Doğum parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan i_mes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ablam doğum yapacak ve 6 aylık hamile bana doğum parasından söz etti yaklaşık 350 gün hizmeti vardı. Parayı almamız için ne yapmamız gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Doğum parası

Tamam o zaman. Geriye dönük 90 gün prim ödemesi de var diyorsunuz. Doğumdan önce 8 hafta, doğum sonrası 8 haftalık iş göremezlik raporu alacak, çalıştığı kurumun muhasebesine teslim etsin. Sigortadan çıkışı yapılmadığı taktirde ister 10 ar günlük istersede toplu şekilde doğum parasını alabilir.

Doğum parasından kastınız 4 aylık ücretli izin hakkı sanıyorum. Hamilelerin 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra olmak üzere 4 ay istirahat süresi var. Ablanız 32. haftayı doldurduğunda doktorundan hamilelikle ilgili rapor alacak. Yanlış bilmiyorsam brüt maaşının %80ini SGK'dan geri alabiliyor. Ablanızın raporu işyerine vermesi yeterli olacaktır sanıyorum rapor bildirimini işveren yapıyor zaten. Bunun dışında doğum parası adı altında ödenen ek bir para yok. Birde bir sefere mahsus süt parası alıyorsunuz.

Hepinizden Allah razı olsun işgörememezlik raporunu herhhangi bir doktordan alabilir miyiz?

Devlet hastahanelerinden yada SSK anlaşması olan özel hastahanelerden alabilirsiniz. SSK anlaşması olmayan raporların geçerli olduğunu sanmıyorum