E- Beyanname Sınırı Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fesmeli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen Gelir Vergisi mükelleflerinden; 31/12/2006 tarihi itibariyle aktif toplamı 50.000 Yeni Türk Lirasını veya 2006 takvim yılına ait ciroları toplamı 100.000 Yeni Türk Lirasını aşanlar (adi ortaklıklarda belirtilen bu hadler her bir ortak bakımından ayrı ayrı dikkate alınacaktır.) Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini ve Geçici Vergi Beyannamelerini"
367. nolu tebliğden alıntı.
mükellef defteri kendi tutuyor.
İşletme hesap özeti verileri:
D.Başı Mevcudu : 11.760,19
D.İçi Alışlar : 74.160,82
Giderler : 13.864,70
TOPLAM : 99.785,71
Hasılat : 67.931,70
D.Sonu : 34.257,66
TOPLAM : 102.189,36

Bu verilere göre vergi dairesi performans bilgilerindeki Gelir/Gayri Safi hasılatın 100.000 YTL yi geçtiği için internet ortamında gönderilmesi gerektiğini söylüyor. İlgili tebliğdeki cironun, performans bilgilerindeki Gelir-Gayrisafi hasılatla ilintisi varmıdır? Yorumlarınız bekliyorum

Ynt: E-beyanname Sınırı Hk

fesmeli ' Alıntı:
...mükellef defteri kendi tutuyor.
...

Merhaba sayın fesmeli,

Yanlış ve ard niyetli anlaşılmaması amacıyla, defterini kendisi tutan halletsin derim.
Yok eğer size e-beyanname ortamında göndermek amacıyla iş geldiyse, elektronik ortamda sunulan kolaylıklardan faydalanmamak için uğraşmak neden, onu anlayamıyorum!? ...

smmmkaraman ' Alıntı:
fesmeli ' Alıntı:
...mükellef defteri kendi tutuyor.
...

Merhaba sayın fesmeli,

Yanlış ve ard niyetli anlaşılmaması amacıyla, defterini kendisi tutan halletsin derim.
Yok eğer size e-beyanname ortamında göndermek amacıyla iş geldiyse, elektronik ortamda sunulan kolaylıklardan faydalanmamak için uğraşmak neden, onu anlayamıyorum!? ...

bende aynı görüşteyim. :D defteri biz tutuyoruz ama ücret almıyoruz bu nedenle beyannameleride imzalamıyoruz. sizin bu konuda yorumlarınız bekliyorum

346 Sıra nolu Tebliğ 2. bend 2. paragraf
Aktif toplamı ibaresi, Vergi Usul Kanununun 175 ve mükerrer 257 nci maddeleri uyarınca tespit edilen muhasebe standartlarına, tek düzen hesap planına ve mali tabloların çıkarılmasına ilişkin usul ve esaslara uygun olarak düzenlenmiş ve enflasyon düzeltmesine tabi tutulmuş bilançonun aktifinde yer alan işletme varlıklarından oluşan net aktifi; ciro toplamları ibaresi, aynı mevzuata uygun olarak düzenlenmiş gelir tablosunda yer alan, satılan mal ya da hizmetler karşılığında alınan ya da tahakkuk ettirilen tutarlardan oluşan gayri safi hasılatı ifade etmektedir.

Buradan ne anlam çıkıyor.

kuyumcuların enf.düzenlemesinde olduğu gibi "bilanço" ve gelir tablosu" geçtiği için 1. sınıf defter tutanları kasdettiği yorumu yapılabilir.