personel maaş programı

E-Bildirge

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pınar.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar;
Haziran ayında emekli olarak çalışan ve SGDP'ni ödemiş olduğum personelim farklı sicil numaralı şirketime nakil edilirken normal çalışan olarak geçmiş ve e-bildirgesi emekli değil normal çalışan olarak gitmiştir.
Herhangi bir iptal & düzeltme yapılabilir mi?
Cezası var mıdır?

Teşekkürler.

Not: Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz. Forum'da büyük harflerle başlık ve mesaj içeriği yazmak yasaktır.

Ynt: E-Bildirge

evet onu düzelte biliyorsunun herhalde çünkü zaten emekli aylık bildirgeyi vermeden önce düzeltebilirsiniz

Haziran dönemine ait ama, bildirgesi verildi. Ve internetten herhangi bir düzenleme yapılamıyor.

düzeltme değilde iptal asıl bildirge düzenliceksiniz.. iptal asıl bildirgelerini internetten değil kuruma elden vereceksiniz süresi geçtiği için

evet 80 ytl olmasılazım onuda 15 günde öderseniz %25 düşüyor yanlış hatırlamıyorsam

SGDP'yi de düzeltmem gerekecek. Bu durumda 80 * 2 olur sanırım.
teşekkürler.

İyi Çalışmalar

İşe giriş bildirgesinda sgdp olarak mı bildirdiniz? Eğer öyle ise;
1. Bordrosunu değiştireceksiniz.
2. Sgdp bildirimi hazırlayacaksınız.(Kağıt olarak)
3. Hatalı bildirim için sadece o kişi için iptal bildirimi ve diğer bildirimi kuruma vereceksiniz.

hayır, kişinin sgdp'de yer alması gerekirken normal çalışanların içinde yer aldı.

Anladım...
Dilekçe ekinde doğru bildirgeyi ekleyerek düzenledim.
Peki bağlı bulunduğum sigorta müdürlüğüne mi yoksa Ankara'ya mı göndermem gerekir.

Bir de... Tek bir isim için mi bildirge düzenlemeliydim? Ben haziran ayına ait tüm kişilerin bulunduğu bir bildirge hazırladım.

Emekli maaşı kesilecek. Bağlı olduğunuz sigorta müdürlüğünden yardım alabilirsiniz. Herhangi bir cezası yok. Bizzat ilgilenmeniz gerekecek. Düzelttikten sonra emekli kişi birikmiş maaşlarını çekebilir. Saygılar.

Konuyu ilgili sigorta müdürlüğü ile görüştüm, ilgili kişiye ait bir tane iptal bir tane de ek olmak üzere 2 adet bildirge düzenledim. Dilekçe ekinde sigortalının emekli olduğunu gösterir belge ile düzeltme işlemini gerçekleştirdim. Herhangi bir cezası bulunmamakta, fazla ödemiş olduğum prim tutarı kadar da bir sonraki aya ait tahakkuk ödemesinden düşülebiliyor.
Bilginize.

İyi Çalışmalar...