Dolandırıcılar Yöntem Değiştirdi. Artık Kredi Çektiriyor

ebru şener

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2005
Mesajlar
1,802
Konum
İstanbul
BURSA -Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.
Bursa’da emekli çiftin evine gelen iki dolandırıcı kendilerini polis olarak tanıtarak, tek başına olan evin hanımına, ev telefonu ve eşine ait kredi kartlarının internet üzerinden borçlandırıldığını söyledi. Burada emekli kocayı telefonla arayan sözde polisler, derhal bankaya gidip kredi kartının iptal edilmesi, verecekleri hesaba da bir miktar para yatırması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine emekli şahıs, bankaya giderek 2 bin lira çekip, verilen hesaba yatırdı. Dolandırıcılar, emekli şahsa telefonla ulaşarak, hemen 15 bin lira daha yatırması gerektiğini söyledi. Başka parası olmadığını söyleyen çifte dolandırıcılar, bankadan kredi çekebileceklerini anlattı. Dolandırıcıların yönlendirdiği bankaya giden emekli şahıs, gerekli formu doldurup kredinin onaylanmasını beklemeye başladı. Dolandırıcılar, şahıstan cep telefonunu sürekli açık tutması uyarısını da yaptı. Bankada beklerken içine bir şüphe düşen emekli şahıs, 155'i arayınca dolandırılmakta olduğunu öğrendi. Hemen bankaya gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kredi işlemini iptal ettirdi. Emekli şahıs, bu konuda daha önce polisin uyarı SMS'lerini almasına rağmen bu tuzağa düştüğünü söyledi.

DOLANDIRICI KENDİSİNİ BAŞKOMİSER OLARAK TANITTI

İlginç dolandırıcılık olayı şöyle gelişti: Bursa Osmangazi ilçesi Bahar Mahallesi’nde ikamet eden emekli Emin ve Şermin Bilgin’in evine gelen polis görünümlü iki kişi, kendilerinin emniyetten geldiklerini belirterek, ‘Eşinizin kredi kartları ve ev telefonlarını iptal ettirmesi lazım, internet üzerinden dolandırılıyor’ dedi. Ardından sahte polislerden birisi kendisini ‘başkomiser’ olarak tanıtarak telefonla bir peyzaj firmasında çalışan Emin Bilgin’e ulaştı. Derhal bankaya giderek verilen hesap numarasına 2 bin lira yatırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bankanın yolunu tutan Bilgin, 2 bin lirayı Hizbul G. adına yatırdı. Sahte polislerin bu kez ’15 bin lira da kredi çekmen lazım’ demesi üzerine başka bir banka şubesine giden Emin Bilgin, kredi müracaatında bulundu. Kredinin öğleden sonra çıkacağını sahte polislere bildiren Bilgin, “Çok acil lazım” cevabı alınca bu kez banka görevlilerinden ricada bulundu. Görevlilerin '15 dakika içerisinde onaylanır’ açıklaması üzerine bankada beklemeye başladı.

POLİSİN SMS'LERİNİ HATIRLAYIP ŞÜPHELENDİ

Daha önceden de cep telefonuna polisin bu konularla ilgili gönderdiği SMS'leri hatırlayan Bilgin, şüphelenerek, 155 Polis imdat Hattı’nı arayıp yaşadıklarını anlattı. Kısa sürede olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği ekipleri, Bilgin’in kredi müracaatını iptal ettirdi.

Vatandaşların kendisi gibi tuzağa düşmemesi isteyen Emin Bilgin banka önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İki çocuk babası olduğunu dile getiren Bilgin yaşadıklarını şöyle özetledi: “Tek söyleyeceğim şey; vatandaşlarımız benim gibi mağdur olmasın, telefonla gelen çağrılar üzerine emniyeti aramadan hiçbir işleme girişmesin. Evime memur arkadaşlar gelmiş. Kendisini ‘Başkomiser Ömer’ diye tanıtarak eşimin yanından beni aradılar. Ev telefonum ve kredi kartlarımın internet üzerinden borçlandırıldığını söylediler. Derhal bankaya gidip kredi kartımın iptal edilmesi için yönlendirildim. En yakın Hürriyet Mahallesi’ndeki bankalar olduğu için kredi kartımla iki bin lira çekip karşı tarafa havale yaptım. Sonra, kredi çekmem için başka bir bankaya yönlendirildim. 15 bin TL kredi çekmek için gerekli forumu doldurdum. Sürekli ‘telefonu kapatma’ diye ikazda bulunuyorlardı. Kredinin öğleden sonra çıkacağını söylediğimde acil ihtiyaç olduğunu ilettiler. Görevlilerden rica edince işlemler hızlandı. Bu sırada kendime geldim ve 155’i aradım. Evime ekibin geldiğini, haberleri olup olmadığını sorduğumda, dolandırıldığımı söylediler. Ekipler hemen bankaya ve eve gitti. Dolandırıcılar sürekli ‘Başsavcılık seni ve telefonlarla birlikte bekliyor’ diye tehdit ediyorlardı. Ellerinde arama kararı olduğunu söylediler. Polisle irtibata geçmeyeyim diye telefonumu sürekli meşgul tutuyorlardı. Polisler, beni kurtardı.”

EMNİYET HER AY UYARIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün cep telefonuna her ay düzenli olarak telefon dolandırıcılık olaylarına karşı SMS attığını anlatan Emin Bilgin, vatandaşlara “155’i aramadan kimseye para yatırmayın. Sakın ola telefonla gelen bilgilere aldanmasınlar ve hemen 155’i arayın” dedi.
Emin Bilgin’e, emniyet teşkilatının hiçbir zaman vatandaştan telefonla veya direkt para istemeyeceğini belirten polisler de “Karşılaştığınız şüpheli durumda hemen 155’i arayın. Haber merkezimiz bize haber verdi. Vatandaşımızın mal ve can güvenliği bizim için önemli olduğundan vatandaşımızı 15 bin lira yatırmadan yakaladık.” diye konuştu.
 
Üst