçi raporlu olduğu süre içerisinde raporu bitmeden herhangi bir nedene dayalı olarak işvereni tarafından çıkışının verilmesi halinde kurum işçinin raporlu olduğu süreyi tam olarak ödemektedir. yani işverenin sizin çıkışınızı verip vermemiş olması önemli değildir. siz paranızı tam olarak alırsınız... saygılarımla...

real01 ' Alıntı:
işçi raporlu olduğu süre içerisinde raporu bitmeden herhangi bir nedene dayalı olarak işvereni tarafından çıkışının verilmesi halinde kurum işçinin raporlu olduğu süreyi tam olarak ödemektedir. yani işverenin sizin çıkışınızı verip vermemiş olması önemli değildir. siz paranızı tam olarak alırsınız... saygılarımla...

Benmi yanlış anladım burada raporlu olduğu süre zarfında , işyerinden kesilen dolayısıyla da karşılığında devletten alınan rapor parasından bahsediliyor. Çalışmayan kişiye devlet ne diye doğum parası versin ki..

daha iki gün önce bu konu bir başka mevzuat sitesinde tartışılmıştı. konuyu bulabilirsem sizinle paylaşyım.. biraz müsade....

Arkadaşlar ihaleli bir işte çalışan işçim 01.07.09 da ameliyat oldu. 10.10.09 a kadar istirahatli. Yalnız 31.08.09 da sözleşme bitti ihale tekrar alındı ve 01.09.09 da yeni sicil numarasına girişini yaptım.(acaba istirahatli işçiyi işe girdirerek yanlış mı yaptım). Ve raporu bitti. İşgöremezlik parası alacak. 2 ayrı dosyadan mı işgöremezlik belgesi hazırlamam gerekiyor?

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Gönderilenler: 647
Mesaj Seçenekleri Yanıt Yaz
Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 11:47
bir sıkıntı olmaz üstad. neticede kendinde belirtmişin işin mantıklı bir açıklaması var. her iki dosyadanda çalışmadığı daha doğrusu raporlu olduğu sürelere ilişkin gerekli evrakları hazırlayıp işçiye verin. gerisi kuruma kalmış bir durum. neticede siz girişi iş sözleşmesine dayalı olarak almışınız. bu durum sıkıntı yaratmaz.
GÜZEL OLANDAN YANLIZCA GÜZEL DOĞAR!!!! NERDESİN EYYY!! GÜZELLER GÜZELİ. GÖNLÜM OLANCA GÜZELLİĞİ İLE SENİN GÜZELLİĞİNİ ARAR!!!!!

yunemre Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Üye

Gönderilenler: 41
Alıntı yunemre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 12:15
teşekkurler! inşallah dediğiniz gibi sıkıntı olmaz.

hadisat Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Gönderilenler: 2786
Alıntı hadisat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 12:30
sayın yunemre sigorta işlemler yönetmeliğinin 44.cü maddesi kapsamında bu kişinin önceki işyerinden(dosyadan)ihale bitmesi sonucu işine son verilmiş olsada bu kişiye raporu bitene kadar SGK geçici iş göremezlik ödeneği zaten vereceğinden bu kişiyi yeni işyerinden(dosya- dan)göstermek bence mantıklı değil sonuçta bu kişi çalışmayacak bir halde ve raporlu yani sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum ama inşallah çıkmaz,kolay gelsin.
''Para Kazanmak zor iş değildir aklını az çok kullanabilen herkes para kazanabilir ama önemli olan para kazanmak değildir önemli olan helalinden kazanmaktır,günümüzde zor iştir ve herkes başaramaz''

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 13:40
Orjinalini yazan: hadisat

sayın yunemre sigorta işlemler yönetmeliğinin 44.cü maddesi kapsamında bu kişinin önceki işyerinden(dosyadan)ihale bitmesi sonucu işine son verilmiş olsada bu kişiye raporu bitene kadar SGK geçici iş göremezlik ödeneği zaten vereceğinden bu kişiyi yeni işyerinden(dosya- dan)göstermek bence mantıklı değil sonuçta bu kişi çalışmayacak bir halde ve raporlu yani sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum ama inşallah çıkmaz,kolay gelsin.

