personel maaş programı

E-Fatura İptal/İtiraz Portalı E-Fatura Web Socket Sorunu

Merhabalar,

02.01.2026 tarihinden bu yana ilginç bir sorunla karşı karşıyayız. şirketimiz ve şirketimize bağlı olan iştiraklerde kullandığımız EFaturaWebSocket.jnlp uygulaması bir anda çalışmamaya başladı. EFaturaWebSocket.jnlp 'e tıkladığımızda normalde otomatik olarak tarayıcı açılır ve sonrasında https://ebelgebasvuru.gib.gov.tr adresine girer ve iptal itiraz işlemlerini gerçekleştirirdik.

Toplamda 8 adet bilgisayarda bu uygulama mevcut ve 6 tanesi EFaturaWebSocket.jnlp 'e tıklayınca hiçbir tepki vermiyor açılıyor gibi yapıyor java logosu geliyor ama tarayıcı ile websocket bağlanmıyor. bir anda çalışmamaya başladı hepsinde. Sadece 2 adet bilgisayarda şu an çalışıyor. Şirketin IT bölümünden arkadaşlar da uğraştılar ama herhangi bir şey bulamadılar.

Herhangi bir engelleme vs. yok ki olsa o 2 tane olan bilgisayardan da girmezdi. Hatta denemek için bir bilgisayara sıfırdan format atıldı java kuruldu, farklı internet bağlantıları ile denendi ama yine yok girmiyor.

Benzer bir durumla karşılaşan var mı acaba ? teşekkür ederim.

Merhaba, aynı sorun ile karşılaşıyoruz. Beş farklı bilgisayarda mali mühür ile deniyoruz ama açılmıyor. Bu sorunu çözmek için Gelirler İdaresi Başkanlığı ile mi görüşmeliyiz. Birde google e-fatura iptal/itiraz yazıldığında açılan sayfa "https://test.efatura.gov.tr/FaturaIptal/" acaba bir sorun var da onu mu düzeltmeye çalışıyorlar.

Merhaba, aynı sorun ile karşılaşıyoruz. Beş farklı bilgisayarda mali mühür ile deniyoruz ama açılmıyor. Bu sorunu çözmek için Gelirler İdaresi Başkanlığı ile mi görüşmeliyiz. Birde google e-fatura iptal/itiraz yazıldığında açılan sayfa "https://test.efatura.gov.tr/FaturaIptal/" acaba bir sorun var da onu mu düzeltmeye çalışıyorlar.

Merhaba,

Bir sürü alternatif denedim hiçbiri ile bağlantı gerçekleştiremedim ancak nihayet sorunu çözebildim. Bazı bilgisayarlarda güncel java sürümü ile bağlantı sorunsuz bir şekilde girerken çoğu bilgisayarlarda giriş mümkün olmuyor.

Öncelikle bilgisayarınızdan program ekle kaldırdan güncel java uygulamasını kaldırın ve aşağıdaki bağlantıda paylaşacağım daha eski bir sürümü olan 1.8.0_381-b09 sürümünü indirin ve kurun

https://javadl.oracle.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=248774_8c876547113c4e4aab3c868e9e0ec572

Daha sonra aynı sorunu yaşamamak adına java control panel üzerinden Update sekmesinden, otomatik güncelleştirmeleri kapatın ve apply deyin.

1.png

Şimdi EFaturaWebSocket.jnlp ile tekrar giriş yapmayı deneyin, uyarı verirse evet / run deyin

https://ebelgebasvuru.gib.gov.tr/iptal-itiraz/fatura-iptal-liste

buradaki adresten iptal itiraz işlemlerini gerçekleştireceksiniz, yukarıda söylediğiniz adres eski bir adres.

İyi günler.

Merhaba,

32 bit Java'yı kaldırın deneyin yada bu dosyayı açmak için "64 bit olan java klasörü"ndeki javaws'yi kullanın. Çünkü artık 32 bit olan Java Web Start(javaws) bu dosyayı açmıyor anladığım kadarıyla. 64 bit javaws(Java Web Start)'nin bu dosyayı açmasında ben bir problem yaşamıyorum.

Bilginize.

Teşekkürler,İyi Çalışmalar.

@alienmeret @Vaudeville

Bizdeki hata sanırım otomatik java güncellemesi açık olduğundan başladı. Sonra dediklerinizi yaptım. Portal açıldı, mali mühürümü seçip parolamı girdim. Ancak bu sefer de " akıllı kartınızdaki sertifikalara erişilemedi, parolanızı doğru girdiğinizde emin olunuz" uyarısı çıkmaya başaldı. Bizim kullandığımız mali mühür akis. Bir sürü şey denedikten sonra en son Akis mali mühürün sürücüsünü tekrar kurduk ve sertifikalar açılınca portala anca girebildik. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

selamlar

sabah bende aynı sorunu yaşadım, java 64 bit indirdim, kurarken kendisi kaldırayım mı dedi evet dedim ve kendisi kurdu direk ardına kullanmaya başladım.

Merhabalar aynı sorunu yaşıyorum. Elimde windows 7 32 bit bilgisayar var 2 gün öncesine kadar çalışıyordu.
java sürümlerinden 381, 191, 221,131,112,471,202,451,231 versiyonlarını kurup açmayı denedim fakat aynı sonucu alıyorum bazı sürümlerde java logosu geliyor güvenlik sorusu geliyor evet dedikten sonra uygulama açılmıyor yardımcı olabilecek var mı ?

eFaturaWebSocket uygulamasında benzer bir problemi ben de yaşıyorum, java ikonu geliyor, yükleniyor gibi yapıyor sonra pencere kapanıyor. Yukarıdaki tüm çözüm denemelerim başarısız oldu, bu uygulamayı işlemci mimarisinden bağımsız çalışabilir hale getirmek gerekiyor, muhataplarını bulabilirsek onlara da iletelim ama efatura foruma da login olamıyorum.
Eski EFaturaWebSocket.jnlp dosyası ile yenisi arasında ufak farklar var ama bu farklar da çözüme fayda sağlamıyor, eskisi de yenisi de çalışmıyor, bir log vs de oluşturmuyor sanırım

Merhaba,

32 bit Java'yı kaldırın deneyin yada bu dosyayı açmak için "64 bit olan java klasörü"ndeki javaws'yi kullanın. Çünkü artık 32 bit olan Java Web Start(javaws) bu dosyayı açmıyor anladığım kadarıyla. 64 bit javaws(Java Web Start)'nin bu dosyayı açmasında ben bir problem yaşamıyorum.

Bilginize.

Teşekkürler,İyi Çalışmalar.
Merhaba, sunduğunuz çözüm işe yaradı. Sırf yanıtlamak için kayıt oldum. Bilgisayardaki mevcut javaları kaldırıp Javanın güncel halini hem 32 hem 64 bit kurmuştum. Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi java ekranı bir süre sonra kayboluyordu. Sizin önerinize istinaden 32 bit i kaldırdığımda web socket hemen çalıştı. Teşekkürler.