E Beyanname Hatası ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elifbe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elifbe

Katkı Sunan Üye
E beyanname üzerinden kdv yollamak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

.........vergi numaralı mükellef 12/2016-12/2016 döneminde Haliç İhtisas Vergi dairesinde 0015 vergisinden mükellef değildir.

Bu uyarıyı neden veriyor olabilir? Daha önce böyle bir uyarıyla karşılaşan oldu mu acaba ????

a. resen terk yapılmıştır
b. vd değişmiştir.
c. vd yanlışlıkla kdv mük. kapatmıştır.

E beyanname üzerinden kdv yollamak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

.........vergi numaralı mükellef 12/2016-12/2016 döneminde Haliç İhtisas Vergi dairesinde 0015 vergisinden mükellef değildir.

Bu uyarıyı neden veriyor olabilir? Daha önce böyle bir uyarıyla karşılaşan oldu mu acaba ????

Bende bugün aynı uyarıyı aldım fakat sayın merkür2 üstadımın saydığı durumlardan hiçbirinin olabileceğini düşünmemiştim. Bdp yi güncelledim aynı beyannameyi 3-4 kez gönderdim ve sistem kabul etti ve şunuda söyleyeyim e-beyannamede birkaç gündür bu tarz sıkıntılar oluyor nedense. Kolay gelsin..

aynı dert bende başladı şu saatte yaşadığım sıkıntı 015 den mükellef değilsin diyor. nasıl aştınız bu sıkıntıyı

Mükellefimiz İHTİSAS vergi dairesine taşınmış.
e tebligat yapılmış mükellef haber etmemiş bize konuyu. niye haber etsin ki... kimsin sen. pehh. işin ne.
evraklar son gün verilir.muhasebe geç saatlere kadar çalışır... işin ne arkadaşım.
ben böyle mesleğin....... sen doldur gerisini.

İşte o yüzden e-tebligat sistemine kendi mail adresinizi de kaydetmeniz gerekiyor. Ayrıca mük vd şifresine sahip olmanız veya mük. yetki verme formu imzalatıp kendi şifreniz ile giriş yapabiliyor olmanız gerekir.