Doğum Raporu Erken Alınabilir mi

merhabalar hastaneden rapor alıcam doğum yapacğım tarih 20/09/2009'dur raporu 56 gün önce almam gerekiyor. peki sağlık durumum şu anda iyi daha geç rapor alabilirmiyim en azından sigortam ödencek daha iyi olucak nasıl yapabilirm.

ilk işlem hastanaden raporu aldıktan sonra işyerine teslim etmekmi olucak. daha sonraki işlemlerim nler

yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: Doğum Raporu Erken Alınabilir mi

Normalde doğumdan 8 hafta önce doktordan çalışamaz raporu alıp sgk ya bildirmeniz gerekiyor.Ama çalışmak için bi engeliniz yoksa ve izninizin bi kızmını yani 4 haftalık kısmını doğum sonrası kullanmak istiyorsanız,çalışabilir raporu alıp bildirmeniz gerekior....

Normalde beklenen doğum tarihine 8 hafta kala doğum öncesi iznine ayrılabiliyorsunuz.Ancak çalışmak açısından bir engeliniz yok ise doğumdan önce 3 haftaya kadar çalışabilir raporu almalısınız.Bu raporu almak için 2 adet vesikalık fotograf ile doğum hastanesine gitmeniz gerekiyor.Orada doğum raporu almak istediğinizi belirttiğinizde size iki nüsha bilgisayar çıktısı şeklinde onaylatmanız gereken çalışabilir raporunu veriyorlar (mayıs 2009 da ben de çalışabilir raporu aldım) .Bu raporun bir nüshhası hastanede bir nüshası sizde kalacak.Bölece şirketinizde 5 hafta daha çalışıorsunuz.Bu 35 gün doğum sonrası izninize ekleniyor.35 günün sonunda ise ilgili hastaneye vizite kağıdı ile birlikte tekrar gidip 3 hafta için doğum öncesi işgörememezlik izninizi almanız gerekmektedir.
Şimdiden kolay gelsin; hayırlı doğumlar.

teşekür ederim sn yelis peki ilk başta işgöremezlik raporu aldıktan sonra işyerinemi teslim edicem
bu aşamaları bana anlatırsanız sevinirim tek bildiğim ilk başta hastaneden 56 gün önceden raporu alıp yani iş göremezlik belgesini daha sonra işyerine bırakıyorum daha sonraki işlemler ne?

Doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışmak istiyorsanız öncelikle bu raporu alıp işv vermelisiniz. Son 3 haftadan bir kaç gün öncede tekrar doktorunuza gidip doğum izni başlangıcına dair raporunuzu alıp işv vermelisiniz.