EK-1'ler İçin İlk Çalışma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CANBOLAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CANBOLAT

Katkı Sunan Üye
Değerli arkadaşlar SGK e-beyanda kullanıcı işlemleri menüsünde bölge çalışma dosyalarınızın girilmesi istenmektedir.
Önemler herkesin bir an önce girmesi faydasına olacaktır.

4857 sayılı İş Kanununun 3 üncü maddesine istinaden Bakanlığımız Bölge Müdürlüklerine, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 11 inci maddesine dayanarak Kurumumuz Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine işyeri bildiriminde bulunan işyerleri için; işyeri bildirimlerinde bürokrasinin azaltılması, iş ve işlemlerde hızlılık sağlanması amacıyla, Bakanlığımız Bölge Müdürlüklerince tescili yapılmış olan işyerlerinin "Bölge Müdürlüğü Dosya Numaralarının" bildirilmesi gerekmektedir.

Ynt: EK-1'ler için ilk çalışma

bölge müdürlüğü dosya numaralında da iş kolu kodunu değiştirmemiz gerekiyor mu?

Şimdilik hayır. Bölge çalışma ile ilgili yeni bir resmi düzenleme yapılırsa o zaman.

E-Bildirge, Kullanıcı işlemleri menüsü, Çalışma Bakanlığı dosya numarası bildirimi bölümünde, şöyle bir ifade geçmektedir.

''İşyeri Çalışma Bakanlığı/Bölge Müdürlüğü Dosya Numarasınız var ise , bu ekrandan giriş/güncelleme/silme işlemlerinizi yapabilirsiniz.''

bölge çalışma numarası yok ise giriş yapılamayacak mı?

bölge çalışma numarasının var olup olmaması isteğe bağlı bir şey midir yoksa numara almak zorunlu mudur?

bölge çalışma numarısını alma süresi 30 gün müdür? Eğer bu süre geçirilmiş ise cezası nedir?

iyi çalışmalar

zorunludur. işyeri işçi çalıştırmaya başladığı tarihden itibaren 1 ay içinde bölge çalışma müdürlüğüne başvurup bölge çalışma numarası alarak işe giriş/çıkışları ek1-2 ile bildirmek zorundadır.
isteğe bağlı diye bir durum söz konusu değil zorunludur. tespiti halinde ilgili cezai yaptırımlarla karşılaşırsınız.

Arkadaşlar,
Çalışma Bakanlığı Meslek Kodu
Çalışma Bakanlığı Dosya Numarası
Çalışma Bakanlığı İl Kodu
işyerimize ait olan bu numaraları bulamıyorum ve güncelleme yapamıyorum. Bütün eski dosyaları karıştırdım ama yok, nerden öğrenebilirim.

Bağlı olduğunuz bölge çalışma md. başvurun.