Düğün Salonu Muhasebesi

Üyelik
7 Ocak 2018
Mesajlar
28
Konum
denizli
merhaba arkadaşlar

düğün salonu hizmet işletmesidir. bazı düğün salonları yemekli oluyor yemeği kendisi üretip düğün hizmetini öle veriyor. üretilen yemeği mamül üretimi yoksa hizmet üretimi olarak değerlendirmeliyiz ??

mamül üretimi ise 150 151 152 710 720 730 kullanmamız gerekecek

hizmet üretimi ise alınan malzemeler 150 de stok gösterilip üretildikçe 740 a atcaz

sizce nasıl olmalı ???????



yorumlarınız nedir saygılarımla
 
Son düzenleme:
Üyelik
14 Ağu 2014
Mesajlar
216
Konum
İstanbul
Ocak ayı itibari ile bende bir düğün salonu aldım. Şuan işletme defteri ama hizmet üretimi olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum
 
Üyelik
20 Eki 2014
Mesajlar
282
Konum
Kütahya
Kendi ürettiğiniz ürünleri 150 hesapta takip edin.Geri kalan hazır gıdaları 153 hesabında takip edip çıkış yapabilirsiniz.Eğer toplu şekilde fatura ederseniz hepsini organizasyon ücreti olarak %18 den kesmesi gerekir.Fakat yemek ve salon kira hizmet bedeli olarak %8 ve %18 olarak fatura da kalem kalem ayırıp kesenler de mevcut.
 
Üst