üstad ben olayı şu şekilde değerlendiriyorum. adam raporluda olsa bu gün geldi benim yanıma işe girmek istedi. bende iş sözleşmesini düzenledim ve bu işçinin girişini yaptım. ama bu işçi çalışmaya başlamamış olsada benim işçim. ama fiili olarak alışmıyor ve raporlu. bunda bir sakınca doğacağına ben hiç ihtimal vermiyorum. gelir burda benlen sözleşmesini ya,par. sonrada gider evinde istirahatine dvam eder. bunda sakıncalı olan bir durum göremiyorum ben. hatta dahasını söyleyebilirim. girişini yaptığım gibi raporluda olsa ben bu işçinin ücretini verdim. verdiğim bir ücretin priminide göstermek ve ödemek durumundayım. yani bir nevi ücretli izin gibi düşünün olayı. bunda ben herhangi bir sıkıntılı durum göremiyorum. saygılarımla üüsrtadım...
GÜZEL OLANDAN YANLIZCA GÜZEL DOĞAR!!!! NERDESİN EYYY!! GÜZELLER GÜZELİ. GÖNLÜM OLANCA GÜZELLİĞİ İLE SENİN GÜZELLİĞİNİ ARAR!!!!!

ozcanbayram67 Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Gönderilenler: 594
Alıntı ozcanbayram67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 13:59
Sayın Hadisat'a katılıyorum. Sayın İhlas'ın söylediği durum yeni bir işyerine işe giriş ile ilgili. Herkes beyan ettiği sürece isteği yere giriş yapar. Ancak, raporlu olduğunu bile bile işçinin çıkışı yapılmıştır. Rapor parasını alırken vizite kağıdı eski işyerinden verilmeli. Bilindiği gibi, raporlu işçi çalışamaz ve çalıştırılamaz.

Saygılarımla,
Özcan Bayram
Kdz.Ereğli

yunemre Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Üye

Alıntı yunemre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:00
Yönetmelik şöyle diyor "Sigortalının, geçici iş göremezlik ödeneği almasına esas istirahat raporu süresi içinde, sigortalılık hâlinin herhangi bir nedenle sona ermesi hâlinde istirahat süresince geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeye devam edilir."

Buna dayanarak o zaman işgöremezlik belgesini sadece işçinin ilk çalıştığı yerden hazırlayıp çıktıktan sonraki süreyi de buraya dahil ederek vermem gerekir değil mi?

Düzenleyen yunemre - 19-Ekim-2009 Saat 14:04

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:05
Orjinalini yazan: ozcanbayram67

Sayın Hadisat'a katılıyorum. Sayın İhlas'ın söylediği durum yeni bir işyerine işe giriş ile ilgili. Herkes beyan ettiği sürece isteği yere giriş yapar. Ancak, raporlu olduğunu bile bile işçinin çıkışı yapılmıştır. Rapor parasını alırken vizite kağıdı eski işyerinden verilmeli. Bilindiği gibi, raporlu işçi çalışamaz ve çalıştırılamaz.

Saygılarımla,

üstadlarımız daha iyisini bilirler. ama ben hala görüşümde ısrarla sabitim. bana raporlu işçinin girişinin yada çıkışının yapılamayacağına ilişkin bir yasal düzenleme gösterinki bende ikna olayım... saygılarımla... ayrıca birde söz konusu işveren birinci durumda tamamı ile dosyayı kapatıyor. şimdi burda raporlu bir işçi var diye adamın raporu bitene kadar çıkış vermeyecekmi? dosyayımı bekletecek? sizce bu mantıklımı? ikincisinde ise işverenin herhangi bir nedene dayalı olarak işten çıkardığı işçisine, aynı işyerinde yada kendisine bağlı başka herhangi bir işyerinde çalışmak üzere başvurması halinde öncelik tanıması gerektiğide yasal olarak düzenlenmiş bir hususdur.. tekrar sagılarımla...

