personel maaş programı

Ek 1 Verilmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melissa

Katkı Sunan Üye
çalışma bakanlığına ek 1 vermezsek ceza geleceği biliniyor.öğrenmek istediğim ;o zaman çalışma bakanlığı işçi giriş ve çıkışlarını ssk dan mı takip ediyor 2 kurum arası bilgi alışverişimi oluyor..sistem nasıl işliyor ?

Ynt: Ek 1 Verilmemesi

Bugüne kadar (12 sene) ek 1 ek 2 den ceza yiyen görmedim. Yani durduk yere biryerden tespit ettiklerine şahit olmadım varsa bilen yazsın. Sen yinede ek1 ini yap düzenle dosyana koy cezası ssk nın kadar ağır değil. Ssk ile kordineli çalışmak konusunu ise bilmiyorum zaten keşke çalışsa böylelikle ek 1 ve ek 2 vermemize gerek kalmaz zaten anlamıyorum neden verdiğimizi. Daha çok sendikalar için gerekli olan bir hizme bu işin aslı. Bişi olacağını sanmam.

İşverenler, işe aldıkları işçileri Ek-1 işçi bildirim listesi ve işten çıkan işçileri ise Ek-2 işçi bildirim listesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına takip eden ayın 15?ine kadar bildireceklerdir.

Bildirime uymayan işverenler hakkında 01.06.2005-31.12.2005 tarihleri arasında 100 YTL, 01.01.2006-31.12.2006 tarihleri arasında ise 106,20 YTL para cezası uygulanacaktır. Para cezaları her bir ihlal için uygulanacaktır.

Ceza miktarının her bir ihlal için olduğu dikkate alınırsa, işçi sirkülasyonunun çok olduğu işyerlerinde para cezası miktarı da büyük olmaktadır. İşverenlerin para cezasına muhatap olmamaları için Ek-1 ve Ek-2 işçi bildirimlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına süresi içinde bildirmeleri gerekmektedir.

08.02.2008 tarihinden itibaren işçi alımında Ek/1 işçi bildirim listesini,işçi çıkartılması halinde ise Ek/2 işçi bildirim listesini izleyen ayın 15?ine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirmeyen işverenler hakkında her işçi için 150 YTL idari para cezası uygulanacaktır.

Sayın Melissa hanım,

Çalışma bakanlığı ssk ile koordineli çalışmıyor. Eğer herhangi bir dönem Ek1 veya Ek2 yi vermemişseniz o dönemi geriye dönük olarak vermeyiniz. Yoksa ceza kaçınılmazdır. Benim biliğim kadarıyla bakanlık şimdiye kadar (işyeri teftişleri hariç) kendi tespit edip ceza kesmemiştir.

Kolay gelsin.