Doğum Rapor Girişi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Esra1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

İlk defa doğum raporu girişi yapacağım,yardımlarınız rica.Çalışanımız 05.11.2013'de 37 haftaya kadar çalışabilir raporu getirdi.Rapor Sgk anlaşmalı özel hastanden elektronik ortamda verilmiş,rapor bitiş tarihi açık.10.12.2013 tarihinde 37 haftalıkken doğumn öncesi yasal izin raporu getirmiş sgk anlaşması olmayan özel hastanaden.Rapor manuel verilmiş.Sonrada 38. haftada doğum yapmış,17.12.2013 tarihli manuel verilmiş doğum raporunu getirdi.

1-Çalışabilir raporu elektronik ortamda verildiği,diğer çalışamaz raporlar manuel olarak verildiği için elektronik verilen çalışabilir raporunu 10.12.2013'e kadar çalışmıştır işaretleyip sonlandıramıyorum.170'i aradığımda mauel raporları girdiğinizde sonlandırabilirsiniz dediler,raporları girene kadar bekliyorum,ceza gelmez değil mi?

2-10.12.2013 tarihinde verilmiş manuel doğum iznine ayrılması uygundur raporu ile ilgili Aralık e-bildirge'de çalışan için 9 günlük prim girip 22 gün eksik gün bildiriyorum ve eksik gün nedenini 01 istirahat seçiyorum.daha sonra da doğum öncesi raporu için vizite sisteminden manuel olarak 10.12.2013-17.12.2013 doğum öncesi raporu için ayrı bir giriş yapmam gerekiyor mu?Yoksa doğum sonrası raporu da bittiğinde toplu olarak 10.12.2013 -bitiş tarihi arası tek giriş yapıp onaylasam yeterli olur mu?Çalışan parayı parça parça almak istemiyor,10'ar günlük bildirim yapmayacağım.
3-Son olarakta raporun bitiş tarihi yok.Sadece doğum yapmıştır diyor.Ayrıca başka bir rapor daha var,onda da hastanın normal doğum tarihi 28.12.2013 olarak saptanmıştı,ancak hasta 17.12.2013 tarihinde doğum yapmıştır,arada kalan 11 günlük süreyi doğum sonu izni olarak kullanmak istemektedir diye bir yazı var.Bu durumda 17.12.2013 tarihinden itibaren doğum öncesi kullanılmayan 5 hafta+doğum sonrası için 8 hafta=91 gün +11 gün kullanamadığı izin 102 gün saydığımda rapor bitişi 28 Mart 2014 oluyor.Mart ayında 3 gün için prim girip eksik günü 28 gün bildireceğim ve son olarakta 17.Aralık -28 Mart arası için manuel ortamda vizite sistemine giriş yapacağım,doğru mu?Yoksa 10 Aralık -28 Mart için tek rapor girişi mi yapmam gerek vizite sistemine?

Cevaplarınızı bekliyorum,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

işçinin talebi toplu olarak rapor parasını almak ise iş başı tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde manuel ortamda raporu girdiğinizde herhangi bir ceza söz konusu olmayacaktır. Kısa sürelerle rapor parası almak isteyen (mesela 10'ar günlük) çalışanın yazılı olarak işverene bu durumu bildirilmesi gerekmektedir. Aslında E-Bildirgede 01-istirahat kodu işaretlendiğinde onaylandığı anlamına gelse bile rapor bittiğinde manuel ortamda işlemekte fayda olduğunu düşünmekteyim. İyi Çalışmalar.

1-Çalışabilir raporuna birşey yapmana gerek yok.
2-İstirahat süresi bittiğinde sisteme manuel girip işleyeceksin.
3-11 günlük diye bir süre yok, Doğum öncesi ve doğum onrasını dr.istirahat raporunda birlikte belirtir sen sadece rapor bitiş tarihine göre sisteme gireceksin.