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:10
Orjinalini yazan: yunemre

Yönetmelik şöyle diyor "Sigortalının, geçici iş göremezlik ödeneği almasına esas istirahat raporu süresi içinde, sigortalılık hâlinin herhangi bir nedenle sona ermesi hâlinde istirahat süresince geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeye devam edilir."

Buna dayanarak o zaman işgöremezlik belgesini sadece işçinin ilk çalıştığı yerden hazırlayıp çıktıktan sonraki süreyi de buraya dahil ederek vermem gerekir değil mi?

tamam bu konuya açıklık getirdik çok güzel. bu durumda bu noktada söz konusu işçi sadece birinci işyerinden aldığı belge vebilgiler doğrultusunda geçici işgörmezlik ödeneği alacak. ayrıca bu maddeyi değerlnedirecek olursak sigortalı bir işçinin raporlu olduğu süre içerisinde sigrtalılığının herhangi bir nedenle bitirilebileceğide hususda açıklık kazanmış oldu. gelelim diğer hususa yani raporlu bir işçi neden rapor süresi içerisinde bir başka işyerinde işe girişi yapılamaz? bu konuayada bir açıklık.... saygılarımla...

hadisat Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı hadisat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:26
sayın ihlas benim yazımı bence iyi okuyun çünkü ben orda şunu diyorum ikinci bir dosya ikinci bir işyeri ve bu işyerine bu raporlu kişi yani çalışamayacak durumdaki bu kişinin giriş yapmasının bu kişi için geri kalan geçici iş görmezliği kapsamında sıkıntı çıkabileceği yani ödenek açısından ve birde sayın özcan beyin dediği gibi raporlu işçi çalıştırılamaz ve bu açıdanda işe girişi sıkıntılı olur ve zatende çalışamaz ve her ne kadar çalışmamış olsada gene sıkıntılı durumlar meydana getirebilir ve birde size şunu söyleyeyim yukarda diyor- sunuzki ve hatta raporlu birinin ben sigortasını gösterdim ve yatırdım ama bu kişi çalışmadı ne olacak diyorsunuz bende size şunu söyleyeyim eğer bu kişi ameliyatlı olan bir kişi oldu- ğü için her türlü rahatsızlık olabileceği gibi hatta iş kazası olabilir her ne kadar işyerinde olmasada ve burda işverenin iyi niyetini kötüye kullanabilir ve beni çalıştırdılar diyebilir ve varın gersini siz hesap edin ve SGK'nın tazminatlarının rakamlarının yüksekliği noktasında bir düşünün neyse kolay gelsin hayırlı işler.
''Para Kazanmak zor iş değildir aklını az çok kullanabilen herkes para kazanabilir ama önemli olan para kazanmak değildir önemli olan helalinden kazanmaktır,günümüzde zor iştir ve herkes başaramaz''

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:47

sayın ihlas benim yazımı bence iyi okuyun çünkü ben orda şunu diyorum ikinci bir dosya ikinci bir işyeri ve bu işyerine bu raporlu kişi yani çalışamayacak durumdaki bu kişinin giriş yapmasının bu kişi için geri kalan geçici iş görmezliği kapsamında sıkıntı çıkabileceği yani ödenek açısından ve birde sayın özcan beyin dediği gibi raporlu işçi çalıştırılamaz ve bu açıdanda işe girişi sıkıntılı olur ve zatende çalışamaz ve her ne kadar çalışmamış olsada gene sıkıntılı durumlar meydana getirebilir ve birde size şunu söyleyeyim yukarda diyor- sunuzki ve hatta raporlu birinin ben sigortasını gösterdim ve yatırdım ama bu kişi çalışmadı ne olacak diyorsunuz bende size şunu söyleyeyim eğer bu kişi ameliyatlı olan bir kişi oldu- ğü için her türlü rahatsızlık olabileceği gibi hatta iş kazası olabilir her ne kadar işyerinde olmasada ve burda işverenin iyi niyetini kötüye kullanabilir ve beni çalıştırdılar diyebilir ve varın gersini siz hesap edin ve SGK'nın tazminatlarının rakamlarının yüksekliği noktasında bir düşünün neyse kolay gelsin hayırlı işler.

olmuyor üstad. beklediğim bu değildi. ikimizde aynı noktada tıkanıyor kalıyoruz. şimdi ben diyorumki raporlu olduğu süre bitmeden girişi yapılabbilir sıkıntı olmaz. sizde diyorsunuzki şu şu sebeplerden dolayı sıkıntı çıkabilir. benim asıl değinmek istediğim nokta şu ve asıl sizden istediğim şey... ben raporlu işçinin raporlu olduğu süre içerisinde girişinin yapılabileceğine dair herhangi bir yasal düzenleme herhangi bir kanıt sunamıyorum. ve topu size atıyorum. siz bana raporlu işçinin alınamayacağına dair herhangi bir yasal düzenleme biliyorsanız onu sunun diyorum. sununki konu açıklığa kavuşsun ve en doğruya ulaşalım. yani bu sitede bu şekilde konu üzerinde diretme yaptığım sayılı kişilerden birisiniz. bir başkası olsa bu kadarr konuyu deşmem. ama sizde deşerim. çünkü siz bu mesleğin saygın kişilerinden birisisiniz. ve sizinle bilgi alanında diyaloğa girmek benim için büyük bir şereftir. o yüzden ısrarla konuya devam etmek istiyorum. yoksa amacım kendimi haklı çıkarmak gibi birşey asla değil olamazda. saygılarımla üstadım....

ozcanbayram67 Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Gönderilenler: 594
Alıntı ozcanbayram67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:50
5510,madde21, Çalışma mevzuatında sağlık raporu alınması gerektiği belirtilen işlerde,

böyle bir rapora dayanılmaksızın veya eldeki rapora aykırı olarak bünyece

elverişli olmadığı işte çalıştırılan sigortalının, bu işe girmeden önce var olduğu

tespit edilen veya bünyece elverişli olmadığı işte çalıştırılması sonucu meydana

gelen hastalığı nedeniyle, Kurumca sigortalıya ödenen geçici iş göremezlik

ödeneği işverene ödettirilir.

Özcan Bayram
Kdz.Ereğli

yunemre Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Üye

Alıntı yunemre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 14:56
arkadaşlar benim açımdan bakarsanız konuya ; şimdi ben işgöremezlik belgesini sadece işçinin ilk çalıştığı yerden hazırlayıp çıktıktan sonraki süreyi de buraya dahil ederek vermem gerekir değil mi? yani işgörmezlik bilgisini ilk işyerinden vermeliyim. ikinciyi karıştırmayayım di mi?

hadisat Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı hadisat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz. Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 15:04
sayın ihlas sizi çok iyi anlıyorum ama valla sizinde dediğiniz gibi bazı hususlarda tam ve net açık ne kanun maddesi nede yönetmelik nede tebliğ olmadığı için size tam olarak bu şekilde birşey şey sunamam ama tecrübelerle sabitki formda bazı şeyleri okuyoruz SGK ile ilgili bor- cundan dolayı firma aylık bildirge gönderemiyor,mesela bu gün naz hanımın yazdığı ilginç durum şimdi bunların hangisini kanunda ve diğer yönetmeliklerde tam olarak görebilirsiniz göremezsiniz ama bunlarla ilgili açık ve net olmayan durumlarla ilgili ve sıkıntı çıkarabilecek durumlarla ilgili işlerde daha dikkatli olmak ve tereddüte mahal vermemek lazım çünkü elinde sağlam bir dayanak yok kanunen ve eğer mahkemeye düşersen her iki durumlada karşılaşırsın neyse lafı uzatmayalım ben eğer elimde kanuni sağlam dayanak varsa valla kim nereye giderse gitsin hakkımı alırım ve doğrunun peşinden sonuna kadar giderim ve formdada bu babda çok fikir beyan etmişimdir ama burdaki durum öyle değil o açıdan temkinli olmak lazım ve sıkıntı çıkaracak durumlara düşmemek için bazı işlemleri yapmamak lazım diyorum,kolay gelsin hayırlı işler.

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 15:16
Orjinalini yazan: ozcanbayram67

5510,madde21, Çalışma mevzuatında sağlık raporu alınması gerektiği belirtilen işlerde,

böyle bir rapora dayanılmaksızın veya eldeki rapora aykırı olarak bünyece

elverişli olmadığı işte çalıştırılan sigortalının, bu işe girmeden önce var olduğu

tespit edilen veya bünyece elverişli olmadığı işte çalıştırılması sonucu meydana

gelen hastalığı nedeniyle, Kurumca sigortalıya ödenen geçici iş göremezlik

ödeneği işverene ödettirilir.

evet çok güzel üstad. iyi bir nokta yı yakalamışsınız. ancak halen bu sorumuzun tam yanıtı değil. "sağlık raporu alınması gerektiği işlerde" bu ifadeye dikkat lütfen. şimdi işçinin raporun bitimi akabinde meydana geebilecek yeni bir rahatsızlıkta bu madde hükmünü ortaya koyar. ancak henüz işçi çalışmaya başlamamış. yani isgörmezlik ödeneğini hak kazandığı işyeri birinci işyeri. ikinci işyerinde rapor bitimi itibari ile çalışmaya başladığı andan itibaren ilk meydana gelecek geçici iş görmezlik ödeneği almaya hak kazandıracak durumda kanun hükmü devreye girer. ama ikinci işyerinde işçi fiili olarak henüz çalışmaya başlamadığı için bu kanun hükmü ikinci işyerini değil birinci işyerini bağlar. ama ben sizin ne demek istediğinizide anladım. siz sakıncalı bir durum ihtiva ettiğini bu kanun maddesi ile öne sürmüşsünüz. ama bizim tam aradığımız şu
"raporlu bir işçi raporlu olduğu süre içerisinde girişi yapılamaz."""
yada
"raporlu bir işçi raporlu olduğu süre içerisinde girişinin yapılmasında herhangi bir sakınca yokktur."
saygılarımla üstadım....

İHLAS Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Mesajlarını Bul
Üyenin Web Sitesine Git
Arkadaş Listeme Ekle
Müdavim Üye

Alıntı İHLAS
Düzenle Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2009 Saat 15:18

sayın ihlas sizi çok iyi anlıyorum ama valla sizinde dediğiniz gibi bazı hususlarda tam ve net açık ne kanun maddesi nede yönetmelik nede tebliğ olmadığı için size tam olarak bu şekilde birşey şey sunamam ama tecrübelerle sabitki formda bazı şeyleri okuyoruz SGK ile ilgili bor- cundan dolayı firma aylık bildirge gönderemiyor,mesela bu gün naz hanımın yazdığı ilginç durum şimdi bunların hangisini kanunda ve diğer yönetmeliklerde tam olarak görebilirsiniz göremezsiniz ama bunlarla ilgili açık ve net olmayan durumlarla ilgili ve sıkıntı çıkarabilecek durumlarla ilgili işlerde daha dikkatli olmak ve tereddüte mahal vermemek lazım çünkü elinde sağlam bir dayanak yok kanunen ve eğer mahkemeye düşersen her iki durumlada karşılaşırsın neyse lafı uzatmayalım ben eğer elimde kanuni sağlam dayanak varsa valla kim nereye giderse gitsin hakkımı alırım ve doğrunun peşinden sonuna kadar giderim ve formdada bu babda çok fikir beyan etmişimdir ama burdaki durum öyle değil o açıdan temkinli olmak lazım ve sıkıntı çıkaracak durumlara düşmemek için bazı işlemleri yapmamak lazım diyorum,kolay gelsin hayırlı işler.

çok teşekkür ederim üstadım... benden size sonsuz saygılar selamlar.. sizede hayırlı işler.....

bu konuda aradığınız yanıt var.... saygılarımla....