Doğum Raporu

merhabalar.....
şu anda 30 haftalık hamileyim,32. haftada doğum raporu alacağım.aynı zamanda çalıştığım yerden tamamiyle ayrılacağım.fakat aldığım duyumlara göre işyerimden çıkışımın verilmesi halinde doğum parası,süt ödeneği gibi
ödemeleri sigortadan alamayacağım söylendi.bu doğrumudur.işveren çıkışımı ne zaman yapmalı???aynı zamanda 30 haftalık hamile olmama rağmen günde 12,13 saat çalıştırılıyorum.ve bu beni fazlasıyla zorluyor.raporu daha erken alsam benim için bir engel teşkil edermi?işveren rızam dışında işlem yapıp sigorta haklarımdan yararlanmama engel olabilirmi?
şimdiden teşekkürler....

Ynt: doğum raporu

Siz şimdide doğum için rapor alabilir ve doğum sonrası gene resmi raporlu olabilirsiniz dolayısı ile doğum sonrası raporunuz sürerken işten ayrılmak istediğinizi beyan eder ve her türlü yasal haklarınızı alarak işten ayrılabilirsiniz.

Ynt: Doğum Raporu

raporu erken alırsam; 32. haftada aldığım rapor öncesinde 1 gün çalışmam gerektiği söylendi.bu doğrumudur acaba?

işten ayrıldıktan sonra 7 gün içinde raporunuz almanız gerekiyor rapor parasını almanız için

Sigortalı kadın işçinin doğum istirahatine ayrılmadan önce işten ayrılması durumunda ( geriye dönük son 1 yılda 90 gün prim ödeme gün şartını yerine getirmiş olsa dahi ) geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanması mümkün değildir. Bu durumda olup işten ayrılan kadın işçinin sağlık hizmetlerinden yararlanması mümkün olmakla birlikte geçici iş göremezlik ödeneğinden de yararlanması mümkün değildir. Ancak, Sigortalının, geçici iş göremezlik ödeneği almasına esas istirahat raporu süresi içinde, sigortalılık hâlinin herhangi bir nedenle sona ermesi hâlinde istirahat süresince geçici iş göremezlik ödeneği ödenmeye devam edilir.

benim öğrenmek istediğim;32.haftada yasal olarak verilen raporun öncesinde,daha erkenden rapor alabilirmiyim?(rahatsızlığımdan dolayı) ve bu durumda işveren beni haklarımdan mahrum bırakacak birşey yapabilirmi?açıkçası sigorta ödememi kesmelerinden korkuyorum.raporu erken aldığımda da iş göremezlik sigortasından yararlanabilirmiyim....??????

Rapor'un anlamamı geçici süre iş görememedir.
Raporlu olan süre içerisinde işverenin ücret ÖDEMEME hakkı vardır.Bunun için sizin raporunuza göre ücret bordronuzda gün ve ücret tahakkuku yapmayacak Ek -10 formu ile yani Eksik Gün bildirim formunda sizi İstirahatli gösterecek.Bu belge ile siz de SGK dan ( işverenin ödemedği ücret karşılığı olan) rapor paranızı alacaksınız.
Eğer Rapor almış ve raporu işverene ibraz etmiş iseniz,

Doğuma 8 hf kalınca alınacak rapor doğum istirahati olarak verilir. Doktorunuza durumunuzu anlatır iseniz ve doktor gerekli görürse daha öncesi için sağlık raporu verebilir. Raporlu olduğunuz sürece işv. sizi çıkaramaz. 8 haftadan (çoğul gebelikte 10 hf) öncesi için alınacak rapor için ve doğum izni süresi için geçici işgöremezlik ödeneği alırsınız. (tabii işveren sizin ilk rapor tarihinizden önce çıkışınızı yapmaz ise.)
Not: eksik gün form kodu ek-10'dur.

tekrar merhabalar....
kafamda başka bir soru işareti daha var; işveren benim rızam dışında,bilgim ya da imzam olmadan beni işten çıkarabilirmi?? ya da yine bilgim olmadan sigorta ödememi(çalışıyorken) kesebilirmi? böyle bir şey farkedersem ne yapmalıyım??? iyi günler....

merhabalar....

ben 21 haftalık hamileyim. doğum tarihim 15 kasım gibi. çalıştığım işyeri ekonomik krizden dolayı kısa süreli çalışma yapıyor. ayda 20 gün çalışıyoruz. yani sigorta primlerim 20 günlük yatırılıyor. eylül sonuna kadar bu şekilde çalışma yapılacak. bu durum doğum raporumu ve rapor paramı etkilermi?
tşk...

Merhabalar,

SSk çalışanıyım. 10-07-2009 tarihinde doğum yaptım. Emzirme parası almak istiyorum. 70 TL olduğu söylendi. Bu doğru mudur ve bir kereye mahsus mu ödenir?
Ayrıca 4 aylık doğum izni boyunca SSK da işlemekte olan aylığımı ancak 4 ayın bitiminde alabileceğim belirtildi. Acaba bu süre zarfında ön ödeme yapılıyor mu? Bu konularla ilgili acil bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.