Doğum Raporu hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kavazlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavazlı

Katkı Sunan Üye
merhaba üstadlar,

doğum iznine ayrılan personelin raporunu sgk nın internet sitesine girdik her ay sgk dan o ayın parasını alabilmesi için
ne gibi işlemler yapmak gerekir. ilk defa böyle bir uygulama yapacağım sgk telefonlara çıkmıyor.
doğum izninde ara dönemlerde çalışan parasını alabiliyor diye okudum. ama her ay alabiliyormu düzenli ödeme yapılabilmesi
için ne yapmak gerekir onu bilmiyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Doğum Raporu hk.

aylık bildirge yaparken 01 istirahat seçmeniz
-eksik gün bildirim formuna istirahatli olarak belirtip raporu eklemeniz.
- doğumdan sonraki 8 hafta bittikten sonra ise

sgk sitesinden işveren çalışamazlık belge girişinden istirahat parası için müracat edeceksiniz..

istirahatli işçinin raporu var ise rapor bittigi tarihten itibaren dogum ise 16 . haftanın sonunda internet üzerinde işgöremezlik belgesi girişi yapacaksınız.. daha sonra internet üzerinde işgöremezlik ödenegi görme bölümünden paranın yatırılıp yatırılmadıgına dair bilgi alabilirsiniz ve herhangi bir ptt şubesinden paranızı alabilirsiniz. ..

istirahatli işçinin ssk primini ödemek işverenin tasarrufuna kalmış bir durumdur istirahat parasında bir sıkıntıya yol açmaz

AMA sonradan doğumdan en geç bir ay içinde kişide sgk ya başvursun doğum kağıdı ile

Kızıldereli ' Alıntı:
istirahatli işçinin raporu var ise rapor bittigi tarihten itibaren dogum ise 16 . haftanın sonunda internet üzerinde işgöremezlik belgesi girişi yapacaksınız.. daha sonra internet üzerinde işgöremezlik ödenegi görme bölümünden paranın yatırılıp yatırılmadıgına dair bilgi alabilirsiniz ve herhangi bir ptt şubesinden paranızı alabilirsiniz. ..

istirahatli işçinin ssk primini ödemek işverenin tasarrufuna kalmış bir durumdur istirahat parasında bir sıkıntıya yol açmaz

AMA sonradan doğumdan en geç bir ay içinde kişide sgk ya başvursun doğum kağıdı ile

İlave olarak;
Bu bilgileri sisteme işediniz ama ödeme çıkmıyor ise;
Siz bağlı olduğunuz sgk'ya kişinin eşini veya şirketten birini raporla birlikte gönderin.
Çünkü raporu sisteme işleseniz bile dikkat etmiyorlar gidip durumu izah etmeniz gerekebilir.

merhaba
anlatmak istediğim başka birşeyde anlatamadım sanırsan yazdıklarınız doğru bizde böyle uyguluyoruz zaten
anlatmak sitediğim çalışan ;

01.04.2009 günü raporlu rapor bitiş tarihi 01.07.2009 olarak gözüküyor biz işgöremezlik bölümüne girdik

01.05.2009 da gidip ptt den bir aylık işgöremezlik parasını almasını istiyoruz böyle bir uygulama var bunun için ayrıyetten
yapılması gereken nedir. ?

Bahsettiğiniz durumu bende uyguladım. Farklı bir bildirim olmadı sadece aylık olarak kişi veya eşi kuruma raporuyla müracaat etti.

Merhaba,

Benim bildiğim kadarıyla İnternet sitesine iş görmezlik girişi yapıldıktan sonra, istirahat için viziteye çıktığı tarihinden geriye dönük 120 günlük vizite kağıdı, işgörmezlik rapor aslı ve şirketin istirahat günlerini belirtir yazısıyla çalışanın SGK'ya başvurması gereklidir.