Doğum Raporu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan syurek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

37.haftaya kadar çalışabilir raporumu devlet hastanesinden aldım. Sonra 37.hafta'da izne ayrıldım ve aynı hastaneden iznimi başlattım. her ikisinde de devlet hastanesi elektrik ortamdan bu raporları giremedi. bunun yerine eski sistem matbu form doldurup kaşe - imza yaptılar. 3 sorum var?

1-Doğum sonrasında raporumu kapattırmaya gittim.( Yani iznimin bitiş tarihini yazdırmaya). Elektrik ortamda rapor giremedikleri için iznimin bitiş tarihini ve işe başlama tarihini sigorta müdürlüğünün vermesi gerektiğini söyleyip tarihi yazmadılar SGK'ya gittim. biz tarih yazamayız doktorunuz yazacak dediler ne yapacağımı bilmiyorum? Doğum izinlerinde rapor kapanışını (işe başlama tarihini ) artık hastaneler yapamıyor mu? ben kime yazdıracağım tarihi

2- devlet hastanesi elektronik ortamda giremedi ama elimde neticede matbu rapor var. ayrıca magdur olmamam için de bir yazı vediler(elekronik sistemlerindeki sorunu belirten) matbu formla bu durumda iş görememezlik ödeneğini alabilir miyim?
işyerim raporlu olduğum tarihleri sisteme girerken elektronik ortamda hastanenin girdiği raporu göremeyecek bu durumda sgk açısından sorun yaşanır mı? daha önce böyle bir durum yaşayan var mı?

3-şu an doğum iznindeyim ve iznim bitmek üzere .. son 3 hafta kala izne ayrıldım ancak izne ayrıldıktan bir hafta sonra(38.haftada) sezeryan oldum. Önceki uygulamalara göre o son 3 haftanın kullanamadığım iki haftasını yakıyorlardı doğum sonrasına aktarmıyorlardı. 2011 yılında 6111 sayılı kanunla “ doğum öncesi kullanılamayan izinler doğum sonrasına aktarılır “ diye bir yasa çıkmış. Bu durumda son 2 haftayı da doğum sonrasına aktarabiliyor muyum?

acil bilgi verebilen olursa memnun olurum

teşekkürler

selda

Rapor başlangıç ve işe başlama tarihini doktorunuz yazacak doğru. Hastane raporu sisteme girmediği için hastane sisteme girene kadar SGK ödeme yapmaz. Benim şimdiye kadar gördüğüm bu. Ama burda önemli olan hastane neden sisteme girememiş raporu. Tarihi doktora yazdırıp yeniden sgk ya başvurun ve hastanedeki online işlem sıkıntısını da anlatın burda yapılabilecek birşey varsa zaten sgk yapar. Aayrıca iş yeri de girdiği raporları onaylaması lazım yoksa yine ödeme yapmıyor sgk. 3. Sorunuz hakkında da malesef bir bilgim yok