Ek-10'ları 23'ünden sonra verenlerin dikkatine

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sakin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arakadaşlar...

Bir işveren veya yetkilisi olarak; Ek-10 Eksik gün Bildirim Formunu ayın 23'ünden sonra vermişseniz, bununla ilgili ceza-i yaptırımla karşı karşıya olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Ki ben bu konuda mağdur olanlardanım. Neden mağdur, çünkü SGK 5510 sayılı kanunda bu konuyu açık bir şekilde ifade etmiyor. Ayrıca SGK; resmi duyurularında, genelgelerinde, v.b. hiçbir işverenlere bildirimde bulunmadı. Sadece bu konu Eylül 2008'de Resmi Gazeteyle bir Tebliğ ile ilan edildi.

Bu konuyla ilgili şirket nüfuzumu kullanarak bir kurtuluş olması ümidiyle SGK'da çabalarım oldu ve halen devam etmekte. Ayın 23'ünden sonra Ek-10'ları veren şirketleri bir araya getirip, SGK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na baş vurabilirsek belki bu durum hakkında bir istisna sağlanarak tüm işverenleri bu güne kadar zamanında verilmemiş Ek-10'ların mükellefiyetinden kurtarabileceğimizi SGK yetkilileri söyledi.

Konuyla alakalı mağdur olanların desteğini ve irtibata geçmenizi talep ediyorum.

Ynt: Ek-10'ları 23'ünden sonra verenlerin dikkatine

Ek-10 ile ilgili ipc söz konusu değilki. Kurum geç verebilirsiniz ancak "herhangi bir zamanda düzenlebilen bir belgeye dayalı eksik gün ise o belgeyi kabul etmem" demektedir ve haklıdır. Eksik günlerin 30 güne tamamlanması için verilecek ek aylık prim belgesine ise ipc kesilecektir.

merhaba,
bu konudaki son durum nedır arkadaslar ipc tebliğ edilen var mı.?
yada 23 unden sonra verilen ek 10 lara ılıskın son durum nedır karsılasan varmı.?
tesekkurler

T U R K O ' Alıntı:
Ek-10 ile ilgili ipc söz konusu değilki. Kurum geç verebilirsiniz ancak "herhangi bir zamanda düzenlebilen bir belgeye dayalı eksik gün ise o belgeyi kabul etmem" demektedir ve haklıdır. Eksik günlerin 30 güne tamamlanması için verilecek ek aylık prim belgesine ise ipc kesilecektir.

+

ipc eksik gün bildirim formundan değil nisan bildirgesinin son günü olan 23mayıs da verilmeyen ek10 dan dolayı eksik prim ödemesi gibi sistemde görüneceğinden dolayıdır yani eksik prim ödendiği için ne kadar eksikse + ipc kesilir