E-bildirge işlemleri hakkında.

esanss77

Katkı Sunan Üye
ebildirge işlemini netden yalnışlık yaptığımızda kaç kere iptal işlemi yapabiliriz

Ynt: ebildirge işlemleri hakkında

Sınırlama yoktur, ancak her sigorta bildirimi için iptal edilmiş dahi olsa dv ödersiniz. Tabii çokça bildirim ve iptal dikkat çekeceği için ...

T U R K O ' Alıntı:
Sınırlama yoktur, ancak her sigorta bildirimi için iptal edilmiş dahi olsa dv ödersiniz. Tabii çokça bildirim ve iptal dikkat çekeceği için ...

2 iptal etdim yalnış yapmış kanun kısmını seçmediğim için ind yapmadı şimdi tekrar yapacağım ama uyarı veriyor işlemi yapamıyorum belli bir süresi varmı? yani kaç iptal asıl verebilirim

Verdiği uyarı nedir? borç yüzünden olmasın? Aklımda kaldığı kadarı ile önce gidip iptallere ait dv ödeyin ve sonra teşvikli bildirimi yapın. Cari aya ait olsada dv borç gözüktüğü için sistem kabul etmiyordur. Malum SGK ...

Eğer ki
aynı kanuna göre tekrar verirsen ek nitelikte (örnek normal verildi iptal edilip tekrar normal gönderirsen ek olur)
farklı kanuna göre gönderirsen asıl nitelikte olur (örnek normal gönderip iptal edip 5510 a göre gönderirsen ayrı kabul ettiğinden tekrar asıl gönderilir)
kanun maddesi değişirse asıl değişmezse ek nitelikte olacak

APAÇİ ' Alıntı:
Eğer ki
aynı kanuna göre tekrar verirsen ek nitelikte (örnek normal verildi iptal edilip tekrar normal gönderirsen ek olur)
farklı kanuna göre gönderirsen asıl nitelikte olur (örnek normal gönderip iptal edip 5510 a göre gönderirsen ayrı kabul ettiğinden tekrar asıl gönderilir)
kanun maddesi değişirse asıl değişmezse ek nitelikte olacak

bize böyle bir uyarı veriyor bildirge daha önce girilmiş ve onaylanmış tekrar giriş yapılamaz. ???

sgk 'yı aradım bilgi veremiyorlar daha önce bu konuda işlem yapan arkadaşlardan bilgi paylaşımı yaparsalar sevinirim

2 kere (1 asıl 1 ek) verdiğinize göre 2 kerede iptal olması gerekmekte. Borç sorgulama yaptığınızda bu aya ait bilgi geliyor mu?

T U R K O ' Alıntı:
2 kere (1 asıl 1 ek) verdiğinize göre 2 kerede iptal olması gerekmekte. Borç sorgulama yaptığınızda bu aya ait bilgi geliyor mu?

2kere asıl 2 kere iptal yaptım en sonuncusuda ek olarak verdim ama kafam karıştı ilk verdiğimiz asıl oluyor da 2ci verdiğimiz düzeltme ek olmak zorunda mı aradaki fark nedir?

Aynı kanun md (veya kanun md olmadan) ilk verilen asıl sonradan verilenler ek olur.