personel maaş programı

Ek 8

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdn82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Personel 4 günlük işgörmezlik raporu getirdi,maaşını tam olarak aldıve bu süre içinde işe gelmedi. Bu raporu ssk.ya vermemiz gerektiğini biliyoruz ama personel bunu vermemizi istemiyor. Kendisi eksik gününün olmasını istemiyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Ek 8.ler ssk.ya verilmezse işyerine bir ceza gelmesi söz konusumudur.

Ynt: EK8

SSK gününü 30 gösterdiyseniz sorun çıkmayacaktır. zaten ssk bunu nereden bilecek, eğer ssk günün 26 gün gösterip eksik bildirip yapsaydınız o zaman, ssk ya ek ve ekindekiraporu vermek zorunda olurdunuz. Dolayısıyla ssk gününü 30 göstereceğinizden bir problem çıkmayacaktır.

Ynt: Ek 8

SSK açısından değil ama, raporla istirahatli olması gerekn bir işçinizi hasta hasta çalıştırdığınız için, işçi sizi şikayet ederse haklı durumda olacaktır. Zira istirahatli raporu almış bir işçinizi rapora ve makul sürelere bağlı olarak dinlendirme zorunluluğunuz var.

yorum; raporlu olduğu halde tam ay göstermek (30 gün) o işalanın dinlenmesi gerekirken çalıştırılması demektir.
-/-
istirahat dönemi sonrası durumu kötüleşirse ve yeni sağlık yardımı alması vs gerekir ise ssk tüm masrafları işverenden ister.

işçi istirahat parasını alabilmesi için ssk işçiden o dönemlere ait çalışıp çalışmadığına dair belge istemekte
bilgilerinize

Sormak istediğim asıl soru biz bunu personelın bilgisi dahilinde bildirmezsek bize herhangibir ceza gelırmı demek ıstemıstım ben yani şirket olarak ek 8 düzenlemeyip işçiyi tam bıldrısek şirekete ceza gelirmi demek istemiştim.Teşekkürler

Merhaba,
Neden ceza gelsin ki? Yalnızca size verilmiş bir hakkı kullanmamış olacaksınız.
Arkadaşlar ben ek 8 doldurmak istiyorum fakat, doldurup çıktı alabileceğim bir eksik gün bildirme formu bulamadım henüz, yardımcı olabilir misiniz? Ve bildirgeler internetten veriliyorsa, eksik gün bildirme formu ve rapor fotokopisi elden mi verilmeli?

Bir de,
izinli olunan her ay için ayrı Ek-8 mi düzenleyeceğiz, yoksa tamamını bir kerede belirtsek olur mu?

mes_ar ' Alıntı:
Bir de,
izinli olunan her ay için ayrı Ek-8 mi düzenleyeceğiz, yoksa tamamını bir kerede belirtsek olur mu?

ücretli izinli bildirgede gözükmesi gerekir sadece tehlike derecesi ödemesi yapılmaz diğer ssk oranlarına tabidir.

mes_ar ek-8 için her ayı ayrı değerlendirmelisin. o ay için vermeni gerektiren bir durum var ise vermelisin.

SSK dan gelen yazıda Eylül ayına ait ek-8 verilmediği için ek prim bildirgesi verilmesi isteniyor.Ancak Ek-8 iadeli taahhütlü olarak ekim ayında gönderilmiş.Ve ulaştığına dair posta alındısı da mevcut.Ancak SSK bize böyle bir evrak ulaşmadı diyor.Yanımda Dosyayı açıp baktılar ve yine yok dediler.İadeli taahhütlü gönderilmiş diyorum işte ispatı diyorum kabul etmiyorlar.Başka birşey göndermediğinizi nerden bilelim diyorlar. Bu durumda ne yapmamız gerekir?

o iadeli taahütlü gönderi başka bir şeye mi ait onu ssk ispatlaması gerekir. gelen postalar tek tek resmi evrak kayıt defterine işlenmektedir. o kayıtlardan ne gönderildiği ortaya çıkar. elinizdeki posta iade kağıdını saklayın. dilekçe ve ekinde iadeli taahhütlü kağıtlarının ve o aya ait ek-8'in fotokopileri ile kuruma itiraz edin.