Ek 1 ve Ek 2 ler hakkında

Arkadaşlar bu göndermiş olduğumuz ek1 ve 2 ler malumunuz üzere ağustos 2009 da kaldırılıyor, ancak biz temmuz 2009 ayı giriş ve çıkışlarıda bildirecekmiyiz.

Ynt: Ek 1 ve Ek 2 ler hakkında

01/08/2009 itibariyle denmekte, normalde 15/08/2009 a kadar verilmesi gerekli olan Temmuz ayına ait bu bildirimlerin verilmesine gerek yoktur diye yorumladım ama yanlışım varsa düzeltiniz

temmuz ek1 ve ek2 ler aynen verilecetir. ağustos dönemi için gerek bölge çalışma gerekse işkur'a bildirimde bulunulmayacaktır. ssk işe giriş, işten çıkış, ssk işyer bildirgeleri hepsi sgk dan olacak diğer kurumlara verilmeyecektir....

Temmuz ayına ait Ek1-Ek2 bildirimlerini 15/08/2009 da yapacağız mı diyorsunuz?

sgk yaptığı açıklamada 01.08.2009 dan itibaren işçi giriş ve çıkışlarını çalışma bakanlığına bildireceğini söylüyor. bence de temmuz ayı ek1 ek2 lerini göndermekte yarar var

Ek1 için zaten işe giriş bildirimleri İnternet vasıtası ile yapıldığı için herhangi bir uygulama olmayacak.
Tekrar/Yeni işe girşler e bildirge üzerinden yapılıyor.

Ek2 için işten çıkan personelin bildirildiği ekran kullanılacak (zaten uzun zamandır açık, ancak sorgulanmıyor.)

Yani Ağustos ayı itibarı ile ayrı bir şekil de "işe giren personeller EK1" "işten çıkan personeller EK2" gibi toplu bildirim yapılmayacak.

Temmuz ayı Ek1 ve Ek2 sini 15 Ağustosa kadar bakanlığa,eski şekli ile göndereceksiniz.

Temmuz ayında giren/çıkanların işlemlerini ağustosta gönderilmeli. 01/08/2009 itibaren giren/çıkan için bildirilmeyecek.

Ne olur Ne olmaz bu devletin işine açıkçası belli olmuyor.Göndermeyeceğim diyen arkadaşlar lütfen gönderin.Gönderilmesi gerekmese bile göndermenin herhangibir sakıncası olmaz.

evet biz elden veriyoruz çalışma bakanlığına ,"almıyoruz" diyene kadar vereceğim ben

smmm-ankara ' Alıntı:
evet biz elden veriyoruz çalışma bakanlığına ,"almıyoruz" diyene kadar vereceğim ben
doğru dürüst "alıyoruz" demedikleri gibi "almıyoruz" da demezler, uğraşmış olursunuz.
Ama internet üzerinden çıkışları işlemeyi ihmal etmeyin...