e-bildirge

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar arkadaşlar,
e-bildirgede çözemediğim bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

Aralık 2009 yılında personel,
26 gün bir fiil çalışıyor 4 hafta sonu ve bir gün işe devamsızlığı var.

e-bildirgede 30 gün üstünü kabul etmiyor.
yani personel 26+4+1=31 puantajı ve bodrosu yapıldı
maaşı 693 asgari ücret arkadaşlar.

e-bildirgede ay+gün=30 olduğunda 693 yazıyoruz
eğer ay+gün=30 çektiğinde eksik gün varsa 693/30=23,10 günlüğü bulup kaç gün çalışmışsa çarpımını yazıyoruz

şimdi ay 31 çekiyor personel birgün devamsızlık yapıyor,
693/31=22,35 günlüğü 22,35*30=670,50 yazılması gerekiyor e-bildirgeye
sgk e-bildirge programı 30 gün 693.00 endeksli olduğundan eksikgün ve 693.00 altı rakamı kabul etmiyor..

arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin LÜTFEN işveren personelden gelmediği gün maaşını ve sgk gelmediği günün eksik bildirilmesini istiyor ...

işin içinde çıkamıyorum...

saygılaırmla

Ynt: e-bildirge

31 çeken ayda 1 gün eksik çalışma var ise sgk açısından eksik gün yoktur. 30 gün ve 693 TL üzerinden bildirilmek zorundadır. Detay için forumda eksik gün ile ilgili yazılanlara bakmalısınız.

T U R K O ' Alıntı:
31 çeken ayda 1 gün eksik çalışma var ise sgk açısından eksik gün yoktur. 30 gün ve 693 TL üzerinden bildirilmek zorundadır. Detay için forumda eksik gün ile ilgili yazılanlara bakmalısınız.

sayın turko,

yazmış olduğunuz gibi okuyabildiğim bütün sgk mevzuatları ve formlardaki bilgilerde sgk açısından bir eksin gün olmadığı konusunda hem fikiriz.

bu durumda, sgk eksikgün bildirmemem gerekiyor.

sgk 30 günden bildirir bodrosunda birgünlük ücretini kesip ödesek bodroyu ve puantajı imzalatsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
yanlış işe lütfen düzeltin

bilgleriniz içn teşekkürler

31 gün çalışma yapıldığında 693/30*31=716,10 TL pirm olur.

Lakin gerek iş müfettişleri gerek SGK müfettişleri bu bir günlük hesabı pek umursamıyorlar diye biliyorum. Nihayetinde şubat aylarında da eksiksiz çalışanlara 30 tam gün prim yatırılıyor.