Düşük Fiyat Vermeyin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan recav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Düşük fiyat vermeyin

recav ' Alıntı:
arkadaşlar bizim meslekte 40-50-60 tl fiyat veren bir arkadaşın ciddi anlamda görüşünü almak istiyorum.bunu neden yapıyorsun diye sormak istiyorum.bu forumda böyle biri varsa bana cevap verebilirmi.
bu konuda bütün sorumluluk sahibi meslek mensuplarını göreve çağırıyorum varsa çevrenizde böyle yapanlar şikayet edin.

Ben 40-50 TL ye işletme defteri tuttum.Sanırsam 2004 yılıydı.

Sormak istediğiniz ne varsa cevaplayabilirim. :)

Kolay gelsin

muhasebe ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
hocam muhtasar ödemiyor olabilir eğer vakıf mülküyse stopaj ödemeyebilir.. bir sorsaydınız

Merhaba ;

Sayın ugur6666 ,işyeri kiralık değilse muhtasar beyanı olmayabilir ama hiç olmazsa ödemiş olduğu 30 tl lık muhasebe ücretinden dolayı muhtasar beyanı gerekmez mi ?

NOT : Asgari ücret tarifesi , işin nevi ve bulunduğu şehire göre 30 .- nasıl olacaksa ???
daha önceden internet şifresi alanlar var kendileri gönderiyormuş gibi yapıyor öyle oluncada düşük ücret ödüyor stopajada gerek kalmıyor .. asıl mesele tabiki bu değilde böyle şeylerin olması

her geçen gün mesleğin içinde yeralan saçmalıklara şahit oluyorum.düşük fiyatı bir kenara bıraktım.kaçak taksiciler gibi kaçak muhasebeciler basmış etrafı.mükellefleride bu muhasebecilerden kurtarmak lazım.

Geçen ay bir müşteri adayı ile görüştüm yeni açılış yapacak .Çalışan yok İşletme Defteri dedim şu kadar olur. Dediki .............Abi 60.00 TL ye yaparım demiş .Açılış ücreti 100.00 TL .Bahsettiği saygıdeğer abimiz şu anda yeminli sınavlarına hazırlanıyor .Ama bu şekilde defter tuttuğu için kimsesin gözünde bir ciddiyeti yok.Bu kadar ucuz fiyatlara defter tuttuğu halde 20.25 defteri var.Yani ucuza defter tutan her zaman kazanmıyor yüzlerce defteri olmuyor.Az olsun temiz olsun.

Bence yeni mali müşavirlerde sorun yok sorun eskilerde

Odamız bu konuda bir şey yapmazken az fiyat verecekler ve sizin gibi benim gibi durustce odanın tarifesini uygulayacaklar hep mukellef kaybedecektir.

Bir başka konuda yazdım yine yazayım bir mukellefim odanın tarifesini uyguladığım halde ucreti fazla buldu ki bence kendince haklıdır başka bir meslek mensubuyla çalışmak istediğiini bildirdi. :Bende yonetmeliklerimiz gereği yeni meslek mensubunun bulunduğu ortamda ucreti fazla bulup bulmadıklarını sordum fazla dediler bende yonetmelik gereği tutanağımı tuttum ve tutanağımı odamıza gonderdim. Sonrasında o meslek mensubu için soruşturma açılmış adam makbuzunu getirmiş ve odamızın yorumu iyi okuyun odamızın yorumu

Her ne kadar ucret odanın fiyat tarifesinin biraz altında olsada ilerde telafi edeceğinden.... Dyierek neticelenen cumleyle o meslek mensubuna bir şey olmadı
.
Dolayısıyla bizim odamız boyle karar verirken tarife uygulamak SALAKLIKTIR. Ben bu SALAKLIĞI yaptım mukellef kaybettim.

Sonuç olarak kağıt uzerinde kalan bir tarife yayınlamaktan oteye gitmeyen odamız oldukça sorun devam eder. Bence muşteri kaybetmeyin. işinizide gozunuzde buyutmeyin.

aknsbs ' Alıntı:
Geçen ay bir müşteri adayı ile görüştüm yeni açılış yapacak .Çalışan yok İşletme Defteri dedim şu kadar olur. Dediki .............Abi 60.00 TL ye yaparım demiş .Açılış ücreti 100.00 TL .Bahsettiği saygıdeğer abimiz şu anda yeminli sınavlarına hazırlanıyor .Ama bu şekilde defter tuttuğu için kimsesin gözünde bir ciddiyeti yok.Bu kadar ucuz fiyatlara defter tuttuğu halde 20.25 defteri var.Yani ucuza defter tutan her zaman kazanmıyor yüzlerce defteri olmuyor.Az olsun temiz olsun.

