Ek 10

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ek10

Sonradan düzenlenemeyecek belgeye dayalı ise süresinden sonrada verilebilir. Örn; hastane raporu, tutuklanan çalışan için karakoldan alınacak belge gibi. Ancak işe gelmeme tutanağı, ücretsiz izin belgesi gibi işçi veya işverenin sonradan düzenleyebileceği bir belge ise süre bittikten sonra bir anlam ifade etmez ve asıl aylık bildirime ek verilerek günler tamamlanır.

Ynt: Ek 10

Günaydınlar,

Ocak ayına ait Ek10 formunu 23 Şubatta kadar SGK verilmesimi gerekiyor du? eksik gün nedeni ücretsiz izin...

Merhaba,

Bir şubemize Ek-10 u geç vermemizden dolayı kurumdan bir yazı geldi. "Gerekli belgeleri vermediğiniz görülmüştür. ek aylık prim ve hizmet belgesi vererek bize gönderiniz" şeklinde. Evet, geç gönderdim ve geç gönderdiğim için kurumun kabul etmeme ve beni vermemiş saymaya hakkı olduğunu biliyorum. Ancak konu gereği istisnai durumda sayılabilir miyim?
Şöyle ki;
Kısmi istihdam sözleşmesi ile çalışan personelin sözleşmesini, Ek-10 ekinde işe girdiği zaman bir sefere mahsus gönderiyorum ve bir daha göndermiyorum, sadece Ek-10 belgesini kaşeleyip kuruma postalıyorum. Sözleşmeleri her ay vermiyorum, zaten aylar önce göndermişim. Sadece üst yazıyı her ay gönderiyorum.
Sizce bu durumda, belge geçersiz gibi mi işlem görerek ek prim talep edilecek benden, yoksa geç bildirimden dolayı ipc mi verilecek?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler,

Eğer sadece kısmi zaman sözleşmesi nedeni ile eksik gün var ise hem eksik gün formu hemde sözleşmenin bir kere verilmesi yeterli. Eksik gün formunun bir önceki açıklaması bu yönde.