Ek 10 Eksik Gün Bildirimi

13MAYIS85

Katkı Sunan Üye
merhabalar yaklaşık 80 civarında personelimiz var

tanıtım işlerinde kullanıyoruz dolayısıyla aylık değil günlük sigortalılar hepsi ile protokolümüz var aylık plana içinde ne kadar çalışcaklarını çıkartılıyo ve tebliğ ediliyo örneğin

31/03/2010 protokolde deniliyor ki nisan ayında 5 gün çalışacaksın altında çalışsan 5 günden ödeneceksin

girişi verirkende 30 günden az çalışacak diyorum.

eksik gün de ne yapılır du durumda

Ynt: ek 10 eksik gün bildirimi

Ek-10 ekinde yaptığınız protokol fot. ekleyip eksik gün bildirebilirsiniz.

Ynt: Ek 10 Eksik Gün Bildirimi

puvantaj düzenliyorsanız bunlarıda ek10 a eklemeniz hayrınıza olacaktır.

Ek bi bilgi vericem.
Bugün İzmir odasının Sosyal Güvenlik Mevzuat Seminerine katıldım.
Eksik Gün Bildirimleri ile ilgili yeni bir düzenleme getirecekler. Çalışan sayısı belli bir sayının üstünde olan işyerleri için kuruma eksik gün bildiriminde bulunulmayacak. Yapılması planlanan bu düzenlemeyi ileride yönetmelik ve tebliği ile hayata geçireceklerini bildirdiler. Yani sayı daha belli değil ama örneğin 30 yada 50 çalışan sayısı öngörüyolar. Bu sayılar dahil üstü için kuruma eksik gün bildirimi verilmeyecek. Bende sizinle paylaşmak istedim.

Ayrıca bi dipnot daha.. Her işyeri için ayrı ayrı şifre başvurusunda bulunulmayacak. Meslek mensupları olarak vergi dairesinden aldığımız şifre gibi; SGK dan alınacak tek bir şifreyle bütün bildirgeler tek bir çatı altında alınması planlanıyor ilerisi için. Buda ek bilgi olarak herkesle paylaşıyorum.

Bu gibi durumlarda puantajda duzenlesenir olur ama en dogrusu protolun fotokopisini ek10 a ekleyip gondermek... Basiniz agrimaz

Sn.manasse bahsettiğiniz düzenleme şuanda akdeniz bölgesinde ivedi bir şekilde uygulanıyor.Hiç bir dayanak olmadan oteller ve işyerlerinin çoğunluğuna tebligatlar ulaşıyor.İlgili bulunan aya ait eksik günleri kabul etmediklerine dair,bir çok arkadaş şuanda bu konudan dolayı çok sıkıntılı kuruma başvurulduğu zama ise memurların tek açıklaması yıllık izinlerde 4 güne kadar ücretsiz izin,kadın doğum yaptıysa 6 aya kadar ücretsiz izin verme hakkınız var başka türlü ücretsiz izin veremezsiniz diyerek konuyu kapatıyor.Sıkıntılı günler bizleri bekliyor anlayacağınız.

eksik gün ile ilgili olarak bir düzenleme yapıulması gerçenkten şart.umarım uygulama daha zor hale getirilmez.