Doğum Parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan harun28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bn ssklıyım,hanım doğum yapacak,doğum parası ne kadar alabiliriz..???
Sigortam asgari ücrettendir..Hanım çalışmıyor..

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: Doğum Parası

Doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün prim gün sayınız var ise sağlık hizmetlerinden faydalanma dışında sadece emzirme yardımı alabilirsiniz. O da 75 TL olmalı..

Merhabalar, sorulara hemen cevap vermenize çok sevindim. Soru ve cevaplar çok güzel ve açık.
Benim de birkaç sorum olucaktı cevaplarsanız sevinirim.

Şuan tam 3 aylık hamileyim
Maaşım net 979,86.-TL (allah bereket versin :) ), brüt 1.282,26 - SSK Matrah , normal kazanç 1.186,39 diye geçiyor bodroda. Mayıs 2007 den başladı sigortam, bu zamana kadar hiç aksama olmadı.
Şimdikk ben napıcam doğum için hiç bilgim yok. Doğum parası varmış, emzirme, evrak ne yapıcam, ne zaman vericem. Muhasebeci de anlamıyor. Bayan eleman da yok hiç işyeri etrafında hep takipçiler var (araba ruhsat vize takibi).

Neyse kıssadan hisse bana yardım edebilirmisiniz ne yapıcam bi de şu yeni torba yasası geldi onda da değişiklikler varmıdır acaba bu konuyla ilgili hiç bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Gözünüz aydın..

Şimdilik yapacak bir şey yok.. Doğumdan önce ( çoğul gebelik değilse ) 8 hafta.. doğumdan sonra da 8 hafta yasal istirahat hakkınız var..32. haftada.. doktordan raporunuzu alırsanız.. doğum öncesi 8 haftalık izninizi başlatmış olursunuz..Ancak kendinizi iyi hissederseniz.. gene doktorunuza danışarak.. çalışabilir belgesi alırsanız.. doğumdan önceki kullanmanız gereken ama çalıştığınız için kullanmadığınız istirahatinizi doğumdan sonraki 8 haftaya ekleyip.. daha fazla istirahat etme şansına sahip olursunuz..Ayrıca arzu ederseniz.. istirahat süresi bitimince.. 6 aylık ücretsiz izin hakkınız mevcut.. ama burada herhangi bir ödeme söz konusu değil..

Doğum parasını sağlıklı bir şekilde almak için rapor alır almaz.. işverene ulaştırın.. zaten ondan sonra yapacak bir şey kalmıyor.. sizde SGK'ya doğum raporu ve çocuğunuzun nufüs cüzdanı fotokopisi ile başvuracaksınız..

Saolasın forwhom
Raporu işverene verince napıcak. Biyere göndermesi gerekir mi. İşe mecburen erken başlamam gerekirse kullanmadığım izinlerin parasını verir mi acep işveren.Verilmesi gerekirse vermesse napcam. SGK ya ne zamana kadar başvurmam lazım.

merhabalar herkese iyi çalımalar.benim öğrenmek istediğim konu eşim 4 b li sözleşmeli hemşire olarak 2010 7.ayında devlet hastanesinde göreve başladı.ve 2010 12. ayda doğum yaptı.doğumdan 2 ay önce ve doğumdan 2 ay sonra ücretli izin kullandı.ve bu 4aylık izin döneminde maaşını aldı.bu şartlarda doğum parası alabilirmiyiz.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Ücretli izinden kastınız, doğum öncesi ve sonrası raporlu olunan sürelermidir?

evet doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonraki 8 hafta.. bu 4 aylık zamanda maaşı aldı.izin bittikten sonra sgk ya başvurdum para alamaz maaşını aldığı için dediler.bende o yüzden başvuru yapmadım ama yinede emin olmak için size başvurdum.teşekkürler iyi çalışmalar