e-Beyanname

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
geçmiş dönem beyannamelerini e-beyan yoluyla internetten verebiliyormuyuz? Denedim
ama olmuyor acaba bilmediğim bir şeymi var ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşalr yardımcı
olurlarsa cok sevinirim....

iyi çalışmalar...

Ynt: e-beyanname

internetten verildiğini hiç duymadım... bendede oldu hep elden dilekçe ekinde verdik...

kolay gelsin...

bende hiç denemedim ama vergi dairesindeki memurlar gönderilebildiğini söylediler bana.

Hayır arkadaşlar geçmiş dönem beyanları, ek ve düzeltme beyannameleri şuan için internet üzerinden e-beyanname olarak verilememektedir...

Saygılarla...

merhaba
evet verilebiliyor.
ben verdim.
paketi yükledikten sonra onaylıyacağınız zaman "onay" "iptal" "özel" seçeneklerinden "özel" i seçip tamam diyorsunuz. yeni bir ekran geliyor. o ekranda. özellikli durumlar geliyor. size uygun olanı ve indirim/pişmanlık taleplerinizi seçip onaylıyabiliyorsunuz. ben 5. ay hizmet vergisi beyannamesini normal süresinden bir kaç gün sonra (15 günlük süre içinde) vermiştim. cezayıda aynı anda kesip tahakkuk ve tebliğ etmiş oluyorlar. işlemleri tam olarak hatırlamıyorum şuanda açıp deneyerek anlatma imkanımda yok. sizin döneminiz nekadar geçti bilmiyorum ama yapabilceksinizdir (süre kısıtlaması varmı bilmiyorum). umarım yardımcı olabilmişimdir.

e-beyanname sitesi duyurular' Alıntı:
13.10.2005 Kanuni Süresinden Sonra Beyanname Kabulü
Elektronik ortamda (E-Beyanname sisteminden) alınan beyannamelerin "Kanuni Süresinden Sonra" veya "Pişmanlık ve Islah Hükümlerine Göre" verilebilmesi ve 21.07.2005 tarih ve 5398 sayılı Kanun çerçevesince ceza ihbarnamesinin düzenlenmesi ve anında tebliği sağlanmıştır. Kanuni süresinden sonra verilecek beyannamelerin düzenlenebilmesi için Beyanname Düzenleme Programı'nın (BDP) Gerekli Programlar bölümünden indirilip kurulması gerekmektedir.
alıntıda belirtilen gerekli program özel bir program olarak algılanmasın. otarihten sonra ebeyanname düzenleme programınızda güncelleme yaptıysanız -- ki illaki yapmışsınızdır -- bu şekilde beyanname verebileceksinizdir.
kolaygelsin

şu an için ebeyandan ek ve düzeltme beyannameleri verilemiyor, onun haricinde, eğer beyanname hiç verilmemişse ebeyandan gönderilebilmektedir. nasıl gönderileceğinide sayın smmm_m gayet güzel açıklamış.