Ynt: E-Beyannamede Ek-Föy Verme Zorunluluğu
Sayın personel,
Mükellefin dosyasında muhafaza ediyoruz.
Sayın NİSAN123,
Sanırım zirai ürün alımı yapan mükellefiniz yok.
Açıklayıcı olur.
159 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ
Resmi Gazete Sayısı 20181
Resmi Gazete Tarihi 31/03/1989
Kapsam
Bilindiği üzere, zirai ürün bedellerinden yapılan vergi tevkifatı halen kullanılmakta olan Muhtasar Beyannamenin "Satın Alınan Zirai Mahsuller İçin Yapılan Ödemeler ve Kesintiler" bölümünde gösterilmektedir.
Zirai ürün bedellerinden yapılan vergi tevkifatının daha ayrıntılı olarak beyan edilmesini sağlamak amacıyla, "Muhtasar Beyannamenin Zirai Ürün Bedellerinden Yapılan Vergi Tevkifatına Ait Ek Föyü" hazırlanmıştır.
Zirai ürün bedelleri üzerinden yapılan vergi tevkifatı, 1/6/1989 tarihinden başlamak üzere, muhtasar beyannamenin ilgili satırlarında değil, sözü edilen ek föyde gösterilecektir.
Zirai ürün bedelleri üzerinden yapılan vergi tevkifatı, ürün cinslerine göre ek föyün ilgili satırlarına yazılacak ve ek föy toplamı, muhtasar beyannamenin 31. satırına nakledilecektir.
.........