Doğum Yapan Raporlu İşten Çıkışı

Merhaba çalışanm dogum iznindeydi son raporu 20 ocaktı onayladım çıkışnı yapacağım ğünlerini sgk nasıl bildirebilirmem gerekiyor çıkışını nasıl yapacağım

eğer rapor bittikten sonra hiç çalışmadıysa ocak ayı 0 (sıfır) gün eksik gün nedeni istirahatli olarak bildireceksiniz.

Sn. Saadet doğum izni biten bir işçi normal çalışandan farkı yoktur.
Eğer işveren tarafından işten çıkarılırsa tazminat hakkı doğar.İstifa ederse tazminat hakkı doğmaz.
İşten çıkışını kaç gün yapmanız gerektiğini burada neden sorduğunuzu anlayamadım.İşçi hangi gün işten çıktı kaç gün çalıştı kaç gün raporu var bunları bilmemizin imkanı yok.Bunu siz değerlendireceksiniz

Kıdem tazminatı tavanının üzerinde tazminat talebi çalışan yapabilir mi? Çalışan maaşı 75.000 TL yan ödemeler ile yaklaşık 100.000 TL net maaş almaktadır bu kişi işten çıkarıldığında 2025 yılı kıdem tazminatı 46.655,43 TL nin üzerinde her yıl için ödeme yapmak zorunda değil midir? Çalışan her yıl için 46.655,43 TL nin üzerinde tazminat talep etme hakkı var mıdır? İşyeri tavan tazminat üzerinde kıdem tazminatı ödemek istememektedir. Teşekkürler

Biz çıkartsayk peki alıyormu 20 sinde rapaoru btmş ben işten çıkışını kaç ğün yapamm gerekiyor
İş kanununda belirtilen ,işverenin haklı sebeple feshine imkan tanıyan sebepler dışında bir sebeple sözleşmesini feshedecekseniz,
( sözleşmede deneme süresi belirlenmemişse veya deneme süresini geçmişse)
Her çalışan ihbar tazminatına hak kazanır. Çalışma süresine bağlı olarak değişen İhbar süresine karşılık gelen tutarda ihbar tazminatı ödenmesi gerekir. Kanunda belirtilen 2hafta-4gafta 8hafta gibi sürelerdeki 1 hafta =7 gün olarak hesaplanır. Yani 4 hafta ihbar süresinin karşılığı 4 x7= 28günlük brüt ücret karşılığıdır. Gelirvergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır.
Haklı sebep olmaksızın sözleşmesini feshettiğinizden dolayı, çalışma süresine bağlı olarak o kadar sürelik ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeniz gerekir.
Kıdem tazminatında raporlu olunan süreler de , tek seferde veya ard arda alınan raporlar için , ihbar süresini 6 hafta aşan kısma kadar olan süre çalışılmış gibi kıdem hesabında dikkate alınır.