Bence yeni mali müşavirlerde sorun yok sorun eskilerde

+1 süper

ben 2008 yılının sonlarında açtım büromu 4 defterim vardı eşden dosttan.ve bu zamana kadar 70 e yakın defter aldım + açılış yaptım sahış +bilanço ve hepside sana ne kadar ücret verecegiz dediklerinde öncelikle başka meslek mensubundan gelecek defterler için konusuyorum ;neden muhasebecinizi bnırakıyorsunuz diyorum sonra işte anlaşamadık çok vergi çıkardı falan vs.. vergi çıkarsa işlemlerinize göre mevzuat neyi gerektirirse onu yaparız diyorum.işletme defterlerine işçisiz şubesiz 150 tl tek fiyat bilanço şahıslara işine göre 250-350 arası ücret alırım diyorum.ama muhasebe yönünden her türlü eksiklik bize ait,her türlü işlemin hızlıca yapılır diyorum.mükellef baktım çok mırın kırın ederse işte şurda 80 e tutuyorlar yaw ne yaptın sen diyen adama benim deftere ihtiyacım yok abi diyorum o zaman 80 e tutan adama vereceksin deyince mükellef çözülüyor.bu anlattıgımda fire olayı %10 u geçmedi.aknsbs arkadasımızın dediği gibi az ama temiz adamlarla ugrasırım kafam rahat.ayrıca baktım adam 4-5 aydır para vermiyor (art niyetle) al abi defterini parada istemiyorum kime verirsen ver.yani talepkar oldukça büronun kalitesi ve kazanç azalıyor.şu an 52 mükellefim var ben ve 1 elemanım var birde stajyer kazancımızda oldukça yüksek.
yani yeni başlayanlara tavsiyem bu yöndedir.

Düşük ücret kabul eden kişiler genelde bütün işleri yanında çalışan elemanlara bırakmış kişiler. Bu insanlar kendileri bizzat işleri yapmadığından, işin zahmetini çekmediklerinden ne gelse kar diye bakıyorlar. Adamların işi yapmaya mecali yok zaten. İşi layıkla yapmadıklarından gerçekleşen olumsuz durumda bu ücrete ancak bu kadar olur deyip aradan sıyrılıyorlar...

sonunda biri de olumlu ve düzgün bir şeyler yazmış,teşekkür ediyorum size şevk kırmadan paylaşımda bulunduğunuz için.. demek ki olabiliyormuş..
ben 2008 yılının sonlarında açtım büromu 4 defterim vardı eşden dosttan.ve bu zamana kadar 70 e yakın defter aldım + açılış yaptım sahış +bilanço ve hepside sana ne kadar ücret verecegiz dediklerinde öncelikle başka meslek mensubundan gelecek defterler için konusuyorum ;neden muhasebecinizi bnırakıyorsunuz diyorum sonra işte anlaşamadık çok vergi çıkardı falan vs.. vergi çıkarsa işlemlerinize göre mevzuat neyi gerektirirse onu yaparız diyorum.işletme defterlerine işçisiz şubesiz 150 tl tek fiyat bilanço şahıslara işine göre 250-350 arası ücret alırım diyorum.ama muhasebe yönünden her türlü eksiklik bize ait,her türlü işlemin hızlıca yapılır diyorum.mükellef baktım çok mırın kırın ederse işte şurda 80 e tutuyorlar yaw ne yaptın sen diyen adama benim deftere ihtiyacım yok abi diyorum o zaman 80 e tutan adama vereceksin deyince mükellef çözülüyor.bu anlattıgımda fire olayı %10 u geçmedi.aknsbs arkadasımızın dediği gibi az ama temiz adamlarla ugrasırım kafam rahat.ayrıca baktım adam 4-5 aydır para vermiyor (art niyetle) al abi defterini parada istemiyorum kime verirsen ver.yani talepkar oldukça büronun kalitesi ve kazanç azalıyor.şu an 52 mükellefim var ben ve 1 elemanım var birde stajyer kazancımızda oldukça yüksek.
yani yeni başlayanlara tavsiyem bu yöndedir.

odalar bu durumu düzeltmek için tahsilata aracılık yapsın, bizimkiler farkını götürüp tekrar müşteriye iade eder. bizim işimizde nedense "çok müşteri = çok para" gibi bir algı var. bir müşavir abim var. adamın 5 defteri var aylık kazancı 8.000TL. onu gördükçe bir imreniyorum bir imreniyorum anlatamam. sosyal hayat süper, her haftasonu gezmeler tozmalar. hem işini sıkıntısız götürüyor, hem hayatına bakıyor. benim bürom yok ama olanları gördükçe üzülüyorum. bir çoğumuzun hayatı ufacık ofiste masa başında geçiyor. soruyorum -kaç defter var diye bir tanesine, diyor ki -42. -nasıl oluyor abi diyorum zor olmuyor mu -şimdiye kadar hiç ceza yemedim diyor. en son ne zaman tatile gittin dedim. 4-5 yıl odu dedi. yaptığın şey neye hizmet ediyor o zaman?