E- Beyanname Kabusu (Beyanname Verme Süreleri Uzatıldı)

dolap

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Eki 2006
Mesajlar
492
Konum
İzmir
Bugün e beyannameye giripte bütün beyannamelerini tahakkuk eden var mı ya. Nedir bu rezalet.Sistem çalışmıyor. Merkeze bildirin deniyor ekranda.Merkezin telefonu çalışmıyor. Bir sürü beyannamem var. Uzadığına dair bir bilgi de gelmedi.Kafayı yicem :banghead:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi KDv ve muhtasarların uzadığına dair bilgi geldi. Peki basit usulleri ne yapıcaz?
 
E-Beyanname Sistemine Girilemiyor.

Saat 11 civarından itibaren sistemde sıkıntı başladı şu anda da hiç girilemiyor. 444 0435 hiç cevap vermiyor. Vergi daireleri bekleyin sistemsel sorun uzar "heralde" diyor. "Heralde" kelimesinin insanın tepesini attırabilecek bir kelime olabileceğini hiç düşünmezdim. İlgili-siz- memur umarsızca bunu söyleyince insanın tepesi atıyor. Tam bu mesajı yazarken odadan sms geldi beyannameler uzamış.
 
kdv beyannamesini gönderirken 0015 vergisinden mükellef değilsiniz hatası veriyor.Bu ne demektir?
 
Ya vergi dairesi yanlış yazılmıştır, yada beyanname dönemi yanlıştır. Beyanname bilgilerini kontrol edin. Ya da mükellefin vergi dairesi kaydı kapalıdır.Onuda vergi dairesinden öğrenebilirsiniz.
 
Bu yazdıklarınızın hepsine baktım.Yanlış olan bir şey yok.Kaydı kapalı olsa muhtasarını gönderemezdim.Sistemden kaynaklanan bir hata
olduğunu düşünüyorum.
Hala mesaj gelmedi uzatıldımı uzatılmadı mı?
 
T.C.MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir Vergisi Sirküleri/87
Konusu
: Muhtasar ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin Verilme Sürelerinin Uzatılması
Tarihi
: 25/02/2013
Sayısı
: GVK-87/2013-2/ Beyan Verme Sürelerinin Uzatılması
1. Giriş
23 Şubat 2013 günü akşamına kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler ile 24 Şubat 2013 günü akşamına kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme sürelerinin uzatılması bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.
2. Muhtasar ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin Verilme Sürelerinin Uzatılması
Yoğun iş yükü ile ilgili olarak Bakanlığımıza iletilen sorunlar nedeniyle, Vergi Usul Kanununun Mükerrer 28 inci maddesindeki yetkiye dayanılarak;
23 Şubat 2013 günü akşamına kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler ile 24 Şubat 2013 günü akşamına kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 26 Şubat 2013 Salıgünü sonuna kadar uzatılmıştır.
Öte yandan, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri 26 Şubat 2013 Salı günü sonuna kadar ödeyecekleri tabiidir.
Duyurulur.

Mehmet ŞİMŞEK
Maliye Bakanı

Kaynak: GİB
 
Son düzenleme:
şu an tahakkuk olmuyor :) saat gece 2:37 :) kdv nin uzadığını sisteme girmemiş agalar :( kabul etmiyor sistem
 
Aynen. şu an saat 03:44 ve hala "178***** vergi numaralı mükellefin 01/2013-01/2013 dönemi HOCAPAŞA VD Vergi Dairesi / Malmüdürlüğü MUH beyannamesi kanuni süresinde değildir. Bu beyannameyi şu anda onaylayamazsınız." tarzında sonuç veriyor tüm beyannamelerimize. biz de sistem rahat olur diye gecenin şu saatine kadar ayakta bekliyoruz.
 
halen sorun var ebeyanname sitesinde :( sizdede aynımı? girilmiyor kolay kolay? PDF dosyalar açmıyor ?
 
Beyanların uzaması bir yana,ödemeler ne olacak.Sistem 3'te açıldı diyelim.Kime ödettireceksin o saatten sonra,hadi kdv'ler 25 lira geçin,muhtasarlar ne olacak.?
Beyan ve ödemelerin en az 28'ine uzatılması gerekiyor.
 

Benzer konular

